Αθλητισμος

Η FIBA απέκλεισε τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας

Αμφίβολη η συμμετοχή τους στο Eurobasket

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104127-206767.jpg

Η FIBA απέστειλε σήμερα (29/7) έγγραφο στην ομοσπονδία με το οποίο επιβάλει τον αποκλεισμό των ρωσικών εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό σε πρώτη φάση σημαίνει ότι η ρωσική εθνική ομάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος στο Eurobasket.

Το sport24 αναφέρει ότι σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας sport-express.ru, αιτία του αποκλεισμού είναι το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε φέτος και αφορούσε τη νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας, με δικαστήριο της Μόσχας να αποφασίζει υπέρ της σχετικής καταγγελίας που έκανε η ομοσπονδία του Περμ.

Ο εκπρόσωπος της χώρας στη FIBA και μέλος της ομοσπονδίας, Σεργκέι Τσερνόφ είπε ότι «η ρωσική ομοσπονδία όντως έλαβε μία επιστολή, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ως μέλος της FIBA» και συνέχισε «θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Θα ενημερωθεί η ΡΟΕ (Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή) και το Υπουργείο Αθλητισμού πρώτα και μετά θα δούμε πως θα δράσουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η συμμετοχή της χώρας στο Eurobasket 2015 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι αμφίβολη»

Να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για τελική απόφαση της FIBA, η οποία δίνει διάστημα δύο εβδομάδων στη Ρωσία προκειμένου να απολογηθεί.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ