Αυτοκινηση

Citroen C5: Οικονομία, άνεση, επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον

Το Silent Urban Vehicle (Αθόρυβο Αστικό Όχημα) που ορίζει μία νέα κατηγορία, την ëComfort

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citroen C5 Aircross Plug - in Hybrid

C5 Aircross Plug - in Hybrid, η τεχνολογική ναυαρχίδα της Citroen, το Silent Urban Vehicle (Αθόρυβο Αστικό Όχημα) που ορίζει μία νέα κατηγορία, την ëComfort.

Ο περιορισμός του αποτυπώματος των ρύπων στην ατμόσφαιρα είναι ένας στόχος που είναι εξ ορισμού επίκαιρος, όσο και μακροπρόθεσμος, ενώ πλέον ο αγοραστής αναζητά –ακόμα πιο έντονα στις μέρες μας– τη βραχυπρόθεσμη παράμετρο, που είναι η οικονομία στην τσέπη του. Σύμφωνα με τη Citroen, λοιπόν, το νέο C5 Aircross SUV Plug - in Ηybrid δίνει τη δυνατότητα ουσιαστικής απαλλαγής από την επίσκεψη στο πρατήριο βενζίνης, χάρη στην plug in υβριδική τεχνολογία την οποία ενσωματώνει, και η οποία με τη σειρά της δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές του μετακινήσεις αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία, αξιοποιώντας την αυτονομία των 55 χιλιομέτρων (πρωτόκολλο WLTP) που προσφέρει η 13,2 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου. Ας το γνωρίσουμε!

O 10λογος γνωριμίας του Citroen C5 Aircross Plug - in Hybrid

1. Με 55 χλμ. πλήρη ηλεκτρική αυτονομία, καλύπτει τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες, ενώ προσφέρει εξαιρετική («απεριόριστη») αυτονομία για μεγάλα ταξίδια χάρη στην υβριδική κίνηση με χρήση και του βενζινοκινητήρα του. Έτσι η «τεχνολογική ναυαρχίδα της Citroën», σε λειτουργία μηδενικών ρύπων «ZEV» (Zero Emission Vehicle), χρησιμοποιεί ηλεκτρική λειτουργία επιτρέποντας υψηλή μέγιστη ταχύτητα κίνησης, έως 135 χλμ./ώρα. 

2. Στην καθημερινή χρήση στην πόλη, αλλά και στα κάθε είδους ταξίδια ή μετακινήσεις, το C5 Aircross PHEV χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα Pure Tech 180 ίππων, ένα ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων ë-EAT8 που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με απόδοση συνδυασμένης ισχύος 225 ίππους και άμεσα διαθέσιμη ροπή 320 Nm. 

3. Σε ηλεκτρική λειτουργία, οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 32 γρ./χλμ. και κατανάλωση 1,4 λίτρα/100 χλμ. στον κύκλο WLTP. Με τον τρόπο αυτό το νέο C5 Aircross Plug - in Hybrid αντιπροσωπεύει μια νέα φάση στη στρατηγική ενεργειακής μετάβασης της Citroën, καθώς προσφέρει ανταγωνιστικό κόστος χρήσης.

Citroen C5 Aircross Plug - in Hybrid

4. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου (Li-Ion) υψηλής τάσης (200V) και διαθέτει χωρητικότητα 13,2 kWh, από τις μεγαλύτερες στην αγορά έναντι του ανταγωνισμού. Το γρήγορο και εξηλεκτρισμένο αυτόματο κιβώτιο ë-EAT8 διαθέτει, μεταξύ άλλων, τη χαρακτηριστική λειτουργία Brake, που ενισχύει την επιβράδυνση του οχήματος, όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι.

5. Στο εσωτερικό του τα 3 αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα αποτελούν ένα από τα ειδικά χαρακτηριστικά του, που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Οι εξαιρετικές δυνατότητες διαμόρφωσής του περιλαμβάνουν και το πορτμπαγκάζ που με όγκο φόρτωσης 460 έως 600 λίτρα παραμένει το μεγαλύτερο στην κατηγορία - Best in Class. 

6. Αξιοσημείωτη είναι η διατήρηση υψηλής απόστασης από το έδαφος παρά τη χρήση του υβριδικού συνόλου. Εν προκειμένω η Citroen διατηρεί στο C5 Aircross Plug - in Hybrid τα 23 εκ απόσταση από το έδαφος, χάρη στη χρήση της CΜP σπονδυλωτής πλατφόρμας. 

7. Βελτιστοποιημένος χρόνος φόρτισης: χρησιμοποιώντας μια κλασική οικιακή πρίζα, η μπαταρία φορτίζεται σε μια νύχτα, σε 4 ή σε 7 ώρες (ανάλογα με την πρίζα) ενώ με φορτιστή Wallbox η μπαταρία επαναφορτίζεται ταχύτερα, σε λιγότερο από 2 ώρες. 

8. Η αίσθηση της άνεσης στο εσωτερικό προέρχεται σε καθοριστικό βαθμό από τα καθίσματα Advanced Comfort, σήμα κατατεθέν των σαλονιών της Citroën, με μαλακό αφρώδες υλικό 1,5 εκ. στην επιφάνεια του καθίσματος. Με δομημένο αφρό μεγάλου πάχους εξωτερικά, σε συνδυασμό με αφρό υψηλής πυκνότητας στο μέσο των καθισμάτων, και πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης της θέσης τους τα καθίσματα αυτά έχουν καταστεί σημείο αναφοράς στην αγορά.

Citroen C5 Aircross Plug - in Hybrid

9. Εξοπλισμένο με ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions, τοC5 Aircross Plug - in Hybrid αντιμετωπίζει όλα τα εμπόδια, από λακκούβες και χαντάκια μέχρι «σαμαράκια» και άλλες ανωμαλίες του οδοστρώματος, εύκολα και χωρίς κόπο. Ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία της Citroën από τα ράλι μεγάλων αποστάσεων, τα Progressive Hydraulic Cushions παρέχουν καλύτερη απορρόφηση κραδασμών. 

10. Το νέο SUVC5 Aircross Plug - in Hybrid είναι ένα αθόρυβο αστικό όχημα ικανό να κινείται σιωπηρά και χωρίς κραδασμούς στις καθημερινές διαδρομές, προσφέροντας εξαιρετική άνεση στους επιβάτες του, χάρη στην ενισχυμένη ηχομόνωση που παρέχεται από την αρθρωτή πλατφόρμα, τα ηχομονωτικά εμπρός παράθυρα, την ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions και τα Advanced Comfort καθίσματα. Επιγραμματικά, ο χρήστης απολαμβάνει ήρεμες και γαλήνιες διαδρομές στην ηλεκτρική λειτουργία μέσα σε αυτό το Silent Urban Vehicle.

Τιμές

Το νέο SUVC5 Aircross Plug - in Hybrid είναι διαθέσιμο σε τιμές που ξεκινούν από 43.500 ευρώ. Επιπλέον, για την πλήρη εξασφάλιση του πελάτη, δίνεται εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για τη διατήρηση της χωρητικότητας της μπαταρίας τουλάχιστον στο 70% των προδιαγραφών της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ