Health & Fitness

Girl Power στην άσφαλτο: το Ladies Run αποθέωσε την ομορφιά του fitness

Για μία ακόμα χρονιά, πετάμε!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ladiesrunmain.jpg
Εκατοντάδες ladies βρέθηκαν στην Astir Beach για να τρέξουν τα πιο όμορφα χιλιόμετρα της Αθήνας.

Εκατοντάδες γυναίκες έτρεξαν τα πιο όμορφα χιλιόμετρα της Αθήνας στον μαραθώνιο Ladies Run.

«These boots are made for walking» τραγουδούσε η Nancy Sinatra και με τις άτακτες, τσαχπίνικες μελωδίες της αποτελούσε έμπνευση για χιλιάδες κορίτσια να απομακρυνθούν από τα προβλήματά και τα αγόρια που δεν τις εκτιμούν (και να το κάνουν με στιλ).  50 χρόνια αργότερα και τα κορίτσια όχι μόνο έχουν μάθει να περπατούν με υπερηφάνεια πάνω στον δρόμο της ζωής, αλλά πλέον παρατούν τις μπότες τους για άνετα αθλητικά και τρέχουν με όλη τους την δύναμη στην άσφαλτο.
ladiesrun2.jpg

Όλες τις ατρόμητες γυναίκες λοιπόν έχει επιλέξει να γιορτάζει ο θεσμός Ladies Run, προτρέποντάς τις  να ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να βιώσουν μια μοναδική δρομική εμπειρία, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα.
Και κάπως έτσι, στις 10 το πρωί της προηγούμενης Κυριακής δόθηκε το σήμα της εκκίνησης στην Astir Beach, όπου εκατοντάδες λαμπερές προσωπικότητες όλων των ηλικιών έτρεξαν η μία δίπλα στην άλλη, διανύοντας την πιο ειδυλλιακή διαδρομή της Αθήνας. Πρωταθλήτριες του στίβου, γνωστές φυσιογνωμίες που δίνουν κάθε χρόνο το παρόν, μικρά και μεγάλα κορίτσια κάθε σωματότυπου και επίδοσης, απέδειξαν ότι όλες έχουμε δικαίωμα στην άθληση, τη χαρά, την προσφορά. Girl power στα καλύτερά του!
Για την ιστορία: πρώτη έκοψε το νήμα η πρωταθλήτρια στίβου στις μεσαίες αποστάσεις Kωνσταντίνα Γιαννοπούλου, με χρόνο 17’49’’. Δεύτερη αναδείχθηκε η Ντενίζ Δημάκη που έχει πλέον δημιουργήσει μια δική της ιστορία στο θεσμό, με χρόνο 18’.24’’. Και τρίτη τερμάτισε η εντυπωσιακή Στέλλα Αλεξανδρίδου με χρόνο 19’.11’’.

ladiesrun4.jpg
Η πρωταθλήτρια του στίβου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, έκοψε πρώτη το νήμα του Ladies Run 2019, σε 17 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Και επειδή όλα γίνονται πιο όμορφα όταν στο βάθος υπάρχει ένας καλός σκοπός, οι Ladies μετέφεραν μήνυμα αλληλεγγύης και ουσιαστικής προσφοράς για γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη: μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή, συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν ευπαθείς ομάδες γυναικών.
ladiesrun6.jpg
Ο εμπνευστής του Ladies Run, Κίμων Φραγκάκης, επιδίδει στον εκπρόσωπο του Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, Χρήστο Παϊκόπουλο, το ποσό της προσφοράς που συγκεντρώθηκε από τη φετινή διοργάνωση.

Σχεδόν 30.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από ιδρύσεως του θεσμού με προορισμό τη στήριξη κακοποιημένων, φυλακισμένων, τοξικοεξαρτημένων, προσφύγων μητέρων κ.α.
ladiesrun3.jpg
Aποθεραπεία μετά το τρέξιμο

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η τρομερή DJ Μαρία Παπιδάκη, η οποία είναι γνωστή για τον θαυμαστό (και άκρως κολλητικό) ενθουσιασμό της. Ξεκίνησε πρωί-πρωί με χαλαρές μουσικούλες για να μας βάλει στο κλίμα και μετά, αφού όλες οι ladies τερμάτισαν, έδωσε τον ρυθμό για ένα ξέφρενο, μεσημεριανό beach party.
Το μετάλλιο που στόλισε την τροπαιοθήκη σημαντικών Ελληνίδων δρομέων ήταν ένα έργο τέχνης του διακεκριμένου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Βαλαή, εμπνευσμένο από τον αρχαιοελληνικό κότινο που προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα. Αντικειμενικά πρόκειται για μετάλλιο σπάνιας ομορφιάς και πρωτοτυπίας, με έντονους και συγκινητικούς συμβολισμούς.
ladiesrun5.jpg

Για όγδοη συνεχή χρονιά λοιπόν, το Ladies Run μας χάρισε μία υπέροχη ημέρα γεμάτη θετική ενέργεια και πολλή ευτυχία, ενώ μας θύμισε πως είναι ωραίο να είμαστε γυναίκες και να τρέχουμε ελεύθερες.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ