1821 Digital Gallery
Προπονητικός χειμώνας στην πόλη
ΤΕΥΧΟΣ 503

Προπονητικός χειμώνας στην πόλη

Τι φοράμε, ποιος ο σωστός τεχνικός εξοπλισμός και γιατί είναι απολύτως απαραίτητος

H σκυθρωπή χλομάδα του χειμώνα και η γενικότερη ροπή προς τη ραθυμία που μας τυλίγει σαν κουκούλι κατά τους παγερούς μήνες, δεν ευνοεί τις προπονήσεις. Άπαξ και εφοδιαστεί ωστόσο κανείς με τα κατάλληλα ρούχα, θα απολαύσει σπάνιες ηδονές τρέχοντας στο κρύο. Τα τοπία είναι διαυγέστερα, η σιγαλιά παραμυθένια και τα πάντα ολόγυρα αποκτούν μια κινηματογραφική δραματικότητα.

Όσο για το ίδιο το ψύχος, «η κίνηση νικά το κρύο και η γαλήνη τη φωτιά», σύμφωνα με τον αφορισμό του Λάο Τσε. Καθώς όμως δεν θα ήθελε κανείς να βρεθεί στα μισά του δρόμου ντυμένος με κάποιο βαμβακερό που μουλιάζει και μετατρέπει όλο τον ιδρώτα σε επιπλέον βάρος προτού τον εξαπολύσει πίσω στο σώμα, υπό τη μορφή ψυχρολουσίας, θα ήταν χρήσιμο να προμηθευτείτε ορισμένα απολύτως απαραίτητα ενδύματα, ως μια αναγκαία επένδυση προς τη δρομική κουλτούρα που θα αποπληρώσει με τόκο το κόστος της στο πέρασμα του χρόνου.

Εφόσον έχετε αποκτήσει το κατάλληλο παπούτσι, σύμφωνα με το βάρος και το είδος του βηματισμού σας (περίπου όλα τα running μοντέλα των μεγάλων εταιριών είναι ασφαλή και αξιόπιστα), αγοράστε ένα ειδικό κολάν. Θα διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, ενώ παράλληλα θα κρατήσει ζεστούς τους μύες, προστατεύοντας από τραυματισμούς και περιττούς πόνους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πρώτων, αποφασιστικών λεπτών, τότε που τα πόδια προσπαθούν να προσαρμοστούν στο μικρό κλιματικό σοκ των εξωτερικών συνθηκών.

Συνεχίζοντας από τα κάτω προς τα πάνω, φροντίστε να ντύνεστε με τεχνικά μπλουζάκια που απομακρύνουν τον ιδρώτα –dry fit, climacool, διαλέξτε το είδος του ενδύματος ανάλογα με την προτίμησή σας σε αθλητικές φίρμες. Προληπτικά, συνδυάστε με ελαστικό μακρυμάνικο που εφαρμόζει κατάσαρκα. Κυκλοφορούν σε ποικιλίες χρωμάτων και υφάνσεων, με ή δίχως λαιμό, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις προσωπικές σας στιλιστικές πινελιές χάρη στα εναλλακτικά mix and match που θα προβάρετε με μπλουζάκια.

Τα αντιανεμικά τζάκετ συνθέτουν ολόκληρη κατηγορία. Στο εμπόριο κυκλοφορούν κατάλληλα ακόμη και για θυελλώδεις συνθήκες. Αποκτήστε ένα βασικό, ελαφρύ windbreaker και κινηθείτε μελλοντικά ανάλογα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Έχουμε άλλωστε το προνόμιο να ζούμε σε μια θερμή, φιλική προς το δρομέα χώρα. Γάντια, κάλτσες συμπίεσης, σκουφάκια, μπαντάνες, περικάρπια, περιαγκωνίδες, επιγονατίδες και λοιπά γκάτζετ, κυκλοφορούν σε όλα τα είδη και τους τύπους. Κινηθείτε ανάλογα με το κονδύλι και τις διαθέσεις σας. Σε κάθε περίπτωση, προέχει η επένδυση σε ένα αξιόπιστο ψηφιακό ρολόι. Τα περισσότερα πλέον κυκλοφορούν με τεχνολογία γεωτοποθεσίας και usb για να μοιράζεστε τους δρομικούς άθλους σας στα social media ώστε ο περίγυρος να ζηλεύει.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5