Αυτοκινηση

Ράλι Μόντε Κάρλο: Αλάνθαστος ο Ogier οδεύει για την 9η νίκη του

Πήρε τις διαφορές που ήθελε από τον μεγάλο του αντίπαλο στη σκηνή των Ράλι - Δεν έλλειψαν τα δράματα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο στο Ράλι Μόντε Κάρλο 2022
© RBCP

Ράλι Μόντε Κάρλο 2022 - Ανταπόκριση: Προηγείται ο Sebastain Ogier - Όλα όσα συνέβησαν την τρίτη μέρα του αγώνα

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, σήμερα, την 3η ημέρα του Rallye Monte Carlo. Στην Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) Saint-Geniez / Thoard, η οποία κατά τα φαινόμενα θα κρίνει και τον αγώνα, πήρε τις διαφορές που ήθελε από τον μεγάλο του αντίπαλο στη σκηνή των Ράλι, τον συμπατριώτη του πολυπρωταθλητή Sebastien Loeb, με Ford Puma της M-Sport. Η διαφορά μεταξύ τους είναι αυτή τη στιγμή 21.1 δευτερόλεπτα. 

Αυτοκίνητο στο Ράλι Μόντε Κάρλο 2022
© RBCP

Ωστόσο, σε ένα ακόμα Monte-Carlo δεν έλειψαν τα δράματα. Main victim αυτής της ιστορίας ήταν ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris, ο οποίος ήταν ο μόνος που είδε τους δύο Seb στα μάτια. Βγήκε από τον δρόμο, και το Yaris αιωρήθηκε στο χείλος ενός μικρού γκρεμού, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία και να διακοπεί η Ε.Δ., στην οποία οι αγωνιζόμενοι που ακολουθούσαν πήραν ενιαίο χρόνο βάσει αλγορίθμου. Δεκάδες θεατές με πραγματική αυταπάρνηση σήκωσαν στα χέρια και τράβηξαν στο δρόμο το Yaris με κίνδυνο τραυματισμών. Βέβαια, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι την ώρα της βοήθειας, οι ενδείξεις στο υβριδικό Yaris ήταν πράσινες. 

Αντίστοιχη βοήθεια χρειάστηκε και ο Oliver Solberg, με Hyundai i20, ο οποίος βγήκε επίσης εκτός δρόμου και μπήκε σε ένα μικρό άλσος, ενώ προξενεί εντύπωση το πως κατάφεραν οι θεατές και επανέφεραν το Hyundai στο δρόμο. Στην τελευταία Ε.Δ. της ημέρας βγήκε εκτός δρόμου και ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, ο οποίος παρ’ όλα αυτά συνέχισε. 

Αυτοκίνητο στο Ράλι Μόντε Κάρλο 2022
© RBCP

Η μέχρι τώρα είδηση του αγώνα μπορεί να είναι το κορυφαίο αυτοκίνητο που έφτιαξε η M-Sport για λογαριασμό της Ford, αλλά δεν μπορεί παρά να μην σχολιάσουμε την παντελή έλλειψη ανταγωνισμού των Hyundai i20, τα οποία δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε μία Ε.Δ. μέχρι και την 3η μέρα. 

Αυτοκίνητο στο Ράλι Μόντε Κάρλο 2022
© RBCP

Στο WRC2 συνεχίζει να προηγείται ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen, με Skoda Fabia Rally2 evo. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ