Αθλητισμος

Αντετοκού-bros: H Α.V. συναντά τα ανερχόμενα αστέρια του NBA

Bρίσκονται στην Ελλάδα για το ΕΚΟ Antetokounbros Streetball Event 2016.

Contributor Athens Voice
Μιχάλης Παπαδόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντετοκού-bros: H Α.V. συναντά τα ανερχόμενα αστέρια του NBA
© ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

O Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλάνε στην Athens Voice

Μόλις μπήκαν στο χώρο αυτομάτως αυτός σαν να στένεψε. Δύο όγκοι εξωπραγματικών διαστάσεων με μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δύο αδέρφια με ήθος και αρχές, μου απέδειξαν ότι μπορεί να είσαι σταρ χωρίς να χάνεις τις αφετηρίες σου. Οι καρέκλες στήθηκαν, τα φώτα άναψαν, η κάμερα στο rec.

Από τα Σεπόλια της Αθήνας και τον Φιλαθλητικό, στο NBA της Αμερικής και το μεγάλο όνειρο. Πόσα τσιγάρα δρόμος η επιτυχία;

Γιάννης: Η πορεία μου στο μπάσκετ δεν ξεκίνησε από την Α2 αλλά από τη Γ΄ εθνική. Κάποτε με είχε ρωτήσει ένας δημοσιογράφος αν νιώθω παιδί-θαύμα. Τα θαύματα δεν γίνονται, αν δεν τα κυνηγήσεις. Εγώ, λοιπόν, για να φτάσω στο δικό μου θαύμα και όνειρο χρειάστηκε να δουλέψω και συνεχίζω να δουλεύω πολύ σκληρά. Κάθε μέρα, όλη μέρα. Ταλέντο χωρίς δουλειά χαραμίζεται. Δουλειά χωρίς ταλέντο σε φτάνει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο.

Θανάσης: Ταλέντο, σκληρή δουλειά και θέληση είναι ο δρόμος προς την επιτυχία και την ευτυχία. Εννοείται χωρίς τσιγάρα στο ενδιάμεσο.

Γιάννη, τι είναι ευτυχία για σένα;

Η οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, οι άνθρωποί μου. Το NBA σου προσφέρει μια ωραία ζωή. Χωρίς όμως τους ανθρώπους σου δεν έχεις αφετηρίες.

Τώρα που μίλησες για αφετηρίες, πέρα από τα πρόσωπα, αφετηρία μπορεί να είναι και η πατρίδα για κάποιον. Ως παιδιά μεταναστών ποια συναισθήματα σας γεννιούνται μόλις αντικρίζετε την κατάσταση με τους πρόσφυγες στη χώρα μας;

Γιάννης: Θλίψη και οργή. Εκμεταλλευόμενοι όμως τη προβολή που έχουμε και στην Αμερική, σκεφτόμαστε πολλές δικές μας προσωπικές δράσεις όσον αφορά το θέμα αυτό. Δράσεις ανθρωπιάς.

Θανάσης: Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ανθρώπινα. Μόνο έτσι θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Και βέβαια θα τους βοηθήσουμε και εμείς προσωπικά με κάθε τρόπο.

image

Γιάννη, όταν είχες δεχθεί τη ρατσιστική επίθεση από το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, διατήρησες τη ψυχραιμία σου και έδωσες την απάντησή σου στα γήπεδα. Σήμερα, από τη πλευρά του νικητή, τι έχετε να πείτε για το ρατσισμό;

Θανάσης: Ποιοι είναι αυτοί; Τους ξέρει κανείς;

Γιάννης: Εγώ είμαι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ. Οτιδήποτε άλλο συμβαίνει εκτός γηπέδων δεν με αφορά. Όσον αφορά το ρατσισμό θα σου απαντήσω με ένα πολύ ωραίο πράγμα που άκουσα κάπου: Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια.

Ο Αντετοκούμπο συναντά τον Ομπάμα. Η συνέχεια της ιστορίας;

Η συνέχεια της ιστορίας ακόμη γράφεται. Και θα συνεχίζει να γράφεται. Ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες και στιγμές της ζωής μου.

Με ποιον παίχτη θα έλεγες για τον καθένα σας ότι ταιριάζουν οι ικανότητές σας;

Γιάννης: Με τον Θανάση Αντετοκούμπο. Να, βλέπεις; Ακόμη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας είναι σχεδόν ίδια. (γέλια)

Θανάσης: Ούτε αδερφός μου να ήταν.

image

Γιάννη, πες μας έναν παίχτη που θα ήθελες να παίξεις μαζί του μονό;

Ο Πάρκερ.

Ανεκπλήρωτα όνειρα;

Γιάννης: Να παίζουμε μια μέρα όλα τα αδέρφια στην εθνική Ελλάδος. Θα είμαστε ακόμη πιο περήφανοι.

Θανάσης: Όνειρο ζωής. Όχι λόγια όμως, μονάχα σκληρή δουλειά.

image

image


 Info: Στο γήπεδο μπάσκετ που στήνεται στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, απέναντι από το Φρούριο Κουλές, διοργανώνεται το πιο κουλ γεγονός της Άνοιξης, το EKO Antetokounbros Streetball Event Συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο, 23 Απριλίου στις 17.00 το απόγευμα, οι φαν του αθλήματος θα έχουν την τύχη να απολαύσουν εν δράση τους θεούς του μπάσκετ, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης και ο Θανάσης παίζουν μπάσκετ με τους φίλους τους, όπως τον παλιό καλό καιρό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διάφορα ωραία που θα συμβούν εκεί – εκπλήξεις με διαγωνισμούς και πλούσια δώρα. Μετά το Ηράκλειο, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη και μετά η Αθήνα. Ο Γιάννης και ο Θανάσης βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΚΟ Antetokounbros Streetball Event 2016, που παρουσιάζει το eurohoops.net, με την υποστήριξη του OTE TV και την τηλεοπτική κάλυψη των καναλιών OTE SPORT.

Τo Eurohoops.net, κορυφαίο site για το μπάσκετ στην Ευρώπη, με 6 γλώσσες κυκλοφορίας, είναι ο επίσημος Global Media Partner της Ευρωλίγκας και το διαδικτυακό «σπίτι» του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που διατηρεί το επίσημο Blog του σε όλες τις εκδόσεις του διεθνούς portal.

Ο OTE TV μεταδίδει σε αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τους αγώνες του NBA, στα κανάλια OTE SPORT.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ