Αυτοκινηση

Νέα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway

Οι αποδράσεις, εντός και εκτός πόλης, αποκτούν νέα διάσταση

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway

Οι αποδράσεις, εντός και εκτός πόλης, αποκτούν νέα διάσταση με τα νέα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway.

Του Κωνσταντίνου Λεμονή

Τα νέα Sandero Streetway και Sandero Stepway αναβαθμίζουν την παρουσία της Dacia στις κατηγορίες των αυτοκίνητων πόλης και των compact crossover αντίστοιχα, προσφέροντας όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο σύγχρονος οδηγός, με κορυφαίο value for money. 

Τα νέα Sandero Streetway και Sandero Stepway αποτελούν το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στην αναβάθμιση της Dacia, η οποία ξεκίνησε με την πιο πρόσφατη γενιά του Duster. Δύο ξεχωριστά μοντέλα, με αυτόνομη προσωπικότητα κάτω από την ομπρέλα της ίδιας φιλοσοφίας Dacia, με πυλώνες την απλότητα, την πληρότητα, την αξιοπιστία και το κορυφαίο value for money, έρχονται να χαρίσουν πλουραλισμό στις επιλογές μας.

Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway

Νέο Sandero Streetway 

Το νέο Sandero Streetway έχει μοντέρνο και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, ενώ προορίζεται για καθημερινή χρήση σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Εξοπλισμένο με up to date τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, είναι ευχάριστο οδηγικά και ασφαλές, προσφέροντας πρακτικότητα και οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις. 

Η μοντέρνα και δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος το κάνει να δείχνει χαμηλό και φαρδύ, με σημείο αναφοράς τους εμπρόσθιους και οπίσθιους προβολείς που υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική υπογραφή, σε σχήμα Υ, της Dacia. 

Στο σύγχρονο, άνετο και ποιοτικό εσωτερικό μία σειρά από λειτουργικές ευκολίες κάνουν πιο άνετη τη συνολική εμπειρία. Το σύστημα πολυμέσων, ανάλογα την έκδοση, διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ πλαισιώνεται από ειδική βάση για το κινητό τηλέφωνο. Στις βασικές εκδόσεις, με το καινοτόμο σύστημα πολυμέσων Media Control ο οδηγός μπορεί να αξιοποιήσει το smartphone για να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, μέσω του δωρεάν application Dacia Media Control. 

Παράλληλα, πλήρης είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας με 6 αερόσακους, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ζώνες με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου, σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης (e-call), αυτόματους προβολείς Full LED Pure Vision, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα (Hill Start Assist), αλλά και το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist). Προαιρετικά διατίθεται το σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), αλλά και το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με περιφερειακούς αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας. 

Βασιζόμενο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CMF του Groupe Renault, το νέο Sandero Streetway διαθέτει κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (410 λίτρα).
Η γκάμα κινητήρων ξεκινάει από το 3-κύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο 1.0 SCe των 65 ίππων, που συνεργάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και συνεχίζει με τον 3-κύλινδρο turbo TCe κινητήρα των 90 ίππων, που διατίθεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο κιβώτιο CVT. Την κινητήρια γκάμα του μοντέλου κορυφώνει ο 3-κύλινδρος turbo κινητήρας διπλού καυσίμου (βενζίνης/υγραερίου) 1.0 TCe 100 LPG, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και εξασφαλίζει χαμηλά λειτουργικά κόστη, αλλά και ασυναγώνιστη αυτονομία έως 1.500 χλμ.!

Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway

Νέο Sandero Stepway

Το νέο Sandero Stepway είναι ένα σύγχρονο compact crossover που διακρίνεται για την περιπετειώδη σχεδίασή του, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στον εντυπωσιακό εμπρός προφυλακτήρα, την ξεχωριστή μάσκα, τα ενισχυμένα πλευρικά μαρσπιέ, τους τονισμένους θόλους των φτερών, τις προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, αλλά, κυρίως, από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των συνολικά 174, εκ. που του εξασφαλίζει απρόσκοπτη πρόσβαση σε κάθε είδους διαδρομή . 

Ξεχωριστή αξία έχουν οι νέες, αρθρωτές ράγες της οροφής που μεταμορφώνονται, με μία απλή κίνηση, σε πολυχρηστική σχάρα μεταφοράς. 

Όπως και το νέο Streetway, έτσι και το νέο Sandero Stepway, διαθέτει πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του ανήκει ο αυτόματος κλιματισμός με ψηφιακές ενδείξεις, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, η ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή, για πρώτη φορά σε μοντέλο Dacia, οι ζάντες αλουμινίου, η κάρτα hands-free με δυνατότητα ανοίγματος του πορτμπαγκάζ με τηλεχειρισμό, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, η κάμερα οπισθοπορείας και οι αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω. 

Σε επίπεδο κινητήρων το νέο Sandero Stepway διατίθεται με το 3-κύλινδρο turbo σύνολο των 90 ίππων, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή αυτόματο κιβώτιο CVT. Διαθέσιμος στο μοντέλο είναι επίσης ο νέος 3-κύλινδρος κινητήρας διπλού καυσίμου (βενζίνης/υγραερίου) 1.0 TCe 100 LPG, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά οικονομίας και αυτονομίας. 

Τιμή

Οι τιμές ξεκινούν από τις 11.980 ευρώ για την έκδοση Sandero Streetway 1.0 SCe 65hp Life, ενώ το Sandero Stepway 1.0 TCe 90hp Life κοστίζει από 14.380 ευρώ. Όλες οι εκδόσεις των νέων Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway πλαισιώνονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ