Health & Fitness

Το τρίαθλο της Σύρου είναι το κάτι άλλο

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ψηφίζουμε Syrathlon 2019

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61749488_2125809491045041_4094799219888488448_n.jpg

Η καρδιά του τριάθλου χτυπά για άλλη μια χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο!

Το τριήμερο 28-30 Ιουνίου η καρδιά του τριάθλου για ακόμα μια χρονιά θα χτυπά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο! Η αθλητική κοινότητα των Κυκλάδων και όχι μόνο δίνει ραντεβού στο SYRATHLON 2019, το τρίαθλο της Σύρου! Μια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, με επίκεντρο τους τριαθλητές και στόχο την ανάδειξη του νησιού και την ανάπτυξη του τουρισμού στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής σεζόν.

SYRATHLON 2019 - Κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο στη Σύρο


Με αγώνες Olympic Triathlon, Sprint Triathlon, σκυταλοδρομίες, παιδικό αγώνα διάθλου, φιλανθρωπικό αγώνα 5χλμ και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Το SYRATHLON αποτελεί ένα αθλητικό τριήμερο, με κεντρικό event το τρίαθλο ενηλίκων σε δύο διαφορετικές αποστάσεις, Sprint και Olympic Distance, που θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις στο νησί. Κύριο αγώνισμα της διοργάνωσης αποτελεί η διαδρομή Olympic Distance Triathlon, καθώς δίνει την ευκαιρία προετοιμασίας σε αθλητές που ενδεχομένως να προπονούνται με στόχο κάποιο μεγάλο αγώνα σε αντίστοιχη απόσταση αλλά και επειδή είναι ένας από τις ελάχιστους αγώνες στην Ελλάδα σε ολυμπιακή απόσταση.

Το main event της διοργάνωσης, τα Sprint Distance Syrathlon και Olympic Distance Syrathlon, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30/6 το πρωί στις 9:15 π.μ. με εκκίνηση και τερματισμό στην περιοχή «Νησάκι» στο λιμάνι της Σύρου και διαδρομές που θα εκτείνονται στο νησί της Σύρου και στην πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει νωρίτερα, την Παρασκευή 28/6 το βράδυ στις 8:00 μ.μ., με το καλωσόρισμα των αθλητών και την τελετή έναρξης της διοργάνωσης. Την δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, το Σάββατο στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παιδικό Δίαθλο (κολύμπι και τρέξιμο), στο οποίο θα μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά μικρότερα των 17 ετών.

Το απόγευμα στις 17:00 θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου 5 χλμ με τα έσοδα να δίνονται για τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής υποστήριξης ανηλίκων και εφήβων «Στέγη». Τεχνικός υπεύθυνος της διοργάνωσης ο καλύτερος έλληνας τριαθλητής, Βασίλης Κρομμύδας, που με την εμπειρία του θα διαμορφώσει μοναδικές διαδρομές στο λιμάνι και τους δρόμους της Σύρου, εξασφαλίζοντας και τη μέγιστη ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Το τριήμερο της διοργάνωσης αναμένονται περισσότερους από 500 συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα, ενήλικες και παιδιά, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, την τοπική κοινωνία της Σύρου αλλά και πολλούς παραθεριστές, εκδρομείς και θεατές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ