Αυτοκινηση

Γιατί να προτιμήσει κάποιος το νέο Kia XCeed 48V Hybrid;

Ένα αστικό crossover το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kia XCeed 48V Hybrid

Kia XCeed 48V Hybrid: Γνωριμία και πληροφορίες για την crossover έκδοση.

Τι είναι
Το Kia XCeed είναι ένα αστικό crossover το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback. Αποτελώντας μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά SUV, το νέο CUV (Crossover Utility Vehicle) XCeed είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας Ceed.

Το σημείο αναφοράς
Η από λευκό χαρτί σχεδίαση του πλαισίου του μοντέλου που έθεσε τις βάσεις για την ραγδαία άνοδο κλίμακας στην ποιότητα κύλισης όλης της γκάμας των μοντέλων της Kia. Πλην της κορυφαίας ποιότητας κύλισης, το νέο πλαίσιο δίνει τεράστια ηχομόνωση στην καμπίνα.

Kia XCeed 48V Hybrid

Γνωριμία: Ο βασικός πεντάλογος

1. Επιδόσεις
Το XCeed 48V Hybrid έχει τις ίδιες υψηλές επιδόσεις που έχει και ένας πετρελαιοκινητήρας. Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ υψηλή ροπή σε μεγάλο φάσμα στροφών του κινητήρα, χωρίς όμως να κουράζεται το ίδιο ο κινητήρας.

2. Μειωμένες εκπομπές ρύπων
Ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά το συμβατικό κινητήρα, κάνοντάς τον να δουλεύει πιο ομαλά. Επιτρέπει επίσης στη μηχανή να σβήνει πιο συχνά, πράγμα που οδηγεί σε χαμηλότερη εκπομπή ρύπων και καθαρότερο αέρα για όλους.

3. Μειωμένο κόστος μετακίνησης
Η χρήση λιγότερων καυσίμων δεν σηματοδοτεί κάτι καλό μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τα οικονομικά σας. Η βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου, που μπορεί να φτάσει μέχρι 10% μεταφράζεται σε λιγότερα έξοδα για καύσιμα.

4. Ευχάριστη εμπειρία οδήγησης
Η βοήθεια από τον ηλεκτροκινητήρα σημαίνει ότι ο βασικός κινητήρας δεν χρειάζεται να λειτουργεί τόσο σκληρά και αυτό κάνει κάθε διαδρομή περισσότερο ήσυχη. Η προστιθέμενη ροπή κάνει ευκολότερη την επιτάχυνση, προσφέροντας μία πιο ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

5. Μειωμένο κόστος κτήσης
Λόγω του υβριδικού του χαρακτήρα, το νέο XCeed Hybrid προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με ένα συμβατικό όχημα. Πιο συγκεκριμένα: 50% μειωμένο ΕΤΤ, Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας, 7 χρόνια εγγύηση.

Η ονομασία
Το XCeed Hybrid είναι το πρώτο όχημα Kia που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη και είναι προσαρμοσμένο στους ευρωπαίους πελάτες.

Για να τιμήσει την περίσταση, η Kia πήρε τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, EEC ή CEE σε μερικές γλώσσες και πρόσθεσε ED για το European Design.

Συνειδητοποιώντας ότι το «CEEED» είχε πάρα πολλά «Ε», αντικατέστησαν το τελευταίο «Ε» με μια απόστροφο, με το «Cee'd» να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Από το 2018, το όνομα Ceed δεν περιλαμβάνει απόστροφο. Τα αρχικά σημαίνουν πλέον «Community of Europe, with European Design» (Κοινότητα της Ευρώπης, με Ευρωπαϊκό Σχέδιο).

Kia XCeed 48V Hybrid

Σχεδιασμός
Σύμφωνα με την Kia, το XCeed αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, σπορ επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV, και είναι δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού της μάρκας στη Φρανκφούρτη.

Ενώ αποτελεί την crossover έκδοση του συμβατικού Ceed το XCeed είναι τόσο διαφορετικό από τα άλλα μοντέλα της σειράς Ceed, αφού τα μόνα στοιχεία του αμαξώματος που είναι κοινά με το πεντάθυρο hatchback είναι οι εμπρός πόρτες.

Η πέμπτη πόρτα με την κλίση και το τελείωμά της που βρίσκεται 6 εκ.πιο ψηλά σε σχέση με αυτό του hatchback, ενισχύει τη δυναμική, αλά κουπέ και με μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα του CUV, ενώ το εμπρός και το πίσω μέρος διαθέτουν επίσης μια «απόκλιση» από το «πρόσωπο» των συμβατικών μοντέλων της οικογένειας Ceed, διαφοροποιώντας το Kia XCeed από αυτά.

Η απόσταση από το έδαφος του Kia XCeed είναι 18,4 εκ. και τα προστατευτικά στα φτερά και τα μαρσπιέ, σε συνδυασμό με τις ασημένιες ράγες οροφής δημιουργούν μια πιο περιπετειώδη εικόνα που παραπέμπει σε SUV, η οποία ενισχύεται και από το μεταλλικό στοιχείο στον πίσω προφυλακτήρα. 

Στο εσωτερικό του, το Kia XCeed διαθέτει τη σύγχρονη αισθητική των άλλων εκδόσεων του Ceed, με την «ελεύθερη» οθόνη αφής του συστήματος infotainment κυριαρχεί οπτικά στο ταμπλό,

Ταυτόχρονα τα παράθυρα σε σχήμα ημισέληνου και η χυτή γραμμή οροφής παρέχουν ένα πιο φωτεινό και ελκυστικό περιβάλλον καθώς και μεγαλύτερο «αέρα» για τα κεφάλια από άλλα μοντέλα της κατηγορίας C.   

Ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του Kia XCeed εξασφαλίζει και ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 426 λίτρα, 31 λίτρα περισσότερα από το Ceed. Η χωρητικότητα αυξάνεται με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα στα 1.378 λίτρα. Η πρακτικότητα εξασφαλίζεται με τη διαιρούμενη σε ποσοστό 40:20:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων, την έξυπνη ηλεκτρική πέμπτη πόρτα (Smart Power Tailgate) και το δάπεδο δύο επιπέδων του πορτμπαγκάζ, που μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω προκειμένου είτε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις αποσκευές είτε ένας «κρυφός» κάτω χώρος.

Kia XCeed 48V Hybrid

Τεχνολογία

Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας ADAS φροντίζει για τα πάντα, ενώ οι δυνατότητες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του νέου Kia XCeed το καθιστούν αυτόματα ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Το Kia XCeed είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφορίων μέσω της οθόνης αφής και του/ των smartphone.

Τέλος, χάρη στις υπηρεσίες Kia Live (Kia On-Board) και την προαιρετική ευρεία οθόνη TFT LCD 10,25 ιντσών, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για την λήψη και ανανέωση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Στον δρόμο

O υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.500 κ.εκ. σε συνδιασμό με το υβριδικό σύστημα 48V αποδίδει 160 ίππους και, σε συνδυασμό με τη ροπή των 253 Nm, το σχεδόν 1.500 κιλών σύνολο μετακινείται με αξιοζήλευτη ικανότητα συνδυάζοντας οδηγική ευχαρίστηση αλλά και οικονομία.

Ο κινητήρας ενσωματώνει την τεχνολογία συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης βαλβίδων της Kia (CVVD) για βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς είτε μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων είτε  μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DCT, ενώ το ήπια υβριδικό σύστημα 48V, που αποθηκεύει ενέργεια κατά τη διαδικασία φρεναρίσματος για να την επαναφέρει κατά την κίνηση, συνεισφέρει θετικά στη διαδικασία κίνησης.

Kia XCeed 48V Hybrid

Τιμή
Η τιμή του Kia XCeed στην έκδοση 1.5T 160ps EX Dynamic iMT 48V Hybrid αρχίζει από τις  23.790 ευρώ

Info
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Kia XCeed εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ