Αυτοκινηση

Το νέο Hyundai Βayon είναι SUV με ευρωπαϊκό όνομα και σχεδίαση

Εξαιρετικό πλαίσιο και μεγάλους χώρους, κλείνει το μάτι σε εκδρομές και ταξίδια!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bayon: Το νέο SUV της Hyundai
Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

Με την δημιουργία του Bayon, του νέου V-SUV της φίρμας, η Hyundai συμπληρώνει την παρουσίαση επτά νέων μοντέλων σε μόλις 12 μήνες!

Η πρώτη γεύση!

> Γιατί να αποφασίσει η Hyundai να κατασκευάζει, σε κοντινή «ηλικιακή» ζώνη δύο αυτοκίνητα στην κατηγορία V-SUV; Αναφερόμαστε στο ήδη ευπώλητο Kona και τώρα στο εντελώς νέο crossover, το Bayon, που βασίζεται στην πλατφόρμα του i20. 

> Ένα αυτοκίνητο που πριν ξεκινήσουμε να σας παρουσιάζουμε, θα πρέπει να εξάρουμε το πραγματικά εντυπωσιακό πλαίσιο, που στην οδήγησή του, χωρίς υπερβολές μας θύμισε τα όσα ζήσαμε από τα πρώτα χιλιόμετρα οδήγησης, ενός άλλου νέου, μεγαλύτερου SUV, του Tucson!


Γνωριμία 

> Με την δημιουργία του νέου Bayon, η Hyundai συμπληρώνει την παρουσίαση επτά νέων μοντέλων σε μόλις 12 μήνες, προσμετρώντας όλους τους τύπους αμαξωμάτων και κινητήρων καθιστώντας το 2020 ένα έτος ρεκόρ για την διεύρυνση και την ανανέωση της γκάμας της.

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

> Το Hyundai Bayon είναι ένα ολοκαίνουργιο crossover SUV σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη. Ως μοντέλο που προσεγγίζει την λογική ενός SUV κατηγορίας Β, είναι το τελευταίο και μικρότερο μέλος της αναπτυσσόμενης οικογένειας SUV της Hyundai. Το Bayon διαθέτει συμπαγές εξωτερικό, ευρύχωρο εσωτερικό και μια μεγάλη λίστα έξυπνων λειτουργιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία του. 

> Με αυτό το «οπλοστάσιο», το Hyundai Bayon εκδημοκρατίζει την τεχνολογία, καθιστώντας τις δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας ασφάλειας και συνδεσιμότητας προσβάσιμες για όλους.

> Ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεση του στην Ελλάδα. 

Και το όνομα αυτού… 

> Σύμφωνα με την υπάρχουσα στρατηγική ονομασίας SUV της Hyundai, το όνομα Bayon εμπνεύστηκε από ένα ευρωπαϊκό προορισμό διακοπών: την πόλη Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων και έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας. 

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

> Οπότε κθώς το Hyundai Bayon έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία αποφάσισε να της δώσει ένα ευρωπαϊκό όνομα.


Σχεδιασμός

> Το Bayon είναι η τελευταία σχεδιαστική προσέγγιση της οικογένειας SUV της Hyundai, διακριτική μέσω αξιόλογων αισθητικά  αναλογιών και ισχυρών γραφικών χαρακτηριστικών. Επιπλέον, περιλαμβάνει την ταυτότητα σχεδιασμού Hyundai Sensuous Sportiness, που καθορίζεται από την αρμονία μεταξύ αναλογίας, αρχιτεκτονικής, στυλ και τεχνολογίας

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

> Στο μπροστινό μέρος, μια φαρδιά γρίλια ανοίγει στο κάτω μέρος, δημιουργώντας μια σταθερή στάση. Στο πλάι, ένας δυναμικός ώμος έχει ρέουσα σφηνοειδή γραμμή, ενώ στο πίσω μέρος, τα φώτα σε σχήμα βέλους υπογραμμίζουν τη δυναμική του συνόλου. Συνολικά, οι γωνιακές γραμμές, τα τριγωνικά σχήματα και οι οριζόντιες γραμμές τόσο στο αμάξωμα του οχήματος όσο και στην ελαφριά αρχιτεκτονική τονίζουν το πλάτος και δίνουν στο Bayon μια ισχυρή, μοντέρνα εμφάνιση.

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

> Το εσωτερικό είναι λειτουργικό και κομψό σχεδιαστικά, άνετο και φωτεινό, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών καθώς και στην  αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ. Με 411 λίτρα αποσκευών, το Bayon ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας που προσφέρει. Ξεχωρίζει παράλληλα για την ευρυχωρία και τη χρηστικότητα του, ενώ το έξυπνο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ αποτελεί μία ακόμα πρακτική λύση.

Τεχνολογία

> Σημαντικό χαρακτηριστικό του Bayon είναι η μεγάλη γκάμα εξοπλισμού συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας 8,0 ιντσών (Display Audio), η οποία διατίθεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, καθιστώντας τη Hyundai την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει στάνταρ ασύρματο mirroring στην κατηγορία. 

> Παράλληλα, το νέο Bayon είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση των υπηρεσιών Hyundai Bluelink, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες Connected Car. Η τελευταία έκδοση του Bluelink περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Connected Routing και μια νέα λειτουργία προφίλ χρήστη. Νέο στοιχείο σε αυτήν τη γενιά του Bluelink είναι και το Calendar Integration. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει mirroring το ημερολόγιο Google ή Apple στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Εάν το ραντεβού στο ημερολόγιο περιλαμβάνει και διεύθυνση, αυτή μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

> Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να εντοπίσουν, να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (app) Bluelink, ή να ελέγξουν πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, όπως τις ανάγκες συντήρησης ή το επίπεδο καυσίμου, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τον εσωτερικό φωτισμό τεχνολογίας LED.

> Tέλος, τo ολοκαίνουριο Bayon διαθέτει -ήδη από τον βασικό εξοπλισμό- το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας Hyundai SmartSense που χαρακτηρίζει όλη την SUV γκάμα της μάρκας.  

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

Κινητήρας / Μετάδοση

> Σε επίπεδο κινητήρων, ξεκινάει με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 MPi, 84 ίππων που συνδυάζεται με 5MT κιβώτιο (που χρησιμοποιούσε και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας), και ακολουθούν ο 1.0 T-GDi turbo κινητήρας που αποδίδει 100 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (6MT) όσο και με αυτόματο 7DCT

> Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.0lt T-GDi 48V Hybrid κινητήρας με ισχύ 100 ή και 120 ίππους, o οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το έξυπνο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6 iMT) ή με το αυτόματο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη (7DCT)

> Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης ο κινητήρας 1.0 T-GDi, με ή χωρίς 48V Hybrid σύστημα, συνδυάζεται με τρία προγράμματα κίνησης για τη βελτιστοποίηση της απόκρισης του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες. Πρόκειται για τα Eco, Normal και Sport.
 

Bayon: Το νέο SUV της Hyundai

Κοστίζει 

> Σε επίπεδο τιμών, η ατμοσφαιρική έκδοση των 84 ίππων αρχίζει από 15.790 ευρώ, η 1.0Τ 100PS από 17.190 ευρώ και η υβριδική 1.0Τ 100PS από 18.990 ευρώ.

Info 

> Πληροφορίες για το νέο Hyundai Bayon στο: https://www.hyundai.gr/new-hyundai-bayon/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ