Αυτοκινηση

Citroën C4 C-Cross, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των αγοραστών

Ενσωματώνει χαρακτηριστικά από SUV σε δυναμικό coupe σχεδιασμό που μπορεί να διαμορφώσει ο καθένας βάσει προσωπικού στιλ και αισθητικής

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 788
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Citroën C4 C-Cross

Citroën C4 C-Cross, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των αγοραστών με χαρακτηριστικά SUV σε δυναμικό coupe σχεδιασμό.

Θα πρέπει να αποδώσουμε –διαχρονικά– στη Citroen συγκεκριμένα εύσημα για την πραγματοποίηση αυτοκινήτων τολμηρών και εμπνευσμένων, εξ εμπειρίας, ένστικτα. Το C4 C-Cross είναι ένα τέτοιο μοντέλο, που φιλοδοξεί να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία από το υποψήφιο καταναλωτικό κοινό. Και για να δώσουμε μία εξήγηση για τα παραπάνω, αρκεί να θυμηθούμε την πορεία του C4 από το 2004, που πρωτοκυκλοφόρησε, αντικαθιστώντας την Xsara. Εκδόσεις hatchback, coupe, sedan, aircross και τώρα C-Cross, που είναι ένα Coupe SUV! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το CitroenC4 C-Cross συνδυάζει τα σημαντικά χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών κόσμων: Με την υπερυψωμένη και δυναμική εικόνα του, υιοθετεί διακριτικά στοιχεία από SUV για επιπλέον δυναμισμό και χαρακτήρα, η Coupe αεροδυναμική και η ρευστή σιλουέτα του, αντανακλά την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën, ιδίως με τη νέα υπογραφή από τον φωτισμό LED εμπρός και πίσω, ενώ το ζεστό και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του εκφράζει άμεσα την ευεξία, τον εκσυγχρονισμό, την άνεση και την κορυφαία ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan. 

Citroën C4 C-Cross

Design

Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και την απόσταση από το έδαφος των 15,6 εκ., δίνουν στο αυτοκίνητο μια δυναμική προσέγγιση. Οι μαύρες αψίδες των τροχών, που συνδέονται με τα μαύρα τμήματα των προφυλακτήρων, χαμηλά, εμπρός και πίσω, αλλά και τα Airbumps με χρωματιστά ένθετα, τονίζουν την αντοχή παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από μικροεπαφές, ενώ η πίσω αεροτομή, ενισχύει τη sport εμφάνιση του μοντέλου. 

Το εσωτερικό με την πρώτη ματιά δείχνει τα στοιχεία ποιότητας και της απόλυτα σύγχρονης εικόνας του. 

Είναι μια διάσταση του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, με την οποία η γαλλική εταιρεία προτείνει άνεση με το καθαρό, απλό και μοντέρνο ταμπλό, τα όμορφα σχήματα στις επενδύσεις των θυρών, τα πολλαπλά σημεία αποθήκευσης, τα μαλακά υλικά και τα εξαιρετικής άνεσης καθίσματα που προσκαλούν τους επιβάτες να έρθουν και να καθίσουν για μεγάλα ταξίδια. 

Το ταμπλό δίνει στους επιβάτες μια αίσθηση χώρου και διαθέσιμου όγκου, ενώ προσφέρει και αυτό πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ενσωματωμένους στον σχεδιασμό του, όπως το ντουλαπάκι του συνοδηγού, το Citroën Smart Pad Support που για πρώτη φορά σταθεροποιεί το τάμπλετ σας για να βλέπουν ταινίες ο συνοδηγός και οι επιβάτες, και τη δυνατότητα μετακίνησης της κεντρικής κονσόλας.

Υπάρχουν τουλάχιστον 16 αποθηκευτικοί χώροι με συνολικό όγκο 39 λίτρων που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη πρακτικότητα για τις καθημερινές ανάγκες, ενώ ανάλογα γενναιόδωρος είναι και ο χώρος για τις αποσκευές, με χωρητικότητα 380 λίτρων και εύκολη πρόσβαση χάρη στο χαμηλό, επίπεδο κατώφλι.

Citroën C4 C-Cross

Στον δρόμο

Το Connect Nav, το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης τελευταίας γενιάς, παρέχει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και η εφαρμογή My Citroën δίνει πρόσβαση σε διάφορες χρήσιμες λειτουργίες. Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 20 τεχνολογίες ασφάλειας που διευκολύνουν το έργο του, συμπεριλαμβανομένης του Highway Driver Assist, ενός ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης επιπέδου 2 και των 6 τεχνολογιών σύνδεσης. Η οθόνη αφής 10", που ο χειρισμός της γίνεται μόνο με την άκρη του δακτύλου, είναι το πραγματικό κέντρο ελέγχου του οχήματος, μια και σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το όχημά σας, να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων, αλλά και στο τηλέφωνο, στον κλιματισμό και την πλοήγηση, ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές. 

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο C4 C-Cross διατίθεται με τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρα Euro 6d, δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, Pure Tech 100 και 130 S&S, και δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, Pure Tech 130 και Pure Tech 155. Επίσης με δύο επιλογές κινητήρα diesel Euro 6d, Blue HDi 110 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και Blue HDi 130 EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η δε κονσόλα ενσωματώνει επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο και τον επιλογέα των προγραμμάτων οδήγησης, όπου οι επιλογές είναι: Eco, Normal και Sport.

Το νέο C4 C-Cross  100% Electric διατίθεται επίσης με έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 136 ίππων (100 kW) και μπαταρία 50 kWh.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο από τη βασική του κιόλας έκδοση, με την ανάρτηση που χρησιμοποιεί τα Progressive Hydraulic Cushions, παρέχοντας εξαιρετική άνεση και αίσθηση οδήγησης πάνω σε «μαγικό χαλί», για δυναμισμό και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. 

Τιμές

Η τιμή των νέων Citroen C4 C-Cross αρχίζει από τις 17.950 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 PureTech 100 S&S Feel, στα diesel από 20.200 ευρώ για την έκδοση 1.5 Blue HDI 110 S&S Feel και στα ηλεκτροκίνητα από 33.800 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ