Αυτοκινηση

Πρώην πρωταθλητής της Formula 1 αποκάλεσε «νέγρο» τον Χάμιλτον

Τι είχε πει για τον Σένα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Formula 1: Το αισχρό σχόλιο του Νέλσον Πικέ για τον Χάμιλτον και η άμεση καταδίκη
O Nέλσον Πικέ © Getty Images/Ideal Image

Nέλσον Πικέ: Το ρατσιστικό σχόλιο για τον Λούις Χάμιλτον.

Ο 70χρονος, Βραζιλιάνος παλαίμαχος πιλότος και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1981, 1983, 1987) Νέλσον Πικέ χρησιμοποίησε ρατσιστική περιγραφή χρώμα του δέρματός του (n-word), περιγραφή για τον Λιούις Χάμιλτον για να σχολιάσει το ατύχημα που είχε με τον Μαξ Φερστάπεν στο grand prix του Σιλβερστόουν τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ο μικρός “νέγρος” (Χάμιλτον) έβαλε το μονοθέσιο και έφυγε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν δύο αυτοκίνητα από εκείνη τη γωνία», είπε σε μια συνέντευξη στα πορτογαλικά.

«Έκανε ένα αστείο. Ευτυχώς γι’ αυτόν μόνο ο άλλος (ο Φερστάπεν) γα@@@», συνέχισε.

Σύμφωνα με το «formula1news.co.uk» η συγκεκριμένη δήλωση έγινε πριν περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα στο Grand Prix του Σιλβερστόν, ωστόσο μόλις τώρα είδε το φως της δημοσιότητας.

«Η μεροληπτική ή ρατσιστική γλώσσα είναι απαράδεκτη σε οποιαδήποτε μορφή και δεν έχει κανένα ρόλο στην κοινωνία. Ο Λιούις είναι ένας απίστευτος πρεσβευτής για το άθλημά μας και αξίζει σεβασμό. Οι ακούραστες προσπάθειές του να ενισχύσει τη διαφορετικότητα και την ένταξη είναι ένα μάθημα για πολλούς και κάτι στο οποίο έχουμε δεσμευτεί», ήταν η άμεση απάντηση εκ της ηγεσίας της F1.

Από την πλευρά της η Mercedes επισήμανε: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε χρήση ρατσιστικής ή μεροληπτικής γλώσσας οποιουδήποτε είδους. Ο Λιούις έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες του αθλήματός μας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και είναι πραγματικός πρωταθλητής της διαφορετικότητας εντός και εκτός πίστας. Μαζί μοιραζόμαστε ένα όραμα για ένα ποικιλόμορφο και χωρίς αποκλεισμούς μηχανοκίνητο αθλητισμό, και αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει τη θεμελιώδη σημασία της συνέχισης της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον».

Νέλσον Πικέ: Μια ζωή προκλήσεις

Ο Νέλσον Πικέ έχει υπάρξει πολλάκις προσβλητικός στο παρελθόν. Οι «κόντρες» που είχε με τους άλλους οδηγούς έμειναν στην ιστορία. Πρώτη αυτή με τον Νίκι Λάουντα (όταν ήταν στη Brabham). Ο Αυστριακός ανακάλυψε πως ο Βραζιλίανος είχε ζητήσει την αφαίρεση του γραναζιού της πρώτης σχέσης από το κιβώτιο ταχυτήτων και του πυροσβεστήρα ώστε το αυτοκίνητο να ελαφρύνει κατά 15 κιλά για τον γύρο κατάταξης.

Σε συνέντευξή του στο Playboy είχε αποκαλέσει τον Νάιτζελ Μάνσελ βλάκα και την γυναίκα του πολύ άσχημη και γι’ αυτό τον λόγο εξηγούσε την επιθετικότητά του στην πίστα. Με τον Άιρτον Σέννα τα πράγματα ήταν χειρότερα. Σε συνέντευξή του στην Jornal do Brazil είχε δηλώσει: «Απλά ρωτήστε τον γιατί δεν του αρέσουν οι γυναίκες». Φυσικά αυτό έγινε πρωτοσέλιδο Ακολούθησαν μηνύσεις. Η «κόντρα» συνεχίστηκε και μετά το θάνατο του Σένα. Σε συνέντευξη του ξανά στο Playboy τον ρώτησαν ποιος τελικά ήταν καλύτερος και απάντησε: «Εγώ τουλάχιστον είμαι ζωντανός».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ