Αυτοκινηση

WRC: Με ανατροπές ξεκίνησε το Ράλι Πορτογαλίας

Ηγείται ο Ott Tanak στο τέλος της επεισοδιακής 1η μέρας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wrc-rally-portogalias-mera-1-2021.jpg

WRC - Ράλι Πορτογαλίας: διαβάστε για όσα συνέβησαν την πρώτη μέρα του αγώνα με πολλές ανατροπές και αλλάγες στην πρώτη τριάδα μετά απο 8 ειδικές διαδρομές.

Ο Εσθονός Ott Tanak, με Hyundai i20, ηγείται του Ράλι Πορτογαλίας μετά το πέρας των πρώτων 8 Ε.Δ. της πρώτης ημέρας του αγώνα. Για να κρατήσει όμως αυτή τη θέση πάλεψε με νύχια και με δόντια, και το πιο ενδιαφέρον, κυρίως με τους άλλους δύο οδηγούς της ομάδας του, Dani Sordo και Thierry Neuville. Ήταν όμως μια «ανήσυχη» ημέρα και εντέλει η τράπουλα ανακατεύτηκε τόσο ώστε η πρώτη μας πεντάδα να έχει διαμορφωθεί ως εξής: 1η θέση Ott Tanak, 2η θέση Elfyn Evans με Toyota Yaris, 3η θέση Dani Sordo, 4η θέση Takamoto Katsuta με Toyota Yaris και στην 5η  θέση ο Sebastien Ogier

auto_5.jpg

auto_6.jpg

Από πού να ξεκινήσουμε όμως; Το μεγαλύτερο μέρος του πρωινού σκέλους ήταν αρκετά ήπιο με κάποιες «σταθερές». Ο Ogier δυστυχώς υπήρξε πρώτος όλη μέρα οπότε «έστρωνε» την κάθε Ε.Δ. για τους επόμενους, και έτσι οι χρόνοι του ήταν επιεικώς αργοί και έξω από ότι γνωρίζουμε για τον πρωταθλητή. Ο Thierry Neuville, ο οποίος αν και δεύτερος στη σειρά μετά τον Ogier, ήταν γρήγορος και υποδειγματικός καθόλη τη διάρκεια, ανεβαίνοντας σιγά σιγά στη 2η θέση στην κατάταξη, μέχρι που στην προτελευταία Ε.Δ. της ημέρας, οι (απ’ ότι μας αποκάλυψε μετά) λανθασμένες σημειώσεις του τού έλεγαν ότι μπορούσε να «πάρει» μια στροφή πιο γρήγορα απ’ ότι όντως έπρεπε ή μπορούσε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να χτυπήσει τον πίσω δεξιά τροχό σε ένα χωμάτινο τοίχο. Η ανάρτηση έσπασε ολοσχαιρώς και ήταν αδύνατον να φτιαχτεί από το πλήρωμα στην απλή διαδρομή. Το μόνο που κατάφεραν είναι να πάνε το αυτοκίνητο μέχρι τον τερματισμό της 7ης Ε.Δ. Εκτός συναγωνισμού λοιπόν ο Βέλγος αυτό το τριήμερο.

auto_2.jpg

Ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα αλλά στην 3η Ε.Δ. της ημέρας έχασε, μετά από χτύπημα, θόλο, φτερό και ελαστικό στο πίσω αριστερά μέρος. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, δυστυχώς επέστρεψε εκεί που συνήθως ανήκει. Ο Kalle Rovanpera έκανε μια πολύ μέτρια εμφάνιση σήμερα, καταφέρνοντας να κάνει τον γρηγορότερο χρόνο σε μία Ε.Δ. διαδρομή μόνο. Το περιβάλλον του είναι αρκετά νεό βέβαια, ειδικά σε αυτό το αυτοκίνητο, αλλά καλό θα ήταν αύριο να βολευτεί λίγο καλύτερα. 

auto_4.jpg

Να σημειώσουμε ότι τα πληρώματα σήμερα δεν είχαν δικαίωμα για service στο Service Park, και στο μεσημεριανό διάλλειμά τους μπορούσαν μόνο να έχουν μια αλλαγή ελαστικών. Επίσης, μια όμορφη μικρή έκπληξη της ημέρας υπήρξε η 8η Ε.Δ. η οποία ήταν μια Σούπερ Ειδική, γεμάτη κόσμο, κάτι το οποίο ξένισε τους μισούς οδηγούς και ενθουσίασε τους υπόλοιπους. Και δεν σας κρύβουμε, μας ξένισε ακόμα και εμάς. Είχαμε τόσο καιρό να ακούσουμε τις κραυγές και τα σφυρίγματα και τα γέλια τόσων ανθρώπων που με τόσο πάθος και χαρά μαζεύονται εκεί να «φάνε» σκόνη! 

auto_3.jpg

Ελπίζουμε η αυριανή ημέρα να έχει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!


Φωτογραφίες: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ