Αυτοκινηση

Πώς νιώθουν οι Έλληνες για την επιστροφή του Rally Acropolis

Είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου που ξεκίνησε, με πρωτοβουλία της ΕΛΠΑ, το 1951

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Ακρόπολις
© acropolisrally.gr, Θωμάς Κ. Ευθυμίου

Έρευνα της Prorata αποκαλύπτει πώς νιώθουν οι Έλληνες για την επιστροφή του Rally Acropolis στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διενεργηθεί 9-12 Σεπτεμβρίου 2021

Στην ερώτηση της εταιρείας σφυγμομετρήσεων Prorata «Γνωρίζετε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις στις 9-12 Σεπτεμβρίου κι ότι η εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης;» το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν «ναι», ενώ το 83% όσων ήταν ενημερωμένοι για το ράλι, δήλωσαν ότι το θεωρούν «θετική προβολή» της χώρας μας στο εξωτερικό. Το 78% είπε ότι το ράλι Ακρόπολις ίσως ανοίξει τον δρόμο για τη φιλοξενία μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων τις οποίες έχουμε ανάγκη για την οικονομία και τη δημόσια εικόνα μας. Στην ερώτηση «Πόσο σημαντικό για την οικονομική ενίσχυση της χώρας είναι το ότι το Ράλι Ακρόπολις ξαναμπήκε στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος», το 57% θεωρεί ότι είναι «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό, ενώ το 62% πιστεύει πως η Ελλάδα θα καταφέρει να διατηρήσει το ράλι και τα επόμενα χρόνια.

Το 54% θεωρεί τη Στερεά Ελλάδα ως την ελληνική περιφέρεια που μπορεί να φιλοξενεί το ράλι, έναντι 26% που προτιμά την Πελοπόννησο. Η δημοφιλέστερη πόλη για το ράλι παραμένει η Λαμία, με δεύτερο το Λουτράκι. Όσο για τις ειδικές διαδρομές, οι περισσότεροι ερωτηθέντες προτιμούν την Παύλιανη (21%) και τους Αγίους Θεοδώρους (20%) ενώ έπονται η Κινέττα και η Κλένια-Μυκήνες.

Από τους ερωτηθέντες, 32% απάντησαν ότι έχουν παρακολουθήσει από κοντά το ράλι έστω μία φορά: οι περισσότεροι από όσους έχουν παραστεί σε ράλι είναι άνω των 55 ετών.

Το Ράλι Ακρόπολις (ή Rally of Gods) είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου που ξεκίνησε, με πρωτοβουλία της ΕΛΠΑ, το 1951. Το Ράλι Ακρόπολις έχει αναδείξει σπουδαίους οδηγούς όπως τον Τζόνι Πεσματζόγλου (γνωστό ως «σερ Τζον»), τον Άρι Βάτανεν, τη Μισέλ Μουτόν, τον Κάρλος Σάινθ και τον Σεμπαστιάν Λεμπ, καθώς και σπουδαία αυτοκίνητα για ειδικές διαδρομές όπως τη Lancia Dellta και το Ford Focus. Αν και θεωρείται από τα πιο απαιτητικά και ανταγωνιστικά ράλι του πρωταθλήματος δεν διεξήχθη ούτε το 2019 ούτε το 2020. Το 2021 πρόκειται να αντικαταστήσει το ράλι της Χιλής που έχει ακυρωθεί διότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την πανδημία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ