Αυτοκινηση

Ράλι Μόντε Κάρλο: Νικητής ο Sebastien Loeb, σε ηλικία 47 ετών

Έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κέρδισε μια διοργάνωση WRC, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Bjorn Waldegard στο Safari Rally

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sebastian Loeb
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Μόντε Κάρλο 2022 - Ανταπόκριση: O Sebastien Loeb έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κέρδισε μια διοργάνωση WRC, σπάζοντας το ρεκόρ.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι Sebastien Loeb επέστρεψε στο WRC με την M-Sport Ford, και κέρδισε τον πρώτο αγώνα της νέας εποχής των ράλι. Ήταν επικεφαλής του αγώνα, οδηγώντας το ράλι μέχρι το Σάββατο, όταν ο περυσινός πρωταθλητής Sebastien Ogier της Toyota με αντεπίθεση διαρκείας και εκμεταλλευόμενος την λάθος επιλογή ελαστικών του Loeb, του πήρε την πρώτη θέση. Όλα όμως παίχτηκαν σήμερα. Εκεί που όλοι μας πιστεύαμε ότι τα 21" διαφορά που τους χώριζαν δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν μέσα σε τέσσερις μόλις Ε.Δ., όλα ήρθαν πάνω κάτω. Και μάλιστα με δραματικό τρόπο.

Sebastian Loeb, Isabelle Galmiche
© RBCP, WRC Teams

Στην αρχή της ημέρας ο Ogier εξαπέλυσε επίθεση και αύξησε στα 24,6" διαφορά τους μετά τις δύο πρώτες Ε.Δ. Και εκεί που όλα θεωρούνταν τελειωμένα,  στην προτελευταία διαδρομή, ο Ogier υπέστη κλατάρισμα ελαστικό μπροστά αριστερά, για να χάσει περίπου 34". Τελικά, ο Οgier έκανε μία επική οδήγηση, κάλυψε όσο χρόνο μπορούσε, αλλά όχι όσο χρειαζόταν για να περάσει μπροστά. Πάντως ο Ogier δέχθηκε ποινή 10' για πρόωρη εκκίνηση, οπότε όλα χάθηκαν, μια και η τελική διαφορά μεταξύ τους ήταν της τάξης των 10,5 δευτερολέπτων.

Η εμπειρία του Ogier και του Loeb έλαμψε για μία ακόμα φορά στις Άλπεις: και οι δύο πλέον έχουν από οκτώ νίκες στο Rallye Monte-Carlo!

Ράλι Μόντε Κάρλο 2022 - Ανταπόκριση: O Sebastien Loeb έγινε ο γηραιότερος οδηγός που κέρδισε μια διοργάνωση WRC, σπάζοντας το ρεκόρ.
© RBCP, WRC Teams

Ωστόσο κανένας Γάλλος από τους δύο μονομάχους του Monte δεν θα διαγωνιστεί για ολόκληρη τη σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Craig Breen της M-Sport, που τερμάτισε τρίτος στο Rallye Monte-Carlo, θα πρέπει να είναι πρώτος στον δρόμο στον επόμενο γύρο στη Σουηδία.

Φυσικά να αναφέρουμε ότι επιτέλους, μετά από τέσσερις ημέρες αγώνα και σωρεία προβλημάτων, η Hyundai με τον Neuville, κέρδισε μία -έστω- Ειδική ΔΙαδρομή…

Isabelle Galmiche
© RBCP, WRC Teams

Κλείνοντας να πούμε ότι η συνοδηγός του Loeb, η Isabelle Galmiche ήταν η πρώτη γυναίκα συνοδηγός νικητής του Monte-Carlo μετά από 25 χρόνια, αφού η τελευταία φορά που γυναίκα συνοδηγός ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο πριγκιπάτο, ήταν το 1977 όταν η Fabrizia Pons κέρδισε τον αγώνα στο πλευρό του Pierriο Liatti με Subaru Impreza WRC!

rally-monte-karlo-2022-mera-4_2.jpg
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Μόντε Κάρλο 2022: Οι νικητές στις κατηγορίες

Στην κατηγορία WRC2 κέρδισε ο περυσινός πρωταθλητής Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia, μετά από μια σκληρή μάχη στην αρχή του ράλι με τους άλλους διεκδικητές της κατηγορίας οι οποίοι (Bulacia και Gryazin) επίσης οδηγούσαν Skoda Fabia. Βέβαια το γεγονός ότι οι Γάλλοι μετρ του είδους (Camilli, Russel, Lefebvre) αντιμετώπισαν προβλήματα, διευκόλυναν το έργο του Νορβηγού. Στην κατηγορία WRC3, που φέτος συμμετέχουν μόνο αυτοκίνητα Rally3, ο Φινλανδός Sami Pajari, ο πρωταθλητής Junior WRC 2021 που εξελέγη επίσης «Rising Star» από τη διάσημη φινλανδική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, κέρδισε το WRC3 με ένα Ford Fiesta, υπογραμμίζοντας την σημασία της ανάδειξης μέσα από το Junior WRC των νεαρών οδηγών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ