Αυτοκινηση

Rally Estonia - Ημέρα 3η: Ο Kalle Rovanpera κρατάει την 1η θέση

Ο Sebastien Ogier αποφασισμένος να κερδίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rally Estonia - Ημέρα 3η

Ράλι Εσθονίας: Όλα όσα έγιναν την 3η ημέρα - Οι νικητές και οι Εδικές Διαδρομές - Τι έγινε στην κατηγορία WRC2

Χθες, Σάββατο 17 Ιουλίου, ήταν η μεγαλύτερη ημέρα του Ράλι Εσθονίας με 9 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) στο σύνολο, εκ των οποίων η τελευταία ήταν μια σύντομη Σούπερ Ειδική. Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας ήταν η πρώτη πρωινή Ε.Δ. όπου ο νεαρός Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, αφοσιωμένος και αποφασισμένος να κερδίσει το Ράλι αυτό, τερμάτισε πρώτος και αύξησε τη διαφορά του από τον 2ο στην κατάταξη Craig Breen, με Hyundai i20, κατά 10.7 δευτερόλεπτα σε μία μόνο Ε.Δ. Να σημειώσουμε ότι στο τέλος της ημέρας, ο Rovanpera παραμένει 1ος με διαφορά 50.7 δευτερολέπτων. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Thierry Neuville, με Hyundai i20 επίσης, με διαφορά 1 λεπτού και 20 δευτερολέπτων.

Rally Estonia - Ημέρα 3η

Αποφασισμένος φαίνεται να είναι και ο πρωταθλητής του 2020 Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, για να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ο Ogier είναι 4ος στην κατάταξη στο Ράλι Εσθονίας, και 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville, αλλά όταν ερωτήθηκε στο τέλος της ημέρας αν αύριο θα παλέψει για το τρίτο βάθρο, είπε ότι ουσιαστικά δεν συναγωνίζεται τον Neuville αλλά τον ομόσταυλό του, Elfyn Evans, για το πρωτάθλημα.

Rally Estonia - Ημέρα 3η

Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το γεγονός ότι από τις 9 Ε.Δ. της ημέρας, ο Εσθονός Ott Tanak, με Hyundai i20, τερμάτισε 1ος σε 6 από αυτές. Αν και ο Tanak είναι εκτός συναγωνισμού λόγω του χθεσινού συμβάντος, ήταν πολύ σημαντικό για αυτόν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προσφέρει κάτι θεαματικό στους συμπατριώτες του. Όπως είπε και στο τέλος της Σούπερ Ε.Δ. «slow is boring» (το να πηγαίνεις αργά είναι βαρετό). 

rally_esthonias_3.jpg

Τέλος, στην κατηγορία WRC2, ο Nikolay Gryazin, με Volkswagen Polo GTI R5, είχε ένα ατύχημα στην 4η Ε.Δ. της ημέρας, την τελευταία του πρωινού σκέλους, και τούμπαρε, με αποτέλεσμα να σταματήσει η Ε.Δ. για λίγη ώρα, και βέβαια να αποσυρθεί από τον αγώνα. Ευτυχώς, και ο ίδιος και ο συνοδηγός του K. Aleksandrov, είναι καλά.

Rally Estonia - Ημέρα 3η

Αναμένουμε την τελευταία ημέρα του Ράλι Εσθονίας για να δούμε εάν ο Rovanpera θα καταφέρει να κρατήσει την πρωτιά!

Rally Estonia - Ημέρα 3η


Φωτογραφίες: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ