Αυτοκινηση

Το Suzuki Vitara Hybrid υμνεί τη χαρά της ζωής

Ένα ολοκληρωμένο SUV που εξελίσσει τα καλύτερα γονίδια της Suzuki

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Suzuki Vitara Hybrid

Το Suzuki Vitara Hybrid 48V με νέους κινητήρες, με την αποδοτική τετρακίνηση AllGrip και υβριδική τεχνολογία αλλάζει το παιχνίδι.

Τι είναι
Ένα ολοκληρωμένο SUV που εξελίσσει τα καλύτερα γονίδια της Suzuki και προχωράει ακόμη παραπέρα, σε κάθε τερέν, ενώ υπόσχεται ενδιαφέρουσες εμπειρίες εντός και εκτός δρόμου.

Suzuki Vitara Hybrid


Το Vitara Hybrid 48V εμπλουτίζεται εξοπλιστικά ακόμα περισσότερο από την βασική έκδοση του μοντέλου.

Με νέους κινητήρες, με την αποδοτική τετρακίνηση AllGrip, με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, με μέγιστη πρόσφυση και δυναμική σχεδίαση προορίζεται να γίνει σύντροφος της καθημερινότητάς σας.

Suzuki Vitara Hybrid

Στον δρόμο

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 4-κύλινδρος κινητήρας 1.4 Boosterjet των 129 ίππων (140 ίπποι με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, χωρίς υβριδικό) προσφέρει ροπή 235 Nm (Μικτός Κύκλος: 4,6 λιτ / 100 χλμ).

Επιπλέον, η κατανάλωση του καυσίμου βελτιστοποιείται με τη χρήση μεταβλητού χρονισμού της βαλβίδας εισαγωγής (VVT), τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) που διαθέτει ξεχωριστό σύστημα ψύξης και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης.

Η τεχνολογία τετρακίνησης AllGrip προέρχεται από μία μεγάλη κληρονομιά της Suzuki. Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της μάρκας δημιουργήθηκε το 1970 με την φιλοσοφία να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν.

Αυτή ήταν η αρχή της τεχνολογίας AllGrip 4WD που έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις.

Με την τεχνολογία AllGrip, το Vitara επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε οδηγού μέσα από 4 επιλογές λειτουργίας: Auto, Sport, Snow και Lock, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει επιλεγεί κάθε φορά.

Suzuki Vitara Hybrid

Υβριδική τεχνολογία

Το νέο υβριδικό σύστημα Suzuki Hybrid 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC.

Με μεγαλύτερη τάση τροφοδοσίας από το υβριδικό σύστημα 12V, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση.

Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει επιπλέον ροπή στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μια από τις δύο λειτουργίες (αναπλήρωση ροπής ή ενίσχυση ροπής) όταν κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση.

Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση.

Suzuki Vitara Hybrid

Τιμή

Η τιμή για το υβριδικό Suzuki Vitara αρχίζει από τις 17.990 ευρώ

Suzuki Vitara Hybrid

Info

Περισσότερες πληροφορίες για το Suzuki Vitara εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ