Αυτοκινηση

Toyota RAV4 Hybrid: Το πρωτοποριακό μοντέλο διαρκώς εξελίσσεται

Ένα πλήρες αυτοκίνητο με έξυπνες τεχνολογίες, υβριδικά συστήματα κίνησης, μεγάλους χώρους και ένα εξαιρετικό πλαίσιο που κάνει τα ταξίδια πραγματικά απολαυστικά.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 Hybrid, ένα πλήρες αυτοκίνητο με έξυπνες τεχνολογίες, υβριδικά συστήματα κίνησης, μεγάλους χώρους και εξαιρετικό πλαίσιο.

Το Toyota RAV4 ξεκίνησε ως ένα πρωτοποριακό μοντέλο, αλλά εξελίχθηκε δυναμικά  για να γίνει ένα από τα οχήματα με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Του πιστώνεται δε η δημιουργία ενός ολόκληρου νέου τμήματος της αγοράς (SUV), στο οποίο σήμερα εκπροσωπείται κάθε σημαντικός κατασκευαστής. Το μοντέλο βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Toyota. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι οι αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις σε τέσσερις γενιές από το 1994 έχουν φτάσει πάνω από 8,5 εκατομμύρια. Στις ημέρες μας, το 5ης γενιάς compact SUV της Toyota που δημιούργησε το 1994 το μέλλον της κατηγορίας SUV, καλύπτει την «επιταγή» της εταιρείας για την κατασκευή αυτοκινήτων με γενικότερο ενδιαφέρον, κάτω από την ομπρέλα «No more boring cars»!

Toyota RAV4 Hybrid

Σχεδίαση

Το νέο RAV4 είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα «Toyota New Global Architecture», έχοντας ιδανική κατανομή βάρους και αυξημένη ακαμψία. Οι σχεδιαστές κράτησαν τα σχεδιαστικά στοιχεία της περιπέτειας και του εκλεπτυσμένου στιλ, για να προτρέψουν τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου να χρησιμοποιήσουν το RAV4 τους και να ταξιδέψουν. Οπωσδήποτε τα 19 εκ. απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος παίζουν και αυτά τον ρόλο τους!

Η πλατφόρμα TNGA βοηθάει μεταξύ άλλων στην πολύ καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων που δημιουργούνται στην καμπίνα, και τη διατήρηση του πορτμπαγκάζ στα 580 λίτρα, έναν πραγματικά μεγάλο και εργονομικά αξιοποιήσιμο στο έπακρο χώρο.

Το εσωτερικό που κινείται προς μία εμφανώς premium προσέγγιση, δεσπόζει η οθόνη 7 ιντσών του συστήματος infotainment ψηλά στην κεντρική κονσόλα, ενώ είναι ή πρώτη φορά που το RAV4 έχει τόσο φαρδιά κολώνα στο κέντρο του ταμπλό, κυρίως για να φιλοξενήσει το σύστημα των λειτουργιών, αλλά και να μπορεί να δεχθεί σε φάρδος ένα μεγάλο smartphone για επαγωγική φόρτιση.

Toyota RAV4 Hybrid

Σε κάθε περίπτωση, εντυπωσιακή είναι η επιλογή τοποθέτησης ενός κεντρικού καθρέφτη ο οποίος διαθέτει πλέον και ψηφιακή θέα (Smart Rear View) κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

Στον τομέα της ασφάλειας, η «ομπρέλα» σύγχρονων συστημάτων Τoyota Safety Sense είναι αναβαθμισμένη με πρόσθετες λειτουργίες και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Pre-Collision System με ανίχνευση πεζών, έξυπνο Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert με ενεργή διόρθωση ακόμη κι αν δεν υπάρχει εμφανής ή επαρκής διαγράμμιση, Road Sign Assist, αυτόματη εναλλαγή φώτων και επιπλέον Lane Tracing Assist που φέρνει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας.

Toyota RAV4 Hybrid

Στον δρόμο 

Το νέο RAV4 διατίθεται με νέο 2-λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού ισχύος 175 ίππων, καθώς επίσης και με το νέο υβριδικό σύνολο των 2.5 λίτρων απόδοσης 218 ίππων για την προσθιοκίνητη έκδοση και 222 ίππων για την τετρακίνητη AWD-i. 

Η δίλιτρη έκδοση συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με το νέο αυτόματο Direct Shift CVT και με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης, ενώ εκείνη των 2.5 λίτρων εφοδιάζεται και με μία υβριδική μονάδα, η οποία αποτελείται τον  βενζινοκινητήρα των 2.487 κ.εκ. και έναν ηλεκτροκινητήρα με χωρητικότητα 6,5 Αμπερώρια, συνολικής απόδοσης 218 ίππων ως προσθιοκίνητο και 222 ίππων με το σύστημα τετρακίνησης AWD-i, στο οποίο την κίνηση στους πίσω τροχούς δίνει ο ηλεκτροκινητήρας.

Η Toyota εισάγει στο νέο RAV4 βελτιώσεις στην έξυπνη τεχνολογία τετρακίνησης (AWD-i) για να προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, δυνατότητες και έλεγχο σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, προσθέτοντας στο μοντέλο το πνεύμα «πηγαίνω οπουδήποτε», αλλά και την οδηγική απόλαυση. 

Τιμή 

Η τιμή απόκτησης του νέου Toyota RAV4 2.0 αρχίζει από τις 26.000 ευρώ, ενώ η υβριδική έκδοση RAV4 2.5 Hybrid από 35.470 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ