Health & Fitness

10 ωραίοι αγώνες για να τρέξεις τον Μάιο

Ο ανοιξιάτικος οδηγός της A.V. για τους εραστές του ανοιχτού δρόμου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127170-286336.jpg

Είναι πάντοτε όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να τρέχουν. Μπορείς να στοιχηματίσεις σε κάθε περίπτωση ότι η ιδροκοπημένη φιγούρα που θα συναντήσεις στο διάβα σου θα κρύβει πίσω από το μόχθο μια μενταλιτέ πιο οπτιμιστική και ισορροπημένη από εκείνη του μέσου όρου. Είναι θέμα ενδορφινών, ή ίσως οφείλεται και στην εσωτερική πειθαρχία της προπόνησης, της καθημερινής αναμέτρησης με την αδράνεια –η σκέψη έρχεται σαν υστερόγραφο στον τελευταίο μεγάλο αγώνα στον οποίο είδαμε τόσους πολλούς δρομείς συγκεντρωμένους σε κοινό στόχο.

Ο διεθνής μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος συσπείρωσε περισσότερους από 20.000 φίλους της άθλησης στους αγώνες της 3ης Απριλίου, σε μια γιορτή χαράς και σκληρής προσπάθειας, στην οποία η A.V. δεν έτρεξε φέτος, όπως συνηθίζει, συμμετείχε ωστόσο στο πλευρό της ομάδας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, που όχι μόνο έτρεξε αλλά μοίρασε και περισσότερα από 70.000 μπουκάλια νερού στους αγωνιζόμενους. Εάν σας φαίνεται αμελητέο, δοκιμάστε τις γνώσεις σας σε οποιοδήποτε εγχειρίδιο προπόνησης μαραθωνίου: το νερό δεν είναι απλά αξεσουάρ ενυδάτωσης, είναι ο αχώριστος σύντροφος του δρομέα σε κάθε προπόνηση ή αγώνα, ανεξαρτήτου έντασης ή χιλιομέτρων.

image

Καθώς όμως μαραθώνιος δεν είναι μόνο οι μεγάλες διοργανώσεις, και μια που το πάθος για τρέξιμο δεν εξαντλείται στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ούτε στον Μέγα Αλέξανδρο, ψάξαμε και βρήκαμε δέκα όμορφους αγώνες στους οποίους μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κανείς τον Μάιο, μια εποχή που κλιματικά ενδείκνυται για επιδόσεις.

Δείτε το δρομικό καλεντάρι της A.V. και διαλέξτε τις ανοιξιάτικες διαδρομές που σας ταιριάζουν.

6ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λευκάδας

Διαδρομή υπό το φως του ηλιοβασιλέματος σε έδαφος επίπεδο, ασφάλτινο και μάλιστα σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, με το βλέμμα να ξεκουράζεται στη θέα λίμνης και θάλασσας. Το Σάββατο 7 Μαΐου.

info – συμμετοχές

Run Greece Ιωάννινα

Διαδρομή υψηλής ανταγωνιστικότητας που αγκαλιάζεται από τον ΣΕΓΑΣ, την τοπική κοινωνία και την πανελλήνια δρομική κοινότητα. Διεξάγεται την Κυριακή 8 Μαΐου.

info – συμμετοχές

Μαραθώνιος Κρήτης 2016

Αγωνιστείτε σε δεκάρι, πεντάρι, και διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό την Παλαιά Αγορά Χανίων την 8η Μαΐου.

info – συμμετοχές

Under Armour Run Thessaloniki City Challenge

Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα στην πάντοτε θελκτική για τρέξιμο συμπρωτεύουσα, με διαδρομές ημιμαραθωνίου, 10 χλμ, 5 χλμ, καθώς και 1χλμ για παιδιά. Εδώ υπάρχει κάτι για τον καθένα.

info – συμμετοχές

8ος Αριστοτέλειος Δρόμος 2016

Παραμένουμε στη Θεσσαλονίκη, η οποία διεκδικεί τίτλο δρομικής μητρόπολης. Το Campus On The Run διοργανώνεται για όγδοη χρονιά από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ και ακολουθεί καταπράσινη διαδρομή 5000 μέτρων γύρω από τα ιστορικά κτίρια του πανεπιστημιακού campus. Στις 14 Μαΐου.

info – συμμετοχές

Lamia Night & Run 2016

Κυκλική πορεία στους ασφάλτινους δρόμους της πόλης με κινηματογραφική, ατμοσφαιρική ώρα έναρξης στις 20:30. Αγώνες 10.000 μέτρων (επίσημα μετρημένος και πιστοποιημένος από την IAAF/AIMS), 4.200 μέτρων και 500 μέτρων για παιδιά ΑμΕΑ. Στις 14 Μαΐου.

info – συμμετοχές

12ος γύρος Νέας Σμύρνης

7.500 χιλιόμετρα με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Αν κατοικείς στην Αθήνα, δεν έχεις λόγο να απέχεις. Κυριακή 15 Μαΐου.

info – συμμετοχές

4ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Ζήσε τη μαγεία στη λίμνη Μαραθώνα την Κυριακή 22 Μαΐου. Αγώνας 10.000 μέτρων, (συν 300 μέτρων για παιδιά), πλούσιος σε προκλήσεις και φυσική ομορφιά, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες.

info – συμμετοχές

6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων, αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και 1000 μέτρων για παιδιά. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδηλώσεις. Σημειώστε πως θα παρατεθεί pasta party (!) για τους αθλητές που θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την παραμονή του αγώνα. Την Κυριακή 22 Μαΐου.

info – συμμετοχές

Alonissos Challenge 2016

Διοργάνωσης που προσελκύει δρομείς και αθλούμενους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφασισμένους να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αλοννήσου, τρέχοντας ή περπατώντας στις καταπράσινες διαδρομές του νησιού. Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα και εδώ, καθώς συνολικά θα διεξαχθούν τρεις αγώνες τρεξίματος, Challenge 30K (+1010m.), Mini Challenge Run & Walk 10K (+310m.) και 2K Fun Run(για όλους) αλλά και περιπατητική διαδρομή 15 χλμ.. Στις 29 Μαΐου.

info – συμμετοχές

Υστερόγραφο και συμβουλές ενυδάτωσης: Ελάχιστοι αθλητές καταπονούνται περισσότερο από τους τακτικούς δρομείς αποστάσεων, οπότε ορισμένα σκευάσματα καταλήγουν να αποτελούν οργανικό τμήμα της καθημερινής ρουτίνας. Οι ηλεκτρολύτες χρησιμεύουν πολύ, τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τις αγωνιστικές ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, πιείτε πολύ Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, φροντίζοντας προπάντων να μην πίνετε μόνο όταν διψάτε. Όποιος πίνει όταν διψάσει, είναι ένας αθλητής ήδη αφυδατωμένος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ