Αυτοκινηση

Nέο Nissan Qashqai: Ξεπερνάει και τον «εαυτό» του

Το νέο Nissan Qashqai ανεβάζει ξανά τον πήχη στην κατηγορία των crossover, ενώ πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην ταξιδέψεις μαζί του, μεταφορικά, ή κυριολεκτικά

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 803
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nissan Qashqai

Το νέο Nissan Qashqai ανεβάζει ξανά τον πήχη στην κατηγορία των crossover.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος που μόλις κατέβηκε από ένα test drive, ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται» και το τρίτης γενιάς Qashqai δείχνει να μην έχει «ταβάνι» στην ξέφρενη πορεία του για την κορυφή. Για τη νέα αυτή επανάληψη, η Nissan έχει διατηρήσει τις κατευθυντήριες αρχές που οδήγησαν στην ιδέα, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενιών του Qashqai: κομψός σχεδιασμός, βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής και αποτελεσματικός κινητήρας, σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα και οδηγική εμπειρία από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. 

«Το σημείο εκκίνησης για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου Qashqai ήταν μια βαθιά ανάλυση των σχέσεων που είχαμε με όλους τους πελάτες μας Qashqai τα τελευταία 13 χρόνια. Μας έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους και, ειδικότερα, αυτό που εκτιμούν στο crossover που χρησιμοποιούν και βασίζονται καθημερινά», δήλωσε ο Marco Fioravanti, Vice President, Product Planning της Nissan Automotive Europe.

Nissan Qashqai

Γνωριμία
Διατηρώντας το στιλ του Qashqai, η τρίτη γενιά είναι πιο μυώδης, πιο δυναμική και μοντέρνα. Εξωτερικά, με εμφανείς γραμμές στο πλάι, προηγμένους προβολείς full LED, με φώτα ημέρας που έχουν τη χαρακτηριστική «υπογραφή» σε σχήμα μπούμερανγκ και μεγάλους τροχούς από ελαφρύ κράμα 20 ιντσών, που τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Qashqai, ολοκληρώνεται μία εντυπωσιακή εικόνα.

Συνδεδεμένη, άνετη και άψογη, η καμπίνα θέτει ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία με ξεχωριστό σχεδιασμό και βελτιωμένη χρηστικότητα, ενώ νέα υλικά καθισμάτων δημιουργούν μια ελκυστική και πολυτελή καμπίνα για απόλαυση των μετακινήσεων και του ταξιδιού. Προσθέτοντας μία αύρα πολυτέλειας, μια λειτουργία μασάζ  για τα εμπρός καθίσματα με τρία προγράμματα θα είναι διαθέσιμη στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις. 

Το νέο Qashqai προσφέρει ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με κορυφαία στην κατηγορία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης ενσωμάτωσης smartphone, του Wi-Fi εντός αυτοκινήτου για έως επτά συσκευές και της NissanConnect Services, μιας ειδικής εφαρμογής για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του οχήματος.

Η μεγαλύτερης και υψηλότερης ανάλυσης 9 ιντσών οθόνη του Nissan Connect είναι μια ψηφιακή πύλη για τις ρυθμίσεις της πλοήγησης και της ψυχαγωγίας, ενώ η ηλεκτρικά κινούμενη πίσω πόρτα με λειτουργία hands-free προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χώρο των αποσκευών, όταν τα χέρια είναι γεμάτα.

Nissan Qashqai

 
Στον δρόμο
Υποστηρίζοντας τον στόχο της Nissan να επιτύχει 50% «εξηλεκτρισμένες» πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2024, το νέο Qashqai δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία, αλλά και με το e-Power, το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Nissan το οποίο αντλεί τεχνολογίες από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα Nissan LEAF. 

Με εκδόσεις τόσο 2WD όσο και 4WD, καθώς και με το χειροκίνητο 6τάχυτο ή το νέο  αυτόματο Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και με την ηλεκτροκίνηση που φέρνει το e-Power, το Qashqai θα καλύψει στο έπακρο κάθε απαίτηση του υποψήφιου αγοραστή, με την οδηγική απόλαυση να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε κινητήριας έκδοσης του μοντέλου. 
Με το νέο Qashqai πραγματοποιείται και το ντεμπούτο του καινοτόμου συστήματος κίνησης e-Power της Nissan στην Ευρώπη, το οποίο αποτελείται από μπαταρία υψηλής απόδοσης και σύστημα μετάδοσης κίνησης που ενσωματώνει έναν βενζινοκινητήρα 157 ίππων, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και ηλεκτρικό κινητήρα 140kW παρόμοιου μεγέθους και εξόδου ισχύος, όπως ακριβώς στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.  

Τιμές
Το νέο Qashqai ξεκινά από τις 24.490 ευρώ για την έκδοση 1.3lt 140ps Hybrid MT 4x2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ