Αυτοκινηση

Η μεγάλη επιστροφή του Safari Rally Kenya μετά από 19 χρόνια!

Ξεκινάει σήμερα, 23 Ιουνίου το Safari Rally Kenya με το δοκιμαστικό Shakedown

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rally-safari-kenya.jpg
© RBCB

Safari Rally Kenya: Επιστρέφει στο ημερολόγιο του WRC μετά από 19 χρόνια.

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει το Safari Rally Kenya στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Το Safari Rally είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία, και ένας αγώνας απαιτητικός για πολλούς λόγους (έδαφος, τοπίο, άγρια φύση και ζώα). Αυτό το τετραήμερο, καθότι η πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) θα λάβει χώρα αύριο 24 Ιουνίου, θα δούμε 18 Ε.Δ. και τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά 320.19 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε ότι κανένα από τα πληρώματα της κορυφαίας κατηγορίας δεν έχει λάβει μέρος σε αυτό τον αγώνα στο παρελθόν, και θα είναι για όλους η πρώτη φορά. 

Επίσης, επειδή δεν επιτρεπόταν να γίνουν δοκιμές εκτός Ευρώπης, τα πληρώματα της Toyota Gazoo Racing είχαν πάει στην Ισπανία και προσπάθησαν εκεί να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του αγώνα, ενώ η Hyundai Motorsport έκανε τις δοκιμές της στην νότια Πορτογαλία. 

Το τελευταίο WRC Safari Rally, που έλαβε χώρα το 2002, το κέρδισε η M-Sport με τον Colin McRae, και φέτος η ομάδα επιστρέφει σε αυτό με τον Gus Greensmith, τον Adrien Fourmeaux και τον Lorenzo Bertelli σε Ford Fiesta. Ο Greensmith θα έχει ξανά σαν συνοδηγό του τον Chris Patterson, ο οποίος δεν συναγωνίστηκε μαζί του στην Ιταλία για προσωπικούς λόγους.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή αγωνία ανυπομονούμε να δούμε τι δοκιμασίες και συναρπαστικές στιγμές θα μας χαρίσει αυτός ο ξεχωριστός και άκρως απαιτητικός αγώνας! Η πρώτη Ε.Δ. θα πραγματοποιηθεί αύριο, 24 Ιουνίου στις 14:00. Let the games begin!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ