Health & Fitness

Εθελοντές έτοιμοι για…μαραθώνια δράση!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330369-683600.jpg

Αντίστροφη μέτρηση για τον 34ο Κλασσικό Μαραθώνιο και όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του. Ανάμεσα στους χιλιάδες εθελοντές θα ξεχωρίσουν και οι 30 πιστοποιημένη διασώστες από την Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις ομάδες Ετοιμοκλής, USAR & RSF Hellas, 65 στο σύνολο εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου από τις 6 ώρα το πρωί της Κυριακής, όπου θα τερματίζουν οι αθλητές, και θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να τους παρέχουν, εάν χρειατεί, τις Πρώτες Βοήθειες και να τους μεταφέρουν στα 3 Ιατρεία του Ε.Κ.Α.Β. που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης είναι μία εθελοντική διασωστική ομάδα, σκοπός της οποίας είναι η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν μετά από πάσης φύσεως μαζικές καταστροφές. Απαρτίζεται από έμπειρους εθελοντές οι οποίοι εκπαιδεύονται συνεχώς στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την έρευνα και διάσωση σε αστικό και φυσικό περιβάλλον, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους είναι πιστοποιημένοι από ευρωπαϊκούς φορείς στην παροχή Α’ βοηθειών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ