Αυτοκινηση

Αυτή είναι η υβριδική Toyota Corolla 1.8 των 122 ίππων

Tο 12ης γενιάς ιστορικό αυτοκίνητο της Toyota που είναι πλέον συνώνυμο της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid: Υψηλής ποιότητας εξοπλισμός και ανανεωμένο εσωτερικό

Τι είναι
Tο 12ης γενιάς ιστορικό αυτοκίνητο της Toyota που είναι πλέον συνώνυμο της μάρκας. Είναι η υβριδική έκδοση του μοντέλου που αντικαθιστά το Auris και διατίθεται σε τρία αμαξώματα: Hatchback, Sedan και Touring Sports (station wagon). Ένα σύγχρονο αισθητικά δημιούργημα που δείχνει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Toyota. Το αυτοκίνητο που, ενόσω είναι εντελώς νέο, διατηρεί σύμφωνα με την Toyota αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της κληρονομιάς του: ποιότητα, ανθεκτικότητα, αξιοπιστία.

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Design-Tech
Η καθ’ όλα νέα Corolla σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους, μιας και η αγορά της Γηραιάς Ηπείρου αποτελεί σημείο σύγκρισης και αποδοχής των μοντέλων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Βασίζεται και αυτή, ως σύγχρονο μοντέλο, στην πλατφόρμα «Toyota New Global Architecture», η οποία προσφέρει αυξημένη ακαμψία, που με την σειρά της παρέχει χαμηλότερο κέντρο βάρους, περισσότερους χώρους και πολύ καλή ποιότητα κύλισης.

Εξωτερικά τίποτα δεν θυμίζει τα προηγούμενα μοντέλα. Η νέα Corolla είναι πιο φαρδιά, πιο μεγάλη και πιο χαμηλή, πράγμα που σημαίνει ότι η σχεδίασή της συνολικά είναι πιο δυναμική και φυσικά πιο νεανική.

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Στο εσωτερικό –σχεδιαστικά δανείζεται στοιχεία από το CHR– η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη και στο ταμπλό ξεχωρίζει στο κέντρο το frame που μπορεί να δεχθεί έγχρωμη οθόνη αφής έως 8’’, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικά οθόνης 7’’ στο καντράν των οργάνων και συστήματος Head Up Display 10'', η μεγαλύτερη στην κατηγορία. Φυσικά τα πάντα στον χώρο της συνδεσιμότητας είναι διαθέσιμα και στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμα πιο πλήρες.

Σε επίπεδο χώρων, οι επιβάτες απολαμβάνουν μεγάλης άνεσης, ειδικά στις εκδόσεις Sedan και Touring Sports, αρκετούς μικροχώρους στο εσωτερικό της καμπίνας και τα εξής λίτρα στα πορτπαγκάζ: 361 στο Hatchback, 471 στο Sedan και 598 στο Touring Sports.

Το βελτιωμένο Toyota Safety Sense 2 προσφέρει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποστήριξης του οδηγού και μεταξύ άλλων το εξελιγμένο Pre-Collision System, το επίσης εξελιγμένο Adaptive Cruise Control που συνεργάζεται άψογα με το νέο σύστημα Lane Trace Assist, που αναλαμβάνει να κρατήσει στον δρόμο το αυτοκίνητο όταν οι διαγραμμίσεις είναι ανεπαρκείς!

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Φυσικά απαντώνται και όλα τα σύγχρονα συστήματα όπως Adaptive Automatic High Beam, eCall Emergency Call System, Simple Intelligent Park Assist with Automatic Braking (SIPA), Lane Departure Alert (LDA), Road Sign Assist (RSA) & Automatic High Beam (AHB), Blind Spot Monitor (BSM) με Rear Cross Traffic Alert (RCTA), κάμερα οπισθοπορείας, κ.ά.

Στον δρόμο
Η χρήση της πλατφόρμας TNGA, σε συνδυασμό με την μεγάλη στρεπτική ακαμψία και την στάνταρ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, δίνει μία πολύ καλή ποιότητα κίνησης στην νέα Corolla. Ειδική στην έκδοση hatchback που οδηγήσαμε εκτενώς σε μικρό οδικό δίκτυο, μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Κατανοώ ότι οι Ισπανικοί δρόμοι είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο, αλλά πάντα σου δίνεται η ευκαιρία να καταλάβεις τι οδηγάς.

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Τη νέα Corolla Hatchback Hybrid κινούσε ο υβριδικός 1.8 των 122 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικά ελεγχόμενο κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (e-CVT), που  μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Αναλυτικά, το υβριδικό σύνολο αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.8 λίτρων ισχύος 98 ίππων και 142 Nm ροπής και ένα ηλεκτρικό κινητήρα 53 kW με απόδοση 72 ίππων και 163 Nm ροπής, όπου εν προκειμένω η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 122 ίππους.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Toyota, η υβριδική Corolla επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9’’, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, η εργοστασιακή τιμή για την μεικτή κατανάλωση είναι 3,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 78 γρ./χλμ.

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Tips
Από το 1966 που πρωτοκυκλοφόρησε, η Corolla έχει πουλήσει πάνω από 45 εκατομ. αντίτυπα κάθε είδους αμαξώματος σε όλο τον κόσμο. Είναι σήμερα το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης!

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Τιμή
Η τιμή των νέων Toyota Corolla αρχίζει από τις 16.800 ευρώ για την έκδοση Hatchback 1.2L 116 ίππων, ενώ η υβριδική έκδοση Hatchback  1.8 Hybrid από 21.990 ευρώ.

Info
Πληροφορίες για την νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νέα Toyota Corolla 1.8 Hybrid

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ