Health & Fitness

Ξέχνα τα έπαθλα και έλα να τρέξουμε μαζί για την παρέα και για καλό σκοπό

Το «Run Together» επιστρέφει και στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentriki.jpg

Το τρέξιμο δεν είναι απλά άθλημα, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Μας βγαίνει φυσικά κι ίσως γι' αυτό να καταφέρνει να μας γαληνέψει όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο. Κι όμως κάποιες φορές, μας συνεπαίρνει τόσο πολύ η διαδικασία, οι χρόνοι, ο τερματισμός που ξεχνάμε γιατί ξεκινήσαμε να τρέχουμε στην αρχή. Στις 14 Οκτωβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να το θυμηθούμε, παίρνοντας μέρος στο «Run Together powered by Intersport & Saucony».

run_together-4.jpg

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό running event όπου στόχος δεν είναι ο χρόνος τερματισμού αλλά να τρέξουμε ΜΑΖΙ, σε ζευγάρια και να παροτρύνουμε τον κολλητό, το ταίρι, τον γονιό ή το παιδί μας να διασκεδάσουμε, τρέχοντας. Εδώ δεν έχει σημασία ούτε η φυσική κατάσταση, ούτε οι επιδόσεις, ούτε η ηλικία. Ερασιτέχνες και πρωταθλητές, μικροί και μεγάλοι, φίλοι και άγνωστοι, μοιραζόμαστε το πάθος μας για το τρέξιμο σε μια μοναδική διαδρομή γύρω από το ΟΑΚΑ.

Το δυνατό δίδυμο του στίβου Άννα και Ειρήνη Βασιλείου, τρέχουν από 10 χρονών, έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα, έχουν λάβει μέρος σε αμέτρητες αθλητικές διοργανώσεις κι όμως πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό είναι να τρέχουν μαζί. «Τρέχω καλύτερα όταν είμαι με την Άννα, μου δίνει δύναμη μόνο και μόνο που είμαστε μαζί. Ακόμα και καθημερινά, στις προπονήσεις , παρακινούμε η μία την άλλη, μοιραζόμαστε μια τρομερή ενέργεια. Σε όλους τους αγώνες που θυμάμαι ήταν πάντα δίπλα μου», λέει χαρακτηριστικά η Ειρήνη Βασιλείου.

a7r05441.jpg

Τα αισθήματα είναι φυσικά αμοιβαία αφού και η Άννα εξηγεί ότι «νιώθω υπέροχα όταν τρέχουμε μαζί σε αγώνα, είτε για τη νίκη είτε για προπόνηση. Από μικρές είχαμε ιδιαίτερη σχέση και πιστεύω ότι το να είμαστε μαζί σε αυτό που αγαπάμε μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Γενικά το να τρέχεις μόνος σου είναι ωραία εμπειρία αλλά το να τρέχεις μαζί με κάποιον αγαπημένο σου την κάνει ακόμα καλύτερη».

Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη αφορμή για να ζήσουμε την εμπειρία που περιγράφει η Άννα, από το 5ο Run Together, όπου η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ένα ευτυχές απρόοπτο. Η συμμετοχή είναι μόλις 10€ το ζευγάρι (η απλή και 20€ η premium με δώρο 2 τεχνικά μπλουζάκια) και λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες προσφέρουμε παράλληλα και στη δράση της «Κιβωτού του Κόσμου», αφού το Run Together φέτος θα στηρίξει τις ανάγκες και το έργο του οργανισμού.

run_together_2018-1.jpg

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (από Λ. Κύμης), στις 10.30 το πρωί, για τις διαδρομές των 3χλμ, 6χλμ και 9χλμ. Τα ζευγάρια μπορούν να αποτελούνται από 2 ενήλικες ή 1 ενήλικα και 1 παιδί, ενώ ως χρόνος τερματισμού υπολογίζεται ο χρόνος του 2ου , παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο.

Όπως όλα τα αθλητικά event, έτσι κι εδώ θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, δώρα και βραβεία για τους νικητές, όπως αθλητικά παπούτσια Saucony. Στο χώρο του τερματισμού μπορούμε να δοκιμάσουμε τη νέα τεχνολογία «Everun» της Saucony και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της Intersport δωρεάν: Intersport Footscan, για τη μορφολογία του πέλματος και Intersport Dynamic Analysis, για ανάλυση της κίνησης την ώρα του τρεξίματος και καταγραφή των επιβαρύνσεων που δέχεται το πέλμα.

run_together-1.jpg

Τι λες; Πάμε να τρέξουμε μαζί για να περάσουμε καλά και να βοηθήσουμε την Κιβωτό του Κόσμου;

Για εγγραφές (μέχρι τις 5/10) αλλά και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο website της διοργάνωσης: www.runtogether.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ