Αυτοκινηση

Ηλεκτροκίνητο Opel Corsa-e: Ισορροπία οικονομίας και επιδόσεων

To νέο Opel Corsa-e μπαίνει στην πρίζα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
neo-opel-corsa-e-ilektrokinito.jpg

Το ηλεκτροκίνητο Opel Corsa-e δημιουργεί Ιδανική ισορροπία μεταξύ οικονομίας και επιδόσεων.

Τι είναι

> Με το ολοκαίνουριο Corsa 6ης γενιάς, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία έως και 330 χιλιόμετρα.

> Το 5θέσιο Corsa-e, εφοδιασμένο με τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ηλεκτροκίνησης, είναι κατάλληλο για απεριόριστη καθημερινή χρήση.

auto_1.jpg

> Η ενσωματωμένη μπαταρία, με ισχύ 50kWh, μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε μόλις 30 λεπτά, σε δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης DC.

> Προετοιμασμένο με 3 διαφορετικές επιλογές φόρτισης (μέσω καλωδίου, wallbox ή ταχυφόρτισης), το Corsa-e προσφέρει μία νέα οδηγική εμπειρία, αθόρυβα και οικολογικά.

Σχεδίαση

> Το νέο Corsa, με τη σχεδίασή του, υπογραμμίζει την ακρίβεια της γερμανικής τεχνολογίας. Με την εντυπωσιακή όψη και τη στιβαρή σιλουέτα του, το νέο Corsa είναι ελκυστικό από κάθε γωνία, χάρη στις καθαρές γραμμές που δημιουργούν μία οπτική στιλπνότητα. 

> Στο εσωτερικό, η ποιότητα κατασκευής είναι έκδηλη, ενώ προκαλούν εντύπωση οι εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες και τα πολυτελή, υψηλής ποιότητας υλικά.

auto_4.jpg

> Τα ρυθμιζόμενα για οδηγό και συνοδηγό, καθίσματα του Corsa-e συμπληρώνουν την άνεση, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού προσφέρει προσαρμογή ISOFIX, που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε εύκολα το παιδικό κάθισμα, απλά με ένα κλικ.

> Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων σας ενημερώνει για την ταχύτητα, τα δεδομένα πλοήγησης και πολλά άλλα, ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε, μπροστά στο οπτικό σας πεδίο. 

auto_8.jpg

> Τα συστήματα infotainment του νέου Corsa-e σας προσφέρουν ελευθερία επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, καθώς και φωνητικό έλεγχο και ασύρματη μετάδοση ροής ήχου μέσω Bluetooth και όλα αυτά σε ένα cockpit με επίκεντρο τον οδηγό και με οθόνη αφής στραμμένη προς αυτόν. 

> Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο Multimedia Navi Pro με οθόνη 10" και στο Multimedia Navi με οθόνη 7" μεταφέροντας οθόνη αφής το περιβάλλον των ψηφιακών σας συσκευών μέσω Apple Car Play και Android Auto.

> Ανάλογα με την έκδοση μπορείτε να αξιοποιήσετε την δυνατότητα της επαγωγικής φόρτισης του smartphone σας χωρίς καλώδιο. Τοποθετήστε το απλώς όπως συνήθως στον αποθηκευτικό χώρο και μείνετε ήσυχοι ότι θα παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους σας.

auto_5.jpg

> Οι μικροχώροι στο εσωτερικό της καμπίνας μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές σας ανάγκες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 267 λίτρα, ενώ αν θέλετε να μεταφέρετε ακόμα περισσότερα, αναδιπλώστε τα πίσω καθίσματα και μεγιστοποιήστε τον χώρο αποσκευών.

> Οι ζάντες αλουμινίου 16" ή 17" όχι μόνο εξασφαλίζουν μια όμορφη χρωματική αντίθεση, αλλά είναι επίσης ελαφριές και αεροδυναμικές, αυξάνοντας έτσι την απόδοση.

Τεχνολογία

> Όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού και των επιβαινόντων είναι παρόντα.

> Δίνεται έμφαση στα, Automatic Cruise Control, λειτουργία Διατήρησης & Επαναφοράς στη Λωρίδα Κυκλοφορίας, Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας, Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180°, η λειτουργία Advanced  ParkAssist που εντοπίζει χώρους στάθμευσης και αναλαμβάνει την κίνηση του τιμονιού, σύστημα θέρμανσης καθισμάτων τριών βαθμίδων και θερμαινόμενο τιμόνι.

auto_3.jpg

> Οι κορυφαίοι στην κατηγορία τους προβολείς LED Matrix εξασφαλίζουν άριστη ορατότητα, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς. Απολαύστε εξαιρετικό φωτισμό σε όλες τις συνθήκες. 

Ηλεκτροκίνηση

> Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη ροπή 260 Nm ήδη με την πρώτη περιστροφή.

auto_2.jpg

> Επιταχύνει από μηδέν στα 100 χλμ/ώρα 8,1 δευτερόλεπτα και σημειώνει μέγιστη ταχύτητα 150 km/h (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη).

> Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μικτός κύκλος-εργοστασιακή τιμή) 16,5 – 16,8 kWh/100 χλμ. και εκπομπές CO2  0 γρ/χλμ.

> Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τρία drive modes: Normal, Eco και Sport. Στη λειτουργία Eco, στόχος είναι η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, ενώ αντίθετα το Sport ταιριάζει κυρίως σε δυναμικό στυλ οδήγησης, καθώς τόσο το γκάζι όσο και το σύστημα διεύθυνσης παρέχουν ταχύτερη απόκριση.

> Με τη μπαταρία των 50kWh (216 κυψέλες μπαταρίας διατεταγμένες σε 18 μονάδες), το Corsa-e μπορεί να καλύψει έως 337 χλμ στο κύκλο WLTP με μία φόρτιση της μπαταρίας.

Φόρτιση

> Ταχεία φόρτιση μπαταρίας (DC 100kW) έως το 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά

> Ανεξάρτητα εάν υπάρχει επιτοίχιος φορτιστής, ταχυφορτιστής ή καλώδιο για οικιακή πρίζα – τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel διαθέτουν εξοπλισμό για όλες τις λύσεις φόρτισης, από μονοφασική μέχρι τριφασική με εναλλασσόμενο ρεύμα 11kW AC.

auto_6.jpg

> Για όσους αγαπούν να ταξιδεύουν χωρίς όρια, ο προαιρετικός «Φορτιστής Universal» είναι η καλύτερη λύση. Με τρεις αντάπτορες, ο κινητός φορτιστής μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε σχεδόν πρίζα, από οικιακή μέχρι τριφασική, καθώς και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

> Το Corsa-e χρησιμοποιεί ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης, μέσω του οποίου η ενέργεια, που κανονικά θα είχε χαθεί, ανακτάται κατά το φρενάρισμα και μετατρέπεται σε επιπλέον αυτονομία. Μόλις πάρετε το πόδι σας από το γκάζι, το σύστημα θα αρχίσει να επαναφορτίζει την μπαταρία. 

Tips

> H e-λεκτροκίνηση ανταμείβει. Όταν η επιλογή σας δεν αφορά μόνο λόγους αρχής αλλά και πολύ πρακτικούς! Επωφεληθείτε σημαντικά, ακόμη και περισσότερο από 50%, από τη χρήση ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με μπαταρία τόσο έναντι ενός αντίστοιχου με βενζινοκινητήρα όσο και με κινητήρα diesel!

auto_7.jpg

> Θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσετε τα οφέλη και τα κίνητρα που αναμένεται να προκύψουν στο μέλλον από την πολιτεία και τους δήμους σχετικά με τις διευκολύνσεις από τη χρήση αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους, όπως π.χ. η πρόσβαση και το πάρκινγκ σε σημεία των πόλεων όπου δεν θα επιτρέπονται αυτοκίνητα με κινητήρες ορυκτών καυσίμων, η χρήση ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας, κ.α.  

Κοστίζει

> Η τιμή εκκίνησης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Opel Corsa-e αρχίζει από τις 31.980 ευρώ.

> Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της Opel συνοδεύονται από εγγύηση μπαταρίας οκτώ ετών ή 160.000 χλμ. για τουλάχιστον το 70% της αρχικής ικανότητας φόρτισης.

Info

> Πληροφορίες για το ηλεκτροκίνητο OpelCorsa-e εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ