Αυτοκινηση

MINI αυτοκίνητα, μεγάλες συγκινήσεις με «Big Love» εμπειρίες

Υπό την επωνυμία «MINI together-Share your big love experience with MINI» ζήσαμε μία όμορφη εμπειρία στις εγκαταστάσεις της Driving Academy στο Μαρκόπουλο

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
MINI together-Share your big love experience with MINI
© Γιώργος Καραγιωργάκης

MINI together-Share your big love experience with MINI: Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση
Υπό την επωνυμία «MINI together-Share your big love experience with MINI» ζήσαμε μία όμορφη εμπειρία στις εγκαταστάσεις της Driving Academy στο Μαρκόπουλο. Οδηγήσαμε το σύνολο των μοντέλων MINI και ξαναθυμηθήκαμε ότι οι συγκινήσεις στην οδήγηση, καλά κρατούν!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις ενότητες: ένα short brief σχετικά με τα μοντέλα της μάρκας και ένα εντυπωσιακό video με την ιστορία της MINI, μία έξυπνα οργανωμένη διαδικασία parkour (δεξιοτεχνία ανάμεσα σε κορίνες όπου σε ασφαλείς συνθήκες μπορούσες να δοκιμάσεις την συμπεριφορά των αυτοκινήτων αλλά και τις δικές σου ικανότητες) και τέλος μία στροφοδιαδρομή στην ευρύτερη περιοχή για να θυμηθείς τα MINI και την συμπεριφορά τους στον ανοιχτό δρόμο.

 Τι μας έμεινε;

Η για μία ακόμα φορά υπόκλιση στο αυτοκίνητο που θα μπορούσαμε άνετα να αποκαλέσουμε «kart δρόμου», το εξαιρετικό Mini John Cooper Works!

MINI together-Share your big love experience with MINI

Ένα φρεσκάρισμα

Δύο εκδόσεις θα σας γνωρίσουμε εδώ -αυτές που ξεχωρίζουμε από την ευρύτητα της γκάμας της ΜΙΝΙ- σε ένα περιεκτικό κείμενο: Το John Cooper Works και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SE.

Οικογένεια υψηλών επιδόσεων: Τα μοντέλα MINI John Cooper Works.

Με ισχύ μέχρι 306 ίππους, τεχνολογία πλαισίου βασισμένη σε αγωνιστική τεχνογνωσία, ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και σπορ αίσθηση στο εσωτερικό, τα κορυφαία μοντέλα της Βρετανικής μάρκας θέτουν νέα σημεία αναφοράς στην ακραία διασκεδαστική οδήγηση στις κατηγορίες μικρών και πολυτελών compact οχημάτων.

Κάθε μοντέλο John Cooper Works συνδυάζει ξεχωριστό στυλ με αγωνιστικές επιδόσεις με το δικό του τρόπο. Καθένα από αυτά εγγυάται την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση και συναρπαστικές επιδόσεις με τεχνολογίες κίνησης και πλαισίου προερχόμενες απευθείας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Η σχέση μεταξύ MINI και John Cooper Works βασίζεται σε μία παράδοση δεκαετιών, με επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην κοινή αντίληψη περί διασκεδαστικής οδήγησης, εξατομίκευσης και ανώτερης ποιότητας.

Πριν από έξι δεκαετίες, ο σχεδιαστής σπορ αυτοκινήτων John Cooper προετοίμασε το δρόμο για τη συμμετοχή του κλασικού Mini σε αγώνες ταχύτητας και αγώνες ράλι. Τρεις νίκες γενικής κατάταξης στο Monte Carlo Rally εκτόξευσαν τη φήμη του βρετανικού μικρού μοντέλου ήδη από τη δεκαετία του 1960. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, η αγωνιστική καριέρα του MINI επισφραγίστηκε με έξι επιτυχίες στο Dakar Rally.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo παράγει συναρπαστικές επιδόσεις και στα δύο μοντέλα. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 ίππους και μέγιστη ροπή 320 Nm. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στάνταρ, και ενός 8-τάχυτου Steptronic Sport (προαιρετικά). Το MINI John Cooper Works ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα (αυτόματο: 6,1 δευτ.). Η τελική του ταχύτητα είναι 246 km/h. Το MINI John Cooper Works Cabrio έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 6,6 δεύτερα (αυτόματο: 6,5 δεύτερα) και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 242 km/h (αυτόματο: 241 km/h).

Με τεχνολογία πλαισίου ρυθμισμένη με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα, τα δύο κορυφαία σπορ αυτοκίνητα προσφέρουν μία υψηλής έντασης εμπειρία επιδόσεων. Ένα σπορ σύστημα φρένων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος Brembo αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού όπως και οι ζάντες αλουμινίου 17” της John Cooper Works. H νέα, προαιρετική έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension) υιοθετεί τεχνολογία συνεχούς μεταβαλλόμενης απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών, πετυχαίνοντας βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Τα δύο μοντέλα John Cooper Works ανοίγουν μία νέα διάσταση στις εμπνευσμένες επιδόσεις και την απεριόριστη καταλληλότητα για καθημερινή χρήση στην πολυτελή compact κατηγορία. Με μεταβλητό εσωτερικό, πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ για μοντέλα MINI και το σύστημα τετρακίνησης ALL4 (στάνταρ), έχουν όλα τα προσόντα για να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης.

Διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση

Έκδοση MINI Electric Collection για το MINI Cooper SE με νέα και αποκλειστικά χαρακτηριστικά.

Edition model για το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού ΜΙΝΙ με αισθητικές παρεμβάσεις όπως η οροφή Multitone Roof, ιδιαίτερες εξωτερικές λεπτομέρειες, αναβαθμισμένο εσωτερικό και υψηλής ποιότητας εξοπλισμός. Νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού και πακέτα άνεσης και συνδεσιμότητας διατίθενται προαιρετικά.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Το MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,0 l/100 χλμ, συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 χλμ (WLTP), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) υπόσχεται ακόμα πιο διασκεδαστική οδήγηση στους φίλους της ηλεκτροκίνησης, με φρέσκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και νέα στοιχεία εξοπλισμού.

Το νέο MINI Electric Collection σηματοδοτεί τον ερχομό του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της πολυτελούς Βρετανικής μάρκας. Το edition model συνδυάζει τα καλύτερα οπτικά χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκαν για την τελευταία έκδοση του MINI, όπως το επανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα και η οροφή Multitone Roof, με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Μία μινιμαλιστική σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τους στρογγυλούς προβολείς και την εξαγωνική μάσκα ως τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία στο εμπρός τμήμα του MINI Cooper SE. Η λίστα εξοπλισμού των edition models περιλαμβάνει εξωτερικό φινίρισμα Island Blue metallic, που προσφέρεται για πρώτη φορά με το MINI Cooper SE. Εναλλακτικά, διατίθεται η νέα μεταλλική απόχρωση Rooftop Grey.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Το MINI Electric Collection υπόσχεται μία αποκλειστική εμπειρία διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων, το ειδικό σετάρισμα του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους, χαρίζουν στο MINI Cooper SE τη γνώριμη ευελιξία MINI. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, επιτρέπει αυτονομία από 203 μέχρι 234 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η νέα λειτουργία Lane Departure Warning αποτελεί τμήμα του Driver Assistance Package και προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο ακούσιας παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με δονήσεις στο τιμόνι. Το νέο Driver Assistance Package Plus περιλαμβάνει Active Cruise Control, τώρα με λειτουργία Stop & Go, για πρώτη φορά. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο σύστημα να επιβραδύνει το MINI Cooper SE μέχρι να σταματήσει τελείως εάν χρειαστεί. Μετά, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απαλό πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού για να αρχίσει να κινείται πάλι το αυτοκίνητο και να συνεχίσει χρησιμοποιώντας αυτόματο έλεγχο ταχύτητας και απόστασης. Το σύστημα παρέχει στον οδηγό αποτελεσματική υποστήριξη, κυρίως σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, και μπορεί μεν η διασκεδαστική οδήγηση να περιορίζεται λίγο, ωστόσο ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει εξαιρετική οδηγική άνεση.

MINI together-Share your big love experience with MINI

Δ. Μπίκου (Υπέυθυνη μάρκας ΜΙΝΙ), A. Sieben (CEO BMW Group Hellas) , Κ. Διαμαντής (Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας)
Δ. Μπίκου (Υπέυθυνη μάρκας ΜΙΝΙ), A. Sieben (CEO BMW Group Hellas) , Κ. Διαμαντής (Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας)


Φωτογραφίες: © Γιώργος Καραγιωργάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ