Αθλητισμος

Κριτική στον Μέσι επειδή πήγε στην Γκαμπόν

«Νομιμοποιεί» τη δικτατορία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104478-207328.jpg

Εντονότατη κριτική στον Λιονέλ Μέσι ασκεί το διεθνές ίδρυμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Foundation, το οποίο έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, επειδή ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα επισκέφθηκε την Γκαμπόν στην Αφρική. Το ίδρυμα να κατηγορεί τον Μέσι ότι νομιμοποιεί τη δικτατορία στη χώρα.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του προέδρου του Human Rights Foundation, Τορ Χάλβορσεν: «ο Λιονέλ Μέσι έχει ζημιώσει την αξιοπιστία του δικού του φιλανθρωπικού ιδρύματος, παρέχοντας υπηρεσίες στην οικογένεια Μπονγκό, και όντας εργαλείο δημοσίων σχέσεων αυτής της βίαιης και διεφθαρμένης δικτατορίας. Είναι ενοχλητικό ο Μέσι όταν υποστηρίζει τα δικαιώματα των παιδιών και είναι πρεσβευτής της UNICEF, να λειτουργεί προπαγανδιστικά για ένα καθεστώς κλεπτοκρατικό, που αρνείται να εξετάσει παιδικά εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία τη θρησκευτική θυσία αυτών».

Να σημειώσουμε ότι στην Γκαμπόν κυβερνήτης από το 2009 είναι ο Αλί Μπονγκό, διαδεχόμενος τον πατέρα του, ο οποίος με τη σειρά του παρέμεινε στην εξουσία επί 40 χρόνια. Ο Μπονγκό κατηγορείται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι κυβερνά με απολυταρχικό τρόπο την Γκαμπόν.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ