Αυτοκινηση

Seat MÓ eScooter 125: Nέες λύσεις αστικής κινητικότητας

Με το σύνθημα «Φροντίζουμε το περιβάλλον, την πόλη και τους ανθρώπους» ξεκίνησε η πορεία του πρώτου 100% ηλεκτρικού σκούτερ της SEAT

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 788
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Seat MÓ eScooter 125 στην Αστυπάλαια

Seat MÓ eScooter 125: Nέες λύσεις αστικής κινητικότητας με το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT.

Οι σύγχρονες πόλεις, ανεξάρτητα από τον αριθμό των κατοίκων της, βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο στη διαχείριση των τροχοφόρων οχημάτων στις γεωγραφικές συντεταγμένες τους. Ιδιωτικά επιβατηγά αυτοκίνητα, στόλοι μεταφοράς εμπορευμάτων, αστικές επίγειες συγκοινωνίες είναι μόνο ένα τρίπτυχο που καθιστά τη μετακίνηση στα αστικά κέντρα προβληματική. Αν σε αυτά προσθέσουμε τη ρύπανση, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ολοένα και πιο έντονη απουσία ικανών parking, αντιλαμβανόμαστε τις συνθήκες που όλοι μας με τον ένα ή άλλο τρόπο βιώνουμε. Σε μία εποχή δε που αναγκαστικά ο άνθρωπος από οδηγός ή αναβάτης μετατρέπεται σε «mover», η λύση των ευέλικτων σκούτερ μοιάζει μονόδρομος.

Seat MÓ eScooter 125

Τα νέα δεδομένα στην αγορά

Τι είναι όμως αυτό που αποτέλεσε ερέθισμα για τη SEAT προκειμένου να επενδύσει με σπουδή στη δημιουργία του MÓ eScooter 125; Μία σύγχρονη μελέτη που καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πώς αλλάζει η παγκόσμια αγορά στην κινητικότητα. Δείτε κάτι: Ολοένα και λιγότεροι κάτοικοι στην Ευρώπη γίνονται νέοι αγοραστές αυτοκινήτων και αποκτούν δίπλωμα οδήγησης σε ηλικία κάτω των 35 ετών. Μία μείωση σε σχέση με το, όχι μακρινό παρελθόν, της τάξης του 50%!  Παράλληλα η ηλικία απόκτησης πρώτου αυτοκινήτου έχει ανέβει από τα 33 χρόνια στα 38, ενώ η μέση ηλικία απόκτησης αυτοκινήτου στην ΕΕ είναι τα 45 χρόνια… Κάτι που είναι αποτέλεσμα των παραπάνω δεδομένων αλλά και μία συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας.
At a glance   

Η SEAT MÓ, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Seat δεσμευμένη στην αστική κινητικότητα, συνεχίζει σταθερά το σχέδιο διεθνοποίησής της, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, χάρη στα οχήματα μικροκινητικότητας, 100% ηλεκτρικά, αθόρυβα και χωρίς ρύπανση.

Τα χαρακτηριστικά του SEAT MÓ eScooter 125 που με μια ματιά ακριβώς μας δίνουν και την ταυτότητά του είναι τα εξής: με την πρωτοποριακή επιλογή της αφαιρούμενης μπαταρίας είναι έτοιμο για το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας, όντας 100% ηλεκτρικό, διατίθεται με τρία οδηγικά προφίλ Eco, City και Sport, επιταχύνει από 0-50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9’’, διαθέτει επαρκή χώρο για δύο κράνη, είναι πλήρως συνδεδεμένο μέσω Bluetooth + app, ενώ διαθέτει και όπισθεν για να κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη στο αστικό περιβάλλον. 

Η πρωτοποριακή αφαιρούμενη μπαταρία

Η αφαιρούμενη –μάλιστα διατιθέμενη με ειδικό μικροτρέηλερ μεταφοράς!– μπαταρία των 5kWh και βάρους σαράντα κιλών δίνει αυτονομία 137 χλμ. ενώ το σύνολο επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 95 χλμ./ώρα. Η μπαταρία είναι ασφαλής στη χρήση της σε όλα τα στάδια (φόρτιση, μεταφορά, τοποθέτηση και χρήση), είναι αδιάβροχη, μπορεί να τη φορτίσετε σε κάθε διαθέσιμο σημείο σε οικιακή ή δημόσια πρίζα, ενώ σας παρέχεται με DC/AC Converter για οικιακή χρήση.

Seat MÓ eScooter 125

Από τη Βαρκελώνη στην Αστυπάλαια 

Η Βαρκελώνη είναι το εργαστήριο δοκιμών της SEAT MÓ, όπου έχουν σχεδιαστεί όλες οι λύσεις που θα φτάσουν τώρα και στις κύριες ευρωπαϊκές πόλεις. Μία από αυτές βρίσκεται στον ελληνικό χώρο όπου τα SEAT MÓ θα προσφέρουν λύσεις μικροκινητικότητας στα πλαίσια του διεθνούς project του Ομίλου Volkswagen για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε ένα νησί απαλλαγμένο από ανθρακούχες πηγές, βιώσιμο, ηλεκτρικό, με έξυπνες μεταφορές. Στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα οι δυνατότητες του ηλεκτρικού eScooter 125 με το οποίο συμμετέχει στο συγκεκριμένο project, που σκοπό έχει να καταστήσει την Αστυπάλαια  ως το πρώτο «έξυπνο» και «πράσινο» νησί της Μεσογείου.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Volkswagen Group Herbert Diess κ.ά. ενώ κατά της διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε για χρήση από τις τοπικές αρχές το πρώτο ηλεκτρικό e-Scooter 125 ανάμεσα στα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα δωρεάς του Volkswagen Group και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει και η παράδοση 2 επιπλέον Scooters SEAT MÓ για χρήση από την Ελληνική Αστυνομία στο νησί.

Την εταιρεία εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Lucas Casasnovas, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT MÓ, που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους υψηλούς καλεσμένους το eScooter 125, οι οποίοι εξέφρασαν τις θετικές τους εντυπώσεις για τις δυνατότητές του και ιδιαίτερα για την ευκολία που προσφέρει στη φόρτισή του η αποσπώμενη μπαταρία των 5,6 kWh, η οποία του χαρίζει μέγιστη αυτονομία κίνησης έως 137 χλμ. για κάθε κύκλο φόρτισης.

Οι τιμές

Η αγορά του SΕΑΤ MÓ eScooter 125 πριμοδοτείται από το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» με 800 ευρώ. Οι τιμές του έχουν καθοριστεί στις 5.990 ευρώ (Οxygen White) και 6.090 ευρώ (Daring Red, Dark Aluminum). Να σημειώσουμε εδώ ότι η αγορά των SEAT MΟ eScooter125 μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση μέσω Volkswagen Financial Services με επιτόκιο 6,9% (+εισφορά 0,6%), ελάχιστη προκαταβολή 0% και διάρκεια 12-60 μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ