Health & Fitness

Η στιγμή που τα αδέλφια Μπράουνλι γράφουν ιστορία στον κλασικό αθλητισμό

Ο Ολυμπιονίκης Άλιστερ «χαρίζει» το χρυσό για να βοηθήσει τον αδελφό του να περάσουν μαζί τη γραμμή του τερματισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Broken down sofa, Drumquin

Ο Τζόναθαν Μπράουνλι, ασημένιος Ολυμπιονίκης στο τρίαθλο στο Ρίο, είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Η ζέστη και η υγρασία του Μεξικού στο παγκόσμιο κύπελλο στο νησί Κοζουμέλ τον έχουν κερδίσει κατά κράτος. Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν λίγα μέτρα, περίπου 400, πριν από τη γραμμή τερματισμού.

Ο Τζόναθαν έχει χάσει το χρυσό και το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Και εκείνη τη μαγική στιγμή εμφανίζεται ο αδελφός του Άλιστερ, επίσης τριαθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο, για να τον πάρει αγκαλιά και να τον βοηθήσει να φτάσουν και να περάσουν μαζί τη γραμμή του τερματισμού. Η αυτοθυσία του Άλιστερ Μπράουνλι χάρισε το χρυσό στον Ισπανό, Μάριο Μόλα.

«Θα ήθελα ο κόσμος να με θυμάται για τις επιτυχίες μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι σαν ένα άλογο που σέρνεται λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού», λέει ο Τζόναθαν Μπράουνλι στο BBC. Δεν είναι αγνώμων είναι το γνωστό φλεγματικό βρετανικό χιούμορ. Ο Τζόναθαν Μπράουνλι χρειάστηκε ιατρική βοήθεια μετά την υπερπροσπάθεια της ημέρας: 1,5 χλμ κολύμβηση, 40 χλμ ποδήλατο και στο τέλος ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων. «Ο Άλιστερ είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα. Άφησε αυτήν την ευκαιρία να φύγει για να με βοηθήσει. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στον αδελφό μου», σημειώνει ο Τζόναθαν Μπράουνλι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ