Health & Fitness

Πώς να είσαι καλοντυμένος (για τρέξιμο)

H εξάρτυση του δρομέα και πώς επηρεάζει την απόδοσή του

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 590
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330057-682825.jpg
Τάσος Βρεττός

Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί ακατάλληλα ντυμένος στα μισά του δρόμου. Η λανθασμένη επιλογή σε ρούχα και παπούτσια μπορεί να αποβεί μοιραία σε συνθήκες αγώνα και να προκαλέσει μεγαλύτερη προπονητική καταπόνηση. Επενδύστε στα απολύτως απαραίτητα ενδύματα, ως αναγκαία συνεισφορά προς τη δρομική κουλτούρα που θα αποπληρώσει με τόκο το κόστος της στο πέρασμα του χρόνου. Ακολουθούν οι βασικές κατηγορίες.

Παπούτσι Επιλέξτε σύμφωνα με το βάρος και το είδος του βηματισμού σας. Περίπου όλα τα running μοντέλα των μεγάλων εταιρειών είναι ασφαλή και αξιόπιστα. Προτιμήστε χαμηλό βάρος για τις ζεστές περιόδους, σταθερότερα ζευγάρια για τις ημέρες της υγρασίας. Συμβουλευτείτε τους πωλητές, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των κατασκευαστών και των διανομέων, αναλογιστείτε το είδος του εδάφους στο οποίο προπονείστε: άλλο το παπούτσι του βουνού, άλλο της ασφάλτου. 

Κολάν Θα διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, ενώ παράλληλα θα κρατήσει ζεστούς τους μύες, προστατεύοντας από τραυματισμούς και περιττούς πόνους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πρώτων, αποφασιστικών λεπτών, τότε που τα πόδια προσπαθούν να προσαρμοστούν στο μικρό κλιματικό σοκ των εξωτερικών συνθηκών.

T-shirt Φροντίστε να ντύνεστε με τεχνικά μπλουζάκια που απομακρύνουν τον ιδρώτα – dry fit, climacool, διαλέξτε το είδος του ενδύματος ανάλογα με την προτίμησή σας σε αθλητικές φίρμες. Προληπτικά, συνδυάστε με ελαστικό μακρυμάνικο που εφαρμόζει κατάσαρκα. Κυκλοφορούν σε ποικιλίες χρωμάτων και υφάνσεων, με ή δίχως λαιμό, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις προσωπικές σας στιλιστικές πινελιές χάρη στα εναλλακτικά mix and match που θα προβάρετε με μπλουζάκια.

Τζάκετ και αξεσουάρ για το κρύο Συνθέτουν ολόκληρη κατηγορία. Στο εμπόριο κυκλοφορούν κατάλληλα ακόμη και για θυελλώδεις συνθήκες. Αποκτήστε ένα βασικό, ανάλαφρο windbreaker και κινηθείτε μελλοντικά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Έχουμε άλλωστε το προνόμιο να ζούμε σε μια θερμή, φιλική προς το δρομέα χώρα. Γάντια, κάλτσες συμπίεσης, σκουφάκια, μπαντάνες, περικάρπια, περιαγκωνίδες, επιγονατίδες και λοιπά γκάτζετ, κυκλοφορούν σε όλα τα είδη και τους τύπους. Κινηθείτε ανάλογα με το κονδύλι και τις διαθέσεις σας. 

Ρολόι Η επένδυση σε ένα αξιόπιστο ψηφιακό ρολόι δεν θα σας απογοητεύσει. Η καταγραφή χρόνων, αποστάσεων, επιδόσεων και καρδιακών παλμών λογίζεται δίκαια στα κομβικότερα στοιχεία μιας σωστής προπόνησης. Τα περισσότερα πλέον κυκλοφορούν με τεχνολογία γεωτοποθεσίας και usb για να μοιράζεστε τους δρομικούς άθλους σας στα social media ώστε ο περίγυρος να ζηλεύει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ