Health & Fitness

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η εκκίνηση δόθηκε για τα 10.000 μέτρα

Ποιο είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marathonios1.jpg
© INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με διήμερο έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα, οι συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης ξεπερνούν τις 60.000.

Σε νέα εποχή μπαίνει από φέτος ο Αυθεντικός Μαραθωνίου Αθήνας με διήμερο έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα και τις συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης να ξεπερνούν τις 60.000- από τις 55.000 πέρυσι (105 χώρες).

marathonios4.jpg

Το αγωνιστικό πρόγραμμα επεκτείνεται κατά μία ημέρα για τη διευκόλυνση διεξαγωγής του 37ου Μαραθωνίου, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου και των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την ΕΟΕ, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθήνας και Μαραθώνα πέραν του διημέρου με τις αγωνιστικές διοργανώσεις προγραμματίζει και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, που άρχισαν στις 6 Νοεμβρίου.

marathonios2.jpg
© INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος διεξάγεται την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, με εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία, στον Μαραθώνα, στις 09:00. Νωρίτερα, θα έχει δοθεί η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου.  Την ίδια ημέρα διεξάγονται ο Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas, ο Αγώνας Παιδιών και ο τελικός του Run Greece.

marathonios3.jpg
© INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας πρωταγωνιστές είναι οι Μαραθωνοδρόμοι και οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων, τα μικρά παιδιά και οι αθλητές των Special Olympics. που  λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού  έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Συμμετέχουν οι Δήμοι Μαραθώνα/Νέας Μάκρης, Ραφήνας/ Πικερμίου, Σπάτων/ Αρτέμιδας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης/ Ψυχικού.

Η διοργάνωση διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός είναι μια γιορτή για ολόκληρη την Αττική με πολύ μεγάλη επίδραση στην προβολή της χώρας διεθνώς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ