Health & Fitness

15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας φέτος τον Σεπτέμβριο

Θα φας τσακώνικη μελιτζάνα, θα συνδυάσεις βουνό και θάλασσα και θα βιώσεις έντονες συγκινήσεις στο Tyros Triathlon 2019

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραλία Λυγαριά στον Τυρό Αρκαδίας
Παραλία Λυγαριά στον Τυρό Αρκαδίας © INTIMENEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας τον Σεπτέμβρη. Από την Τσακώνικη μελιτζάνα και το μαγευτικό τοπίο εναλλαγής βουνού με θάλασσα μέχρι το Τρίαθλο.

Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του. Η άδεια το ίδιο. Όμως, ο Σεπτέμβρης είναι ακόμα ζεστός. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ τα Σαββατοκύριακα δεν θα τα περάσω στην Αθήνα. Θα τρέξω σε όποια κοντινή παραλία βρω να έχει κάτι ενδιαφέρον. Και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ξέρω πού θα πάω κι εγώ, αλλά κι εσύ. Στον Τυρό Αρκαδίας.

Γιατί; Διότι:

  1. Ο Τυρός είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Αρκαδίας σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.
  2. Βρίσκεται στο μέσο της Κυνουρίας, ανάμεσα στις υπώρειες του Πάρνωνα και τις ακτές του Μυρτώου πελάγους. Σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από την Αθήνα, 30 από το Άστρος και 20 από το Λεωνίδιο, ενώ σχεδόν απέναντι διακρίνεις τις Σπέτσες, στα μόλις 14 ναυτικά μίλια.
  3. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα.
  4. Είναι μία από τις παλαιότερες ναυτικές πολιτείες της Πελοποννήσου και ανήκει στην περιοχή της ιστορικής Τσακωνιάς, όπου ακόμη ομιλείται η Τσακωνική διάλεκτος.
  5. Θα φας τσακώνικη μελιτζάνα και θα πάρεις και προμήθειες και για την Αθήνα. Ευκαιρία είναι να σου φτιάξει η μάνα σου παπουτσάκια.
  6. Έχει γαλάζια νερά, ιδανικά για ατέλειωτες ώρες κολύμβησης και υπέροχη αμμουδιά για ακόμα πιο πολλές ώρες στην ξαπλώστρα.
    Tyros Triathlon
    Tyros Triathlon
  7. Διαθέτει μερικά από τα πιο φανταστικά μονοπάτια με υπέροχα τοπία ανάμεσα στον Πάρνωνα και το Μυρτώο Πέλαγος για περπάτημα, προπόνηση και ρομαντζάδα.
  8. Την Κυριακή 22 Σεπτέμβριου στον Τυρό θα χτυπά για όγδοη συνεχή χρονιά η καρδιά του Τριάθλου.
  9. Στο Tyros Triathlon 2019 θα βιώσεις πολλές εκπλήξεις κι έντονες συγκινήσεις.
  10. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί.
  11. Η απόσταση είναι sprint για να μπορούν να την κάνουν και οι πιο αρχάριοι: 750 μέτρα κολύμβηση, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.
  12. Ο κολυμβητικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε πεντακάθαρα, γάργαρα και κρυστάλλινα νερά.
  13. Η ποδηλατική διαδρομή θα ξεκινήσει από το γραφικό Λιμάνι του Τυρού με κατεύθυνση το ιστορικό Άστρος, με αναστροφή στην περιοχή Κρυονέρι και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.
  14. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με το τρέξιμο σε επίπεδη διαδρομή κατά μήκος της μαγευτικής παραλίας του Τυρού, αγναντεύοντας τη θάλασσα.
    Tyros Triathlon
    Tyros Triathlon
  15. Οι διοργανωτές δεν θα σε αφήσουν έτσι. Ο αγώνας θα πλαισιωθεί με παράλληλες εκδηλώσεις – δράσεις για συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης tyrostriathlon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ