Αυτοκινηση

Rally Safari Kenya - 3η μέρα: Στόχος ο τερματισμός & η «επιβίωση»

Ο Tanak χάνει την 3η θέση στην κατάταξη

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rally Safari Kenya

Rally Safari Kenya - Όλα όσα έγιναν την τρίτη μέρα: Ο ανταγωνισμός, οι Ειδικές Διαδρομές και οι νικητές

Σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα, η 3η ημέρα του Rally Safari Kenya ήταν, τολμάμε να πούμε, σχετικά ανιαρή καθότι ήταν ξεκάθαρο ότι όλα τα πληρώματα επέστρεψαν στις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) με πολύ διαφορετική στρατηγική και νοοτροπία. Επίσης ήταν αναπόφευκτο ότι μετά τα χθεσινά γεγονότα, και δεδομένου ότι οι σημερινές Ε.Δ. ήταν λιγότερο απαιτητικές, ο στόχος όλων ήταν να φέρουν πίσω το αυτοκίνητο στο σέρβις σώο και αβλαβές, ή όσο γίνεται περισσότερο.

Rally Safari Kenya

Χαρακτηριστικό της σημερινή ημέρας ήταν ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ πληρωμάτων ήταν ουσιαστικά σχεδόν ανύπαρκτος καθότι η χρονική διαφορά μεταξύ τους παραείναι μεγάλη για να υπάρχει η αίσθηση του ανταγωνισμού, ακόμα και για τον Thierry Neuville, με Hyundai i20, ο οποίος ηγείται του αγώνα από χθες και έχει αυτή τη στιγμή 57.4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, που είναι 2ος στην κατάταξη.

Rally Safari Kenya

Rally Safari Kenya

Το μόνο αναπάντεχο συμβάν το είδαμε στην τελευταία Ε.Δ. της ημέρας όπου ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς και ο Ott Tanak, με Hyundai i20, έχασε πάνω από 1,5 λεπτό, και το πιο σημαντικό όλων, την 3η θέση του στην κατάταξη, λόγω προβλήματος στο παρμπρίζ το οποίο θόλωνε και δεν μπορούσε να δει καλά για αρκετά χιλιόμετρα. Περίπου στα μισά της Ε.Δ. αναγκάστηκε να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα και να το καθαρίσει με τα χέρια. Τη θέση του «έδωσε» στον Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Katsuta.

Rally Safari Kenya

Ακόμα και ο ίδιος ο Neuville δήλωσε σήμερα ότι το πιο σημαντικό είναι να μην έχουν προβλήματα και να τερματίσουν. Τέλος, όταν ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ερωτήθηκε εάν απολαμβάνει τις σημερινές Ε.Δ., είπε ότι «θα ήταν διασκεδαστικό εάν πάλευα για κάτι, εάν είχα κάτι να πετύχω.»

Rally Safari Kenya

Αναμένουμε τώρα την τελευταία ημέρα αγώνα, Κυριακή 27 Ιουνίου, και 5 Ε.Δ. που θα αναδείξουν τον πρώτο νικητή του Rally Safari Kenya μετά από 19 χρόνια.

auto_3.jpg


*Φωτό: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ