Αυτοκινηση

HΠΑ: Η GM εκθρονίστηκε από την Toyota μετά από 90 χρόνια

Σε ό,τι αφορά τις ετήσιες πωλήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Toyota Motor:
Toyota Motor © ΕPA Pool

Η Toyota εκθρόνισε από την 1η θέση των νέων πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ για το 2021 την General Motors.

Η Toyota εκθρόνισε από την 1η θέση των νέων πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ για το 2021 την General Motors, ούσα η πρώτη μη αμερικανική εταιρία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών στην αγορά της χώρας.

Ακόμα, το 2021 είναι η πρώτη φορά από το 1931 που η General Motors χάνει την πρώτη με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. 

Μόλις το 2005, η Toyota ήταν το Νο. 4 στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, με την GM, τη Ford και την τότε γνωστή ως DaimlerChrysler να προηγούνται, με ένα συνδυασμένο 57% των πωλήσεων στις ΗΠΑ μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το CNBC, για το περασμένο έτος η Toyota κατέγραψε 2,3 εκατ. πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, αυξημένες κατά 10,4% σε ετήσιο επίπεδο, έχοντας διαφορά 114.034 οχημάτων από την GM, που πούλησε 2,2 εκατ. οχημάτων στις ΗΠΑ για την περασμένη χρονιά,  πτωτικά κατά 12,9% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2020.

Υπενθυμίζεται πως το 2021 σημαδεύτηκε από την κρίση που προκάλεσε στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η έλλειψη ημιαγωγών, οδηγώντας τις εταιρείες σε ιστορικά χαμηλά αποθεματικά οχημάτων προς πώληση.

Η GM πάντως, υποστηρίζει ότι θα επιστρέψει στην πρώτη θέση σύντομα.

«Η έλλειψη ημιαγωγών, μεταξύ άλλων, δημιούργησε μια σειρά άνευ προηγουμένου συγκυριών το 2021», ανέφερε η εταιρεία. «Ακόμα κι έτσι, η GM επέκτεινε το προβάδισμά της στα pickup και τα SUV πλήρους μεγέθους. Και το 2022 ξεκινά με μια σταδιακά βελτιωμένη αλυσίδα εφοδιασμού και αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη το 2022 καθώς λανσάρουμε πολλά νέα οχήματα — συμπεριλαμβανομένων EV και επανασχεδιασμένων pickup».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ