Health & Fitness

«Άσ’ τα να τρέξουν ξανά»!

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια...

aggeliki-kosmopoulou_1.jpg
Αγγελική Κοσμοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345312-717318.jpg

Το τρέξιμο κι ο αθλητισμός είναι για όλους. Εδώ δεν υπάρχουν ηλικίες, διακρίσεις, φυλές ή πεποιθήσεις. Μέτρα είναι η διάθεση, η προσπάθεια, η άμιλλα και η χαρά. Και προϋπόθεση, πέρα από το χρόνο και τη δέσμευση, είναι μόνον ο στοιχειώδης εξοπλισμός. Ένα ζευγάρι παπούτσια, τις περισσότερες φορές.

Στην πράξη, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Στην ανάγκη αυτή ανταποκρίνεται το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004» που, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει ξανά φέτος στο πλαίσιο του 6ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας την εκστρατεία «Άστα να τρέξουν ξανά - Let them run again».

Η δράση δοκιμάστηκε επί τέσσερα χρόνια στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών και προωθώντας τα σε κοινωνικές δομές δήμων και δομές φιλοξενίας προσφύγων. Χάρη στο πρόγραμμα, δεκάδες συνάνθρωποί μας απέκτησαν ένα είδος άμεσης ανάγκης για την καθημερινότητά τους αλλά και την άσκηση.

Μετά την επιτυχία της, η δράση συνεχίζεται στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Τα παπούτσια θα συλλεχθούν κατά τη διάρκεια της HALF MARATHONEXPO στο Μαρούσι, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και, μετά τη διαλογή τους, θα προωθηθούν στους συνεργαζόμενους φορείς.

Αν έχετε αθλητικά παπούτσια σε καλή κατάσταση που δεν φοράτε και δεν χρειάζεστε πια, φέρτε τα στην EXPO και τοποθετήστε τα στους ειδικούς υποδοχείς που θα βρίσκονται. Θα ξαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται στη ζωή ή την άσκηση και θα πιάσουν τόπο βγαίνοντας από τη λήθη του ραφιού ή της αποθήκης σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ