Αυτοκινηση

Η ευάερη πολυτέλεια του να οδηγείς την σειρά 4 Cabrio της BMW

Η BMW έχει μια μακρόχρονη παράδοση στο να συνδυάζει το χαρακτηριστικό σπορ στοιχείο της μάρκας με την απόλαυση της οδήγησης ανοιχτής οροφής

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BMW 4-Series

BMW 4-Series: Οδηγώντας το cabrio μοντέλο της BMW με τις υπέροχες σπορ ικανότητες.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέλων της νέας σειράς BMW 4-Series είναι η προσεκτικά αξιολογημένη βελτίωση των σπορ ικανοτήτων τους. Και τώρα, αυτό μπορεί επίσης να συνδυαστεί με την ευχαρίστηση της οδήγησης ανοιχτής οροφής. Τα cabrio μοντέλα στα καλύτερά τους!

BMW 420i Cabrio

BMW & Cabrio

Η BMW έχει μια μακρόχρονη παράδοση στο να συνδυάζει το χαρακτηριστικό σπορ στοιχείο της μάρκας με την απόλαυση της οδήγησης ανοιχτής οροφής σε ένα premium μεσαίο μοντέλο.

Πριν από 35 χρόνια, η πρώτη BMW Σειρά 3 Cabrio αποκαλύφθηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA στη Φρανκφούρτη. Το ανοιχτό τετραθέσιο αυτοκίνητο με τη χαριτωμένη σιλουέτα του, τη χαμηλή, οριζόντια γραμμή του ώμου και τη θέση του καθίσματος που ενίσχυε περαιτέρω την επαφή με τον έξω κόσμο.

Ασυναγώνιστη στην κατηγορία της, αυτή η φόρμουλα για τη δημιουργία κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης «κάτω από τον ανοιχτό ουρανό» έχει βελτιωθεί με συνέπεια από κάθε διαδοχική γενιά μοντέλων, με τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio να είναι τώρα η έκτη γενιά που προσφέρει μια σύγχρονη αντίληψη της αρχικής φιλοσοφίας.

BMW 420i Cabrio

Αισθητική

Με το εντυπωσιακό στυλ, ολοκαίνουργια σχεδίαση οροφής, διαφορετική σειρά κινητήρων, κορυφαία τεχνολογία πλαισίου και καινοτόμα χαρακτηριστικά εξοπλισμού, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio συνδυάζει οδηγική απόλαυση σε μια ιδιαίτερα αποκλειστική μορφή.

Το ανοιχτό τετραθέσιο αυτοκίνητο ακολουθεί την αισθητική της νέας BMW Σειρά 4 Coupé, διαθέτοντας αυτόνομη σχεδίαση με πολύ πιο ευκρινές προφίλ από τον προκάτοχό του.

Η ξεχωριστή φιλοσοφία του αυτοκινήτου με τη δομή αμαξώματος του συγκεκριμένου μοντέλου και το αναβαθμισμένο πλαίσιο δίνει στην νέα BMW Σειρά 4 Cabrio με εξαιρετική δυναμική αίσθηση. Αυτή επίσης χρησιμεύει για να την διακρίνει κάποιος πιο ξεκάθαρα από ποτέ από τη νέα Sedan 3-Series, που ουσιαστικά παρείχε το τεχνολογικό σχέδιο για τη νέα σειρά BMW 4-Series.

H νέα BMW Σειρά 4 Cabrio δεν κρύβει ούτε την κορυφαία sportive της ταυτότητα ούτε την κομψότητα που συνυπάρχει στο ανοιχτό τετραθέσιο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί για αποκλειστική οδηγική απόλαυση.

BMW 420i Cabrio

Ταυτόχρονα, η νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ερμηνεία της χαμηλής σιλουέτας που είναι παραδοσιακά καθοριστικό χαρακτηριστικό των premium μεσαίων cabrio της BMW. Αυτή η πτυχή είναι ιδιαίτερα αισθητή με την οροφή «μαζεμένη» και συνδυάζεται με τις δυναμικά σμιλεμένες επιφάνειες για να αναδείξει τη σπορ φύση της νέας σειράς Convertible.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια σε κάθε επίπεδο και γωνία, τα υλικά είναι μαλακά και καλαίσθητα και στην λεπτομέρειά τους, η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών είναι ευανάγνωστη και χρηστική, σε όλες τις λειτουργίες του infotainment.

Ο οδηγός έχει μπροστά του μία ακόμη έγχρωμη οθόνη 12,3’’ που εκτελεί χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων ενώ την ενεημέρωση συμπληρώνει το αναλυτικό και ευκρινές head-up display.

Σε επίπεδο χώρων, η λογική λέει ότι πριν κοιτάξεις τα νούμερα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στο πορτπαγκάζ γίνονται θυσίες για να χωρέσει η αναδιπλούμενη οροφή. Έτσι ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών με κλειστή την οροφή είναι 385 λίτρα, ενώ με ανοιχτή περιορίζεται στα 300 λίτρα.

BMW 420i Cabrio

Πλαίσιο και «μαλακή οροφή»

Η ακαμψία του αμαξώματος έχει αυξηθεί μέσω πρόσθετων στοιχείων στήριξης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το cabrio μοντέλο.

Το ελαφρύτερο αμάξωμα, η σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους 50 : 50 (ανάλογα με την έκδοση κινητήρα και τον εξοπλισμό), το χαμηλό κέντρο βάρους, η εξαιρετική αεροδυναμική και οι άκαμπτες βάσεις του πλαισίου είναι πρόσθετοι παράγοντες στη σπορ συμπεριφορά της νέας BMW Σειρά 4 Cabrio.

Η κατασκευή της οροφής μαρτυρεί επίσης την φιλοσοφία του αυτοκινήτου να προσφέρει μια έντονα σπορ οδηγική εμπειρία.

Μια καινοτόμος μαλακή οροφή με πάνελ τόξου έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio και συνδυάζει τη στιβαρότητα και τις δυνατότητες παντός καιρού της αναδιπλούμενης σκληρής οροφής που έχει τοποθετηθεί στον προκάτοχό της με την κλασική γοητεία μιας υφασμάτινης κουκούλας.

BMW 420i Cabrio

Ο νέος σχεδιασμός μαλακής οροφής θέτει κορυφαία πρότυπα στην κατηγορία του όσον αφορά το στυλ, την κορυφαία αίσθηση και τη θερμική και ακουστική άνεση.

Η μαλακή οροφή της πλώρης του πάνελ είναι περίπου 40% ελαφρύτερη από την αναδιπλούμενη σκληρή οροφή του προηγούμενου μοντέλου.

Τα επίπεδα ακουστικής και θερμικής άνεσης είναι πολύ ανώτερα από ένα συμβατικό softtop. Η λεία επιφάνεια, εν τω μεταξύ, μειώνει τον θόρυβο του ανέμου στην καμπίνα ενώ έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στις αεροδυναμικές ιδιότητες του νέου μοντέλου. Η αποτελεσματική μόνωση διευκολύνει τη θέρμανση του εσωτερικού σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και οι επιβάτες στο μπροστινό μέρος επωφελούνται επίσης από 5 χιλιοστά περισσότερο χώρο για το κεφάλι από πριν.

Όταν ανοίγει η οροφή, τα στοιχεία πλώρη του πάνελ στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο με μια ενιαία ροή προτού αποθηκευτούν κάτω από το καπάκι της μαλακής οροφής, το οποίο γέρνει προς τα πίσω ταυτόχρονα. Τα τρία σταθερά τμήματα του υφασμάτινου καλύμματος διπλώνουν επίσης μαζί σε ένα συμπαγές σύνολο πριν «εξαφανιστούν» στο διαμέρισμα αποσκευών. Η μαλακή οροφή ανοίγει και κλείνει αθόρυβα και αποτελεσματικά χάρη στον ηλεκτρικό μηχανισμό κίνησης.

BMW 420i Cabrio

Η διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος ξεκινά με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα και διαρκεί περίπου 18 δευτερόλεπτα. Μετά το κλείσιμο της οροφής, τα πλαϊνά παράθυρα ανυψώνονται αυτόματα.

Τέλος, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio μπορεί να αντιμετωπίσει τις ξαφνικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες εν κινήσει, καθώς η μαλακή οροφή μπορεί επίσης να ανοίγει και να κλείνει γρήγορα ενώ ταξιδεύει με ταχύτητα έως και 50 χλμ/ώρα. Και εάν έχει τοποθετηθεί η επιλογή Comfort Access, η οροφή μπορεί επίσης να λειτουργήσει με τηλεχειριστήριο.

BMW 420i Cabrio

Στον δρόμο

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της νέας BMW 420i Cabrio είναι ένα ακόμη παράδειγμα απόδοσης και απόδοσης

Η μέγιστη ισχύς των 184 ίππων και η μέγιστη ροπή 300 Nm μεταξύ 1.350 και 4.000 rpm μεταφράζονται σε χρόνο επιτάχυνσης από 0 έως 100 χ.α.ώ. σε 8,2’’.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.

Η νέα BMW 420i Cabrio έχει εργοστασιακή τιμή μέσης κατανάλωσης καυσίμου 7,4 - 6,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με εκπομπές CO2 170 - 152 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

BMW 420i Cabrio

Κοστίζει
Η τιμή της 420i Cabrio με αυτόματο κιβώτιο Steptronic αρχίζει από 68.150 ευρώ

BMW 420i Cabrio

Info
Πληροφορίες για την BMW 420i Cabrio εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ