Αυτοκινηση

Toyota beyond Zero: Ένα ακόμα βήμα στις προσπάθειες της εταιρείας για ένα βιώσιμο μέλλον

Τα αρχικά bZ προέρχονται από τη στρατηγική της για έναν κόσμο «beyond Zero»

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 827
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο μοντέλο της Toyota Beyond Zero.

Toyota beyond Zero: Το νέο αυτοκίνητο της εταιρείας στην προσπάθειά της για ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, η Toyota οδηγεί τον δρόμο προς ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον. Με περισσότερες από 20 εκατομμύρια πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων, η Toyota συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετική καινοτομία. Χάρη στην εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών και στην αποτελεσματική διαχείριση της ροής ενέργειας, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Toyota προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση με εξαιρετική διάρκεια.

Τα αρχικά bZ, που εμφανίζονται πρώτα στο νέο bZ4x, προέρχονται από τη στρατηγική της Toyota για έναν κόσμο «beyond Zero», με το οποίο η εταιρεία στοχεύει σε ακόμα περισσότερα από την επίτευξη απλώς μηδενικών εκπομπών. Στόχος της είναι ο μετασχηματισμός της εμπειρίας του χρήστη αλλά και της ζωής μας συνολικότερα. Την προσπάθειά της αυτή δεσμεύεται να κάνει πραγματικότητα προσφέροντας καλύτερη μετακίνηση για όλους. Μετακίνηση που όχι μόνο δεν έχει εκπομπές αλλά επιδρά και θετικά στο περιβάλλον, που δεν γνωρίζει περιορισμούς, δεν συναντά εμπόδια, που ξεπερνά κάθε προσδοκία.  

«beyond Zero»

Η σειρά αυτοκινήτων bZ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στις προσπάθειες της εταιρείας για ένα βιώσιμο μέλλον, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τη μακρινή πλέον δεκαετία του ’90 με το πρώτο υβριδικό Prius. Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει την προσπάθειά της σε αυτόν τον τομέα, έως ότου καταφέρει να προσφέρει σε κάθε της πελάτη μια ολοκληρωμένη λύση κατάλληλη για τον ίδιο, αλλά και για τον πλανήτη μας. Μέχρι σήμερα η Toyota έχει αναπτύξει μια πλήρη εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων – Hybrid, Plug-In Hybrid Electric, καθώς και οχήματα κυψελών καύσιμου υδρογόνου που, με την εισαγωγή της σειράς bZ, εμπλουτίζεται και με αμιγώς ηλεκτρικά. Κι αυτό γιατί στην Toyota πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη μία γκάμα εναλλακτικών εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη να επιλέξει το όχημα που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, στη χρήση και στις αποστάσεις που διανύει, στο διαθέσιμο προϋπολογισμό του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις διαθέσιμες υποδομές. Πεποίθηση της εταιρείας είναι ότι ο διαρκής εμπλουτισμός των τεσσάρων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης μπορεί να ωφελήσει τόσο τον πελάτη όσο και το περιβάλλον ακόμα περισσότερο στην πορεία.

Το νέο μοντέλο της Toyota Beyond Zero.

Ο οδηγός στο επίκεντρο

Ο οδηγός, αυτή η σύνθετη και πολυποίκιλη έννοια, είναι η βάση της αυτοκίνησης. Τουλάχιστον μέχρι και όταν η αυτόνομη οδήγηση θα είναι καθημερινότητα στον πλανήτη μας, ο οδηγός παραμένει σημείο αναφοράς! Και η Toyota το διευρύνει αυτό, τοποθετώντας τους ανθρώπους στην καρδιά της σειράς Toyota bZ. Με τα Toyota bZ, η εταιρεία δεν στοχεύει μόνο πέρα από τις μηδενικές εκπομπές, αλλά πώς θα μπορέσει να προσφέρει συνολικά καλύτερη μετακίνηση για όλους. Με «όχημα» τη νέα πλατφόρμα EV, στόχος της εταιρείας είναι να κάνει την κινητικότητα προσβάσιμη και διασκεδαστική. Δεν είναι τυχαίο που, σύμφωνα με την Toyota, η νέα πλατφόρμα EV αναπτύχθηκε με σκοπό να «ζωντανέψει» αξίες όπως το περιβάλλον, το αυτοκίνητο, τη σχέση μας με τους άλλους συνεπιβάτες μας, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Η τοποθέτηση της Toyota είναι ότι δεν αποτελεί στόχο μόνο ο μηδενισμός των εκπομπών, αλλά και το πώς θα μεγιστοποιηθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα του οχήματος. Λαμβάνεται υπόψη η ενέργεια που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για να κινηθεί, συμπεριλαμβανομένης της ανανεώσιμης ενέργειας, όπως η ηλιακή που αξιοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής με στόχο τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας του οχήματος. Ως μέρος της προσπάθειας της Toyota να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τα απόβλητα, τα εξαρτήματα και τα υλικά της μπαταρίας μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση ή ακόμη και να ανακυκλωθούν σε νέες μονάδες μπαταρίας.

Αλλά και το ίδιο το όχημα είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό μέσο μεταφοράς. Για την Toyota λειτουργεί ως ένας έξυπνος «οδηγικός συνεργάτης». Για τον λόγο αυτό τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα bZ χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά χαρακτηριστικά για να παρέχουν έξυπνη συνδεσιμότητα, ενώ η ομαλή επιτάχυνση και ο εξαιρετικός χειρισμός κάνουν την οδήγηση απολαυστική.

Μετατρέποντας δε τον χώρο του οχήματος σε ένα περιβάλλον αρμονικής συνύπαρξης που προσφέρει ηρεμία από εξωτερικούς θορύβους, άνεση και πολυτέλεια, τα οχήματα Toyota bZ θα προσφέρουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για ταξίδια και όμορφες διαδρομές με οικογένεια και φίλους. Που στο κάτω-κάτω είναι το ζητούμενο!

Με κινητικότητα μηδενικών εκπομπών και έξυπνη τεχνολογία, σε συνδυασμό με μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας και την καλύτερη απόδοση ασφάλειας στην κατηγορία του, τα Toyota bZ δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη ασφάλεια οδηγού, επιβαινόντων, πεζών, άλλων οδηγών, δικυκλιστών κ.ά.

Το νέο μοντέλο της Toyota Beyond Zero.

Tο νέο Toyota bZ4x

Είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει σε υπερθετικό βαθμό την παράδοση της Toyota με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και τη ματιά στο μέλλον. Αμιγώς ηλεκτροκίνητο, κατασκευασμένο στη νέα αποκλειστική πλατφόρμα BEV της Τοyota, βασισμένη στη φιλοσοφία eTNGA, διαθέτει αυτονομία έως και 512 χλμ. με απόδοση 14.3 kWh/100 χλμ. Πρόκειται για ένα αυθεντικό SUV, με κορυφαίες στον κόσμο off-road ικανότητες τετρακίνησης, υψηλή ποιότητα και αντοχή μπαταρίας, βασισμένη στην 25ετή εμπειρία της Toyota στη μηχανολογία ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και διατίθεται με εγγύηση μπαταρίας 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων. Παρούσα η νέα, ακόμα πιο εξελιγμένη γενιά συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Toyota T-Mate, η οποία ενσωματώνει την τρίτη γενιά Toyota Safety Sense (TSS3), όπως και το έξυπνο σύστημα πολυμέσων Τoyota Smart Connect με πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων λειτουργιών. Το bZ4x αναμένεται στην Ελλάδα τον προσεχή Ιούνιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ