Αυτοκινηση

Ξεκίνησε το Ράλι Πορτογαλίας: 337,51 χιλιόμετρα αναμέτρησης

O Elfyn Evans με Toyota Yaris έκανε τον 1ο χρόνο στο Shakedown

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Πορτογαλίας 2021

Το πλούσιο αγωνιστικό τριήμερο του Ράλι Πορτογαλίας - Πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό shakedown

To δοκιμαστικό Shakedown του Ράλι Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί λίγο έξω από το Πόρτο, στην περιοχή Paredes. Ήταν μια αντιπροσωπευτική των συνθηκών του αγώνα διαδρομή 4,6 χιλιομέτρων, όπου τα πληρώματα έπαιρναν μια πρώτη ιδέα κυρίως του εδάφους και των χωμάτων.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ο τελευταίος μας νικητής στο Ράλι Κροατίας, Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, ο οποίος πέρασε πρώτος και εκτέλεσε χρέη «σκούπας», είπε ότι το χώμα είναι πολύ στεγνό και ως εκ τούτου η πρόσφυση δεν είναι καθόλου καλή. Ο καιρός σήμερα ήταν ηλιόλουστος με 22 βαθμούς Κελσίου. Τόσο ο Ogier όσο και οι υπόλοιποι οδηγοί ελπίζουν για αύριο είτε σε λίγη βροχούλα, είτε λίγη υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Αυτός είναι ο πρώτος αποκλειστικά χωμάτινος αγώνας του πρωταθλήματος του 2021. Σημειωτέων ότι η τελευταία φορά στο χώμα υπήρξε το Ράλι Σαρδηνίας τον Οκτώβρη του 2020. Επίσης να τονίσουμε ότι λόγω πανδημίας το Ράλι Πορτογαλίας πέρσι ακυρώθηκε και δεν επανεντάχθηκε στο ημερολόγιο μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι για τον Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, είναι η πρώτη φορά που οδηγεί στο Ράλι Πορτογαλίας στην κορυφαία κατηγορία με αυτό το αυτοκίνητο, και ειδικά μετά από αυτό που έγινε στην Κροατία, περιμένουμε με αγωνία να δούμε εάν θα επανέλθει δυναμικά ή με αβεβαιότητα και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Το επόμενο τριήμερο αναμένουμε 20 Ειδικές Διαδρομές, 337,51 χιλιόμετρα αναμέτρησης, και πολύ… πολύ χώμα!  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ