Αυτοκινηση

Ράλι Καταλονίας: Ο Neuville πήρε τα ηνία από τον Evans

0,7 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους 2 οδηγούς μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Καταλονίας 2021

Ράλι Καταλονίας 2021: Οι επιδόσεις των Thierry Neuville, Elfyn Evans, Sébastien Ogier, Takamoto Katsuta, Ott Tanak, Nil Solans και η κατηγορία WRC2.

O Thierry Neuville αντιμετώπιζε προβλήματα χειρισμού του Hyundai i20 του καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού σκέλους στους λόφους της Costa Daurada. Οι αλλαγές όμως στο στήσιμο του αυτοκινήτου  κατά την διάρκεια του μεσημεριανού service άλλαξαν την αυτοπεποίθησή του και τελείωσε την ημέρα με πλεονέκτημα 0,7 δευτερολέπτων έναντι του Elfyn Evans. Ο Evans, που είναι ο μόνος οδηγός που μπορεί να στερήσει –υπό μαθηματικές συνθήκες– στον Sébastien Ogier το όγδοο παγκόσμιο στέμμα σε εννέα σεζόν, τερμάτισε 18,7 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Γάλλο μετά από έξι Ειδικές Διαδρομές που διεξήχθησαν κοντά στο Salou που είναι το κέντρο του αγώνα.

Ράλι Καταλονίας 2021

Ο Evans, οδηγώντας ένα Toyota Yaris, κυριάρχησε το πρωί της πρώτης ημέρας στο Ράλι Καταλονίας αφού κέρδισε και τις τρεις ειδικές διαδρομές –μία μοιράστηκε με τον Neuville–, για να χτίσει ένα προβάδισμα 7,9 δευτερολέπτων έναντι του Βέλγου. Ένας αναζωογονημένος όμως Νeuville απάντησε με ένα δικό του όταν επαναλήφθηκαν οι Ειδικές Διαδρομές το απόγευμα. Κάτι που μεταφράστηκε σε επικράτηση του Neuville με οριακή διαφορά. Από εκεί και μετά τρίτος ήταν Ogier, ο οποίος απλά θα κάνει έναν ακόμα αγώνα συντήρησης για να εξασφαλίσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για να πάρει τον τίτλο.

Ράλι Καταλονίας 2021

Καταστροφική ημέρα είχε ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου επειδή δεν κατάλαβε σωστά τις σημειώσεις του συνοδηγού του και έπεσε πάνω σε μια μπαριέρα στην πρώτη Ειδική Διαδρομή της ημέρας. Επίσης άτυχος υπήρξε και ο Ott Tanak, o οποίος κατέστρεψε την πίσω αριστερά ανάρτησή του όταν βγήκε εκτός δρόμου.

Εντύπωση έκανε η επίδοση του Ισπανού Nil Solans με συνοδηγό τον έμπειρο Mark Marti που οδηγούν ένα Hyundai i20 Coupe WRC, ενώ στην κατηγορία WRC2 προηγείται στην πρώτη ημέρα ο Γάλλος Eric Camilli με Citroen C3 εμπρός από τον Teemu Suninen με Hyundai i20 N Rally2.

Ράλι Καταλονίας 2021


Φωτογραφίες: RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ