Αυτοκινηση

Το νέο Renault Clio θα σε κάνει να αναζητήσεις ιδανικές διαδρομές

Το μοντέρνο και πιο σπορτίφ Clio από ποτέ ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο σε μια ήδη εντυπωσιακή πορεία

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Renault Clio 1.3 TCe 130 EDC

Renault Clio 1.3 TCe 130 EDC: High-tech και ποιοτικός πίνακας οργάνων σε ένα «συνδεδεμένο» και εύκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο

Τι είναι
Είναι το μοντέρνο και πιο σπορτίφ Renault Clio από ποτέ. Το νέο Clio βασίζεται στο DNA που «ευθύνεται» για αυτή την 30χρονη αδιάκοπη εμπορική επιτυχία.

Γνωριμία
Το νέο Renault Clio βασίζεται πάνω στα δυνατά σημεία που έκαναν κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες γενιές του να ξεχωρίζει, ανοίγοντας ένα καινούργιο κεφάλαιο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία.

Από το 1990 που παρουσιάστηκε, το Renault Clio έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο του Groupe Renault παγκοσμίως, με πωλήσεις πάνω από 15 εκατομμύριων αυτοκινήτων μέχρι σήμερα.

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, την οποία αξιοποιεί πρώτο το νέο Clio, το οποίο και έχει πρόσβαση στη νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της. Κατά αυτόν τον τρόπο, η νέα πλατφόρμα μπορεί να ενοποιήσει τις τελευταίες τεχνολογίες, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Αισθητική
Σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάστασης» (Evolution et Revulotion), το νέο Renault Clio έρχεται με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό.

Το νέο Clio κερδίζει σε ζωντάνια και μοντέρνο χαρακτήρα, ενώ παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο παρά το ότι αποτελείται από 100% νέα μέρη.

Renault Clio 1.3 TCe 130 EDC

Στο εσωτερικό του η επανάσταση είναι ξεκάθαρη. Η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. Αυτά τα πλεονεκτήματα λειτουργούν προς όφελος όλων των αυτοκινητιστών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη χρηστικότητα και άνεση.

Όλες οι εκδόσεις του νέου μοντέλου εφοδιάζονται με παρμπρίζ που έχει επίστρωση από ηχοαπορροφητικό φιλμ. Οι πόρτες και τα παράθυρα του νέου Clio διαθέτουν διπλές τσιμούχες ώστε να περιοριστούν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι. Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις συντελούν στον περιορισμό κατά 2dB του επιπέδου θορύβου μέσα στην καμπίνα σε ταχύτητες από 0 έως 130 χλμ./ώρα.

Το ηχοσύστημα Bose περιλαμβάνει δύο έξτρα tweeters στα πάνελ των πίσω θυρών που δεν υπήρχαν στο προηγούμενο Clio, καθώς και ένα νέο και εξαιρετικά περιορισμένων διαστάσεων –subwoofer με την ονομασία Fresh Air SpeakerTM (FAS)– που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Renault.

Renault Clio 1.3 TCe 130 EDC

Η τεχνολογία Renault Multi-Sense ενσωματώνεται και στο Clio με στόχο την εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης. Σε συνδυασμό με τη χαρτογράφηση του κινητήρα, το σύστημα έχει τη δυνατότητα ρύθμισης του συστήματος διεύθυνσης, του εσωτερικού φωτισμού και της ψηφιακής οθόνης που αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων, το Multi-Sense σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το όχημά σας σύμφωνα με τη διάθεσή σας προσφέροντας, ουσιαστικά, την εμπειρία από πολλά αυτοκίνητα σε ένα.

Στο πορτμπαγκάζ έχουμε διαθέσιμα 391 λίτρα, που είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα  στην κατηγορία.

Στον δρόμο
Το νέο Clio διατίθεται με ευρεία γκάμα νέων βενζινοκινητήρων και κινητήρων diesel, με ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από τους 75 μέχρι τους 130 ίππους.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν το Clio 1.3 TCe 130 EDC με τον 4κύλινδρο/16βάλβιδο κινητήρα που αποδίδει ισχύ 130 ίππων και ροπή 240Nm.

Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 9’’ και σημειώνει τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Η εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης είναι 5,2 λίτρα/100 χλμ και η αντίστοιχη τιμή ρύπων CO2 είναι 199 γρ/χλμ.

Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη EDC με 7 σχέσεις και πτερύγια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Renault Clio 1.3 TCe 130 EDC

Το νέο Clio διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης στην κατηγορία του. Στόχος αυτών είναι η απλοποίηση της οδήγησης, η ενίσχυση του βαθμού ασφαλείας και η απόλυτη εξασφάλιση του οδηγού. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Παρκινγκ (ομαδοποιημένα στο σύστημα Renault Easy Drive) και Ασφάλεια.

Χάρη στην ευρεία γκάμα βοηθημάτων οδήγησης, το νέο Clio κατέκτησε τη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού Euro NCAP, και έγινε έτσι το 22ο μοντέλο του Ομίλου Renault που επιτυγχάνει τη μέγιστη βαθμολογία.

Renault Clio 1.3 TCe 130 EDC

Τιμή
Η τιμή εκκίνησης της έκδοσης του νέου Clio 1.3 TCe 130 Dynamic EDC, αρχίζει από τις 20.680 ευρώ.

Info
Πληροφορίες για το νέο Renault Clio εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ