Αυτοκινηση

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2021 ξεκίνησε

Το εμβληματικό Ράλι Μόντε Κάρλο ξεκίνησε φέτος με εκπλήξεις από την πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το WRC Μόντε Κάρλο Ράλι 2021
© TGR

Ράλι Μόντε Κάρλο: Όσα συνέβησαν στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος WRC 2021

Το απόγευμα της Πέμπτης 21/01 παρακολουθήσαμε την έναρξη του ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο, παραδοσιακά ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος WRC κάθε χρονιά. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές, κυρίως λόγω της πανδημίας. Το Shakedown, που πάντα γινόταν την Τετάρτη, ακυρώθηκε, και οι δύο εντυπωσιακές βραδινές Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) της Πέμπτης στις Γαλλικές Άλπεις, έπρεπε να γίνουν μεσημεριανές λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 που είναι σε ισχύ στις περισσότερες περιοχές της Γαλλίας. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η έναρξη δεν έγινε από το Μονακό, και ότι ο αγώνας αυτός θα είναι μικρότερος τόσο σε χιλιομετρικές αποστάσεις όσο και σε Ειδικές Διαδρομές.

Στιγμιότυπο από το WRC Μόντε Κάρλο Ράλι 2021

Τέλος, δεν επετράπη η παρουσία θεατών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι το οποίο φάνηκε πολύ έντονα από την πρώτη κιόλας Ε.Δ.

Μία άλλη αλλαγή, που δεν συνδέεται όμως με τον Covid-19, είναι ότι η Pirelli επέστρεψε στο WRC και τα πληρώματα καλούνται να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τα ελαστικά της εταιρίας σε συνθήκες χιονιού, πάγου, λάσπης, βροχής και κρύου από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Η πρώτη Ε.Δ., η οποία ξεκίνησε στις 15:00, ήταν επεισοδιακή καθότι, δυστυχώς, ο Teemu Suninen, οδηγός της M-Sport με Ford Fiesta, είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό, ενώ κατείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον γρηγορότερο χρόνο (γρηγορότερο και από τον Ott Tanak, τον πρωταθλητή του 2019). Το πλήρωμα βγήκε αγρατσούνιστο, ενώ το Fiesta καταστράφηκε.

Στιγμιότυπο από το WRC Μόντε Κάρλο Ράλι 2021

Οι πρώτες τρεις θέσεις και στις δύο σημερινές Ε.Δ. έχουν ως εξής: πρώτος ο Ott Tanak με Hyundai i20, δεύτερος ο 20χρονος Kalle Rovanpera με Toyota Yaris, και τρίτος ο Elfyn Evans με Toyota Yaris επίσης. Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα τις επόμενες ημέρες!

Let the games begin!

Στιγμιότυπο από το WRC Μόντε Κάρλο Ράλι 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ