Αυτοκινηση

16χρονη γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ακαδημία οδηγών της Ferrari

«Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα», δηλώνει η Maya Weug

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Maya Weug: H 16χρονη οδηγός από την Ολλανδία έγραψε ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα μέλος της ακαδημίας της Ferrari
MAYA WEUG | PHOTO © FIA GIRLS ON TRACK - RISING STARS

Maya Weug: H 16χρονη οδηγός από την Ολλανδία έγραψε ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα μέλος της ακαδημίας της Ferrari

Η νεαρή οδηγός εξασφάλισε τη θέση επικρατώντας στο πρόγραμμα Girls on Track Rising Stars, το οποίο διοργανώθηκε από την FIA, οργανώτρια αρχή της Formula 1 σε συνεργασία με τη Ferrari. Η Maya Weug εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της τους κριτές στο κέντρο αξιολόγησης της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μαρανέλο.

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή για τη Scuderia Ferrari και την ακαδημία της», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Ματία Μπινότο.

Το επόμενο διάστημα, η Weug θα συμμετάσχει σε αγώνες Formula 4, με προοπτική να κατορθώσει τη μετάβαση στα μονοθέσια της F1.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα» δήλωσε η ίδια. «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να αποδείξω στους ανθρώπους που με πίστεψαν ότι αξίζω τη στολή της Ferrari και δε βλέπω την ώρα να φτάσω στο Μαρανέλο για την πρώτη σεζόν προετοιμασίας».

Η 16χρονη γεννήθηκε στην Ισπανία και η μητέρα της είναι Βελγίδα ενώ ο πατέρας της Ολλανδός. Οι αντίπαλες που κέρδισε στο πρόγραμμα ήταν η 17χρονη Γαλλίδα Doriane Pin, καθώς και οι Βραζιλιάνες Antonella Bassani, και Julia Ayoub, ηλικίας δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ