Αυτοκινηση

Ράλι Εσθονίας: Ξεκίνησε με Shakedown και Σούπερ Ειδική Διαδρομή

24 superfast Ειδικές Διαδρομές μας περιμένουν τις επόμενες 3 ημέρες του Ράλι Εσθονίας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021
© Red Bull Content Pool / WRC Teams

Ράλι Εσθονίας 2021: Ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, τερμάτισε πρώτος στην Ειδική Διαδρομή της πρώτης μέρας.

Σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου, ξεκίνησε το Ράλι Εσθονίας το οποίο βρίσκεται στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάτι για το οποίο η Πρόεδρος της Εσθονίας αισθάνεται χαρά και περηφάνια, όπως δήλωσε στην έναρξη του αγώνα σήμερα το πρωί.

Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021

Πέρσι το Ράλι Εσθονίας ήταν ο πρώτος αγώνας μετά την 6μηνη παύση του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, και η οργάνωσή του ήταν τόσο εξαιρετική όσο και ελπιδοφόρα για το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Φέτος το ράλι αυτό επιστρέφει με 24 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), κάποιες από τις οποίες είναι ολοκαίνουργιες. Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα παραμένει η ταχύτητα.

Το πρωί, στο δοκιμαστικό Shakedown, καλύτερο χρόνο έκανε ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, 2ος ήταν ο ντόπιος Ott Tanak, με Hyundaii 20, ο οποίος πέρσι κέρδισε το ράλι Εσθονίας, και 3ος ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris. Στην πρώτη Ε.Δ. του αγώνα, η οποία ήταν μια μικρή Σούπερ Ειδική και έλαβε χώρα το απόγευμα, ο Rovanpera κατάφερε πάλι να βγει μπροστά, με τον Craig Breen, με Hyundaii 20, να βρίσκεται 0.1 δευτερόλεπτα πίσω του, και τον Teemu Suninen, με Ford Fiesta WRC, να τερματίζει 3ος με 0.4 δευτερόλεπτα διαφορά.

Αυτοκίνητα στο Ράλι Εσθονίας 2021
© Red Bull Content Pool / WRC Teams

Ο Suninen, ο οποίος δεν συμμετείχε στο Ράλι Σαφάρι στην Κένυα, δήλωσε ότι αισθάνεται ανανεωμένος μετά από αυτό το διάλλειμα, και ότι αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για εκείνον και για την υπόλοιπη πορεία του στο άθλημα. Να σημειώσουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι πολύ ιδιαίτερος και για τον Ουαλό Elfyn Evans, με Toyota Yaris, καθότι είναι το 100ό Ράλι Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

WRC LIVE! Shakedown WRC Rally Estonia 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ