Health & Fitness

Μαριάννα Αυγουστάκη: Το «αστεράκι» του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου - 42 χλμ με αμαξίδιο και χαμόγελο (εικόνες)

«Μας έχει δώσει πολλά μαθήματα ζωής από την ημέρα που γεννήθηκε» δηλώνει ο πατέρας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
avgoustakis.jpg

Η μαραθωνοδρόμος Μαριάννα Αυγουστάκη σκόρπισε συγκίνηση στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ένα κορίτσι 14 ετών, που γεννήθηκε  με κινητικά προβλήματα, διένυσε τα 42 χιλιόμετρα του μαραθώνιου με το αμαξίδιο και με ένα χαμόγελο.

Μαζί της έτρεχαν τα ξαδέλφια της, οι φίλοι της, όλοι πρώην και νυν αθλητές κολύμβησης και πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνης. Η έκπληξη που της επεφύλαξαν ήταν να την σηκώσουν από το αμαξίδιο για να διανύσει πεζή τα τελευταία μέτρα. Ο κόσμος στο Καλλιμάρμαρο χειροκροτούσε για να δώσει δύναμη στη Μαριάννα.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος που περιέγραψε τον Μαραθώνιο Αγώνα καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο τις συγκλονιστικές εικόνες. 

go pro 1


Η Μαριάννα Αυγουστάκη ήταν ένα από τα τουλάχιστον έξι άτομα με ειδικές ανάγκες που συμμετείχαν στο 36ο Μαραθώνιο Αθήνας. Το νούμερο συμμετοχής της ήταν 5577 και στη φανέλα της είχε σήμα μια πεταλούδα, μια κουκουβάγια, αλλά και μια συγγραφική πένα. Ο Μαραθώνιος ήταν ένα όνειρο ζωής.

αφετηρια


Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν από μόλις τρεις εβδομάδες, όταν η Μαριάννα παρέλαβε το ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο αξίας 4.500 ευρώ, που ήταν δωρεά τραπέζης. «Μας έχει δώσει πολλά μαθήματα ζωής από την ημέρα που γεννήθηκε»,  δήλωσε o πατέρας της Χάρης Αυγουστάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ