Αυτοκινηση

Νέες BMW iX & i4: Γιατί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης έφτασε!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν οι νέες αμιγώς ηλεκτρικές ΒMW iX και BMW i4 με σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες που αλλάζουν τα δεδομένα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 803
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες BMW iX & i4

Η BMW στην παρουσίαση των iX και i4, ανακοίνωσε ότι η γκάμα της θα αποτελείται από plug-in υβριδικά μοντέλα και αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Το πάρτι της ηλεκτροκίνησης έχει ξεκινήσει για τα καλά και οι καλεσμένοι ολοένα πολλαπλασιάζονται. Η BMW, ως πρωτοπόρος στη δημιουργία του ηλεκτρικού περιβάλλοντος, περνάει στα επόμενα βήματα και αλλάζει το τοπίο που ξέραμε, ακόμα και για την ίδια, μιας και συνεχίζει να εκπλήσσει ακόμα και τον εαυτό της με τις δημιουργίες της. Οι οποίες μελλοντικά θα έχουν εξηλεκτριστεί σε κάποιο βαθμό όλες. Και προφανώς, στην παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους των δύο νέων της μοντέλων, της iX και της i4, μάθαμε ότι πλέον η γκάμα της θα αποτελείται είτε από plug-in υβριδικά μοντέλα είτε από αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

BMW iX
Γεννημένη μέσα από ένα όραμα και φτιαγμένη για την ηλεκτρική κινητικότητα η iX έρχεται στις 13 Νοεμβρίου, στο Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW σε δύο εκδόσεις όσον αφορά τη χωρητικότητα των μπαταριών, xDrive40 και iX xDrive50, αλλά αμφότερες θα είναι απόλυτα εξοπλισμένες με οτιδήποτε έχει να δείξει σήμερα η τεχνολογική αγορά στο πεδίο της αυτοκίνησης. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία BMW eDrive και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, η iX επιτυγχάνει εξαιρετική αυτονομία και προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση από στάση. Το έξυπνο Λειτουργικό Σύστημα 8 παραμένει πάντα ενημερωμένο και επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό. H BMW iX εφοδιάζεται με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και το σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης xDrive, συνδυασμός που σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις. Έτσι η iX xDrive40 των 326 ίππων επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η iX xDrive50 με την ισχύ των 523 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα. Η άμεσα διαθέσιμη ροπή και η αδιάκοπη επιτάχυνση από στάση επιτρέπει στην iX να αποκρίνεται με ακρίβεια και αμεσότητα σε κάθε πάτημα του πεντάλ γκαζιού.

Νέες BMW iX & i4

Με αυτονομία  630 χλμ. η BMW iX xDrive50 είναι ιδανική για τις μετακινήσεις εντός πόλης αλλά και για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Με την άκρως αποδοτική κατασκευή της και τον κορυφαίο για την κατηγορία αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας (0,25 cd), η BMW iX παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (23 kW/h). Η οδήγηση της BMW iX στη λειτουργία My Mode Efficient ενισχύει ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως εντυπωσιακή αποδοτικότητα. Ενημερωτικά, η αυτονομία της iX xDrive40 ορίζεται εργοστασιακά στα 425 χλμ.

Αφήσαμε για το τέλος την πολυτέλεια στο εσωτερικό της BMW iX, που είναι ένας ξεχωριστός χώρος με αρχιτεκτονική που αντλεί έμπνευση από τη μοντέρνα σχεδίαση εσωτερικών χώρων οικιών. Στοιχεία, όπως το επίπεδο ταμπλό με τη μεγάλη κυρτή οθόνη και τα καθίσματα λεπτής σχεδίασης, θυμίζουν έπιπλα χάρη στην επιλογή χρωμάτων και υλικών. Η δε «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα και η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW, δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ευρυχωρίας. Τέλος πολλά από τα υλικά της νέας iX προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά, όπως π.χ. τα πατάκια που κατασκευάζονται από εγκαταλειμμένα δίχτυα ψαράδων σε θάλασσες!

Νέες BMW iX & i4

BMW i4
Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας iX, η BMW είχε φέρει στην Ελλάδα και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική gran coupé, την i4, που διακρίνεται για την εντυπωσιακή της δυναμική σχεδίαση, το υψηλό επίπεδο άνεσης και ιδανικά χαρακτηριστικά οδήγησης για καθημερινή χρήση. Το πεντάθυρο gran coupé εξοπλίζεται με τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις. Η ισχύς φτάνει τους 544 ίππους (BMW i4 M50). Με αυτονομία έως 590 χιλιόμετρα (BMW i4 eDrive40) και πέντε άνετα καθίσματα στην καμπίνα των επιβατών, αποτελεί τον τέλειο συνοδό για κάθε ταξίδι.

Τιμές
Οι τιμές των αμιγώς ηλεκτροκίνητων BMW iX και i4 αρχίζουν για την iX xDrive40 από 88.795 ευρώ και για την i4 eDrive40 Gran Coupe από 54.850 ευρώ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ