Αυτοκινηση

XC40 Recharge: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo

Μέχρι το ίδιο έτος, η εταιρεία στοχεύει το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
XC40 Recharge

XC40 Recharge: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo προσφέρει μία εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης

Tο XC40 Recharge είναι το πρώτο μιας σειράς πλήρως ηλεκτρικών Volvo και η παραγωγή του συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της Volvo Cars να μειώσει κατά 40% το ανθρακικό της αποτύπωμα ανά αυτοκίνητο έως το 2025. Μέχρι το ίδιο έτος, η εταιρεία στοχεύει το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Tο τετρακίνητο XC40 Recharge χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη εμβέλεια κίνησης με μία φόρτιση, μεγάλη ισχύ και απολύτως καθαρή λειτουργία.

XC40 Recharge

Γνωριμία

Ως πλήρως ηλεκτρική έκδοση του best seller XC40 το Volvo XC40 Recharge βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), μια προηγμένη δομή αμαξώματος που εξελίχθηκε σε συνεργασία με το γκρουπ Geely.

Στο εσωτερικό, μια καινοτόμος σχεδιαστική προσέγγιση στο πεδίο της λειτουργικότητας προσφέρει στους οδηγούς άφθονο χώρο αποθήκευσης, για παράδειγμα στις πόρτες και στο χώρο αποσκευών. Καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει συμβατικό κινητήρα, παρέχει στον οδηγό του ακόμη μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στο διαμέρισμα κάτω από το εμπρός καπό.

Ο βολικός μπροστινός χώρος αποσκευών παρέχει έξτρα αποθηκευτικό χώρο στο αμιγώς ηλεκτρικό σας Volvo Recharge. Είναι ο ιδανικός χώρος για να φυλάσσετε τα καλώδια φόρτισης ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και καλά προστατευμένα από τη βρομιά, τη σκόνη και την υγρασία. Αποδεσμεύει επίσης πολύτιμο χώρο από τον πίσω χώρο αποσκευών. Ο μπροστινός χώρος φορτίου 31 λίτρων χωρίζεται σε δύο διαμερίσματα: το επάνω διαμέρισμα, για αντικείμενα όπως καλώδια φόρτισης ή δοχεία υγρού ψεκαστήρων, και το κάτω διαμέρισμα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποθήκευση του κιτ επισκευής ελαστικού. Τα δύο διαμερίσματα χωρίζονται από ένα δάπεδο φόρτωσης που αφαιρείται εύκολα.

XC40 Recharge

Οι πλάτες και τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνονται εύκολα. Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε την ευελιξία που παρέχει το εντελώς επίπεδο δάπεδο του χώρου αποσκευών, ο οποίος έχει παραμείνει στα 413 λίτρα, γεγονός που διευκολύνει τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων καθώς και τη φόρτωση και εκφόρτωση.

Βασιζόμενοι στα πρότυπα ασφαλείας του αρχικού XC40, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars ανασχεδίασαν πλήρως την εμπρός δομή του αμαξώματος, ενισχύοντάς την περαιτέρω ώστε να αντισταθμιστεί η απουσία συμβατικού κινητήρα και να πληρούνται τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφαλείας που χαρακτηρίζουν και κάθε άλλο Volvo, εξασφαλίζοντας κορυφαία προστασία των επιβατών.

XC40 Recharge

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που λειτουργεί σε περιβάλλον Android προσφέρει στους πελάτες δυνατότητες παραμετροποίησης, βελτιωμένα επίπεδα διαισθητικής λειτουργίας και ενσωματωμένες υπηρεσίες και τεχνολογία Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play Store.

Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 Recharge μπορεί να δέχεται ασύρματα εκτεταμένες αναβαθμίσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.

Στον δρόμο

Tο σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με αυτόματη μετάδοση με κιβώτιο μονής ταχύτητας Shift-by-wire, με συνδυαστική απόδοση 231 ίππων και ροπής 330 Nm, ενώ επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 7,4’’

Η μικτή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 18.6 kWh/100 χλμ ενώ η τιμή ρύπων CO2 είναι 0 γρ/χλμ.

Η μικτή ηλεκτρική αυτονομία είναι 425 χλμ.

Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε σχεδόν 40 λεπτά με τη χρήση συστήματος ταχείας φόρτισης.

H μπαταρία προστατεύεται από έναν κλωβό ασφαλείας που ενσωματώνεται στο μέσον της δομής του αμαξώματος. Η τοποθέτησή της στο δάπεδο του αυτοκινήτου συντελεί επίσης σε πιο χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ευστάθεια και συμβάλλει στην προστασία από ανατροπή.

Τέλος, το Volvo XC40 Recharge διαθέτει όλα τα κορυφαίας τεχνολογίας και απόδοσης συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, κάτω από την «παλέτα» συστημάτων Pilot Assist.

XC40 Recharge

Κοστίζει

Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης του Volvo XC40 Recharge αρχίζει από 46.2552 ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ