Health & Fitness

5 ωραίοι αγώνες για να ξεχειμωνιάσεις τρέχοντας

Η πιο αφιλόξενη εποχή του χρόνου ποτέ δε νίκησε τους runners

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340391-707859.jpg
© Dominik Schroder / unsplash

Αν η ιδέα σου για το ιδανικό ξεχειμώνιασμα εξαντλείται στο τρίπτυχο κουβερτούλα / σοκολατένιο ρόφημα / ταινία, μπορείς να προσπεράσεις τις αγωνιστικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Καθώς όμως οι δρομείς είναι φυλή με μέθοδο και συνέπεια και η καρδιά τους ζεσταίνεται απέναντι σε κρύα τοπία, ξεφυλλίσαμε το ημερολόγιο των event που θα εκτοξεύσουν τη σεροτονίνη στα ύψη και θα προσφέρουν το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στις γκρίζες μέρες. Με όλα αυτά κατά νου, διαλέξαμε τις σημαντικές προσεχείς διοργανώσεις που αψηφούν το κρύο. Αυτό είναι το δρομικό καλεντάρι που καταπολεμά τα μπλουζ του χειμώνα.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας – Athens Half Marathon 2017

Πού: Πλατεία Συντάγματος

Πότε: Κυριακή 19 Μαρτίου

Απόσταση: 21.000 μέτρα, 5.000 – 3.000 και 1.000 μέτρα

Εγγραφές: athinahalfmarathon.gr

Η ετήσια συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του ΣΕΓΑΣ επιστρέφει. Ξεκίνησε το 2012 με 3.500 συμμετέχοντες, φέτος πραγματοποιείται για έκτη φορά με όριο εγγραφών τις 20.000, αύξηση που καταδεικνύει την εξάπλωση του δρομικού κινήματος σε μυημένους όσο και χομπίστες. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις επίσημα μετρημένους και ένα μη χρονομετρούμενο αγώνα για αθλητές ΑΜΕΑ και Special Olympics. Η πληθώρα των συμμετοχών τα λέει όλα, το εύρος των χιλιομετρικών αποστάσεων προσφέρει κίνητρο στον καθένα, η διαδρομή ανάμεσα στο ιστορικό κέντρο και τις βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας δίνει εμβληματικό χαρακτήρα στο δρώμενο, πρόκειται για μια μητροπολιτική γιορτή η οποία θα σου χαρίσει αίσθηση εκπλήρωσης και όμορφες αναμνήσεις.

12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Πού: Κεντρική πλατεία της Πέλλας

Πότε: Κυριακή 2 Απριλίου

Απόσταση: 42.195 μέτρα, 10.000 και 5.000 μέτρα

Εγγραφές: atgm.gr

Μόνο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε ένταση και πρεστίζ. Η μεγάλη διοργάνωση της βόρειας Ελλάδας γεμίζει ανυπομονησία χιλιάδες δρομείς που έχουν εμφατικά μαρκαρισμένη την ημερομηνία στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Διεθνείς συμμετοχές, χρηματικά έπαθλα, μια ιστορική διαδρομή που ξεκινά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα για να καταλήξει στην παραλία Θεσσαλονίκης, ο Αλεξάνδρειος ετοιμάζεται για τη δωδέκατη διεξαγωγή του και αποτελεί το event για το οποίο συζητά όλη η δρομική Ελλάδα. Η βατή, σχεδόν σε όλη την έκταση επίπεδη διαδρομή του ενδείκνυται για όσους θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά το εξουθενωτικό άθλημα του μαραθωνίου. Όλη η γοητεία του επιτεύγματος επικεντρώνεται στο συλλογικό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο συνοδεύει τους δρομείς ήδη από το 35ο χιλιόμετρο, στο κέντρο του Κορδελιού, και συντροφεύει τους αθλητές κατά μήκος της πορείας τους από τα Δικαστήρια, τη Λεωφόρο Νίκης και τον τερματισμό στην παραλία. Πανέμορφα συναισθήματα περιμένουν όσους ολοκληρώσουν.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος 2017

Πού: Πηγή Τρικάλων

Πότε: Κυριακή 5 Μαρτίου

Απόσταση: 3.000 έως 10.000 μέτρα

Εγγραφές: segas.gr

Εδώ βέβαια, ταξιδεύετε κυρίως ως θεατές. Αγώνας υψηλής έντασης με συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών από συλλόγους όλης της επικράτειας. Όλη η ένταση και η ομορφιά του πρωταθλητισμού είναι αποτυπωμένη εδώ. Η καινούργια γενιά δρομέων έρχεται για να πλασαριστεί στις κατηγορίες των πρωτοκλασάτων, τα καθιερωμένα ονόματα θα επιδιώξουν να επιβεβαιώσουν την ισχύ τους. Highlight της χρονιάς για μεγάλη μερίδα δρομέων. Πολλά όνειρα θα διεκδικήσουν σύντομα στα Τρίκαλα την εκπλήρωσή τους.

Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας 2017

Πού: Πλατεία Άρνισσας, Έδεσσα

Πότε: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Απόσταση: 21.000 μέτρα

Εγγραφές: Δήμος Έδεσσας

Τρέξιμο δίπλα στη λίμνη και κάτω από τον επιβλητικό όγκο του όρους Βόρα με το βλέμμα στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Οι μεγάλοι αγώνες είναι συχνά οι φυσιολατρικοί αγώνες και ο δρόμος Βεγορίτιδας χαρίζει όμορφες εικόνες στο βλέμμα του δρομέα.

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2017

Πού: Ναύπλιο, οδός Ανδρέα Συγγρού

Πότε: Κυριακή 5 Μαρτίου

Απόσταση: 42.195 μέτρα, 21.000, 5.000 και 2.500 μέτρα

Εγγραφές: nafpliomarathon.gr

Προλαβαίνεις να δηλώσεις συμμετοχή στην διοργάνωση με το ιδιαίτερο τοπικό χρώμα και τις πολλές εκπλήξεις, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 22 Φεβρουαρίου. Με νέο χάρτη διαδρομής, άρτιες υποδομές, μοναδικές παροχές που περιλαμβάνουν από ατομική φωτογράφιση και pasta πάρτι μέχρι πρόγραμμα επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, το Ναύπλιο μπαίνει στον τρελό χορό των αγώνων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα με υψηλές βλέψεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ