Αυτοκινηση

DS 3 Crossback: Ταξίδι στην αισθητική της παριζιάνικης κομψότητας

Ελκυστικό και χαρισματικό με μοναδική τεχνολογία και υψηλή αισθητική

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
citroen-ds-3.jpg

Το DS 3 Crossback συνδυάζει το υψηλά ελκυστικό styling με περισσότερα από κάθε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του high-tech συστήματα.

Τι είναι

>Tο νέο compact SUV της DS αποκαλύπτει για ακόμα μία φορά την τεχνογνωσία της μάρκας στις πολυτελείς και καινοτόμες κατασκευές

>Ένα αυτοκίνητο αστικού κυρίως χαρακτήρα, αλλά και ιδανικό για μεγάλα ταξίδια, που προσφέρει, παρά τις συμπαγείς εξωτερικές της διαστάσεις, μία  μοναδική ευρυχωρία και παραμένει ελαφρύ.

>Το μοντέλο, ξεχωρίζει καθώς συνδυάζει την κομψότητα, την άνεση και την προηγμένη τεχνολογία και προσφέρει στο κοινό μια ολοκληρωμένη πρόταση υψηλών προδιαγραφών για μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Γιατί το DS 3 Crossback;

>Συνδυάζει το υψηλά ελκυστικό styling με περισσότερα από κάθε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του high-tech συστήματα.

auto_2_2.jpg

>Διαθέτει στοιχεία από μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων, τα οποία μπορεί να τοποθετούνται στις βασικές τους εκδόσεις, είτε ακόμα και εξοπλισμό ο οποίος δεν είναι αλλού διαθέσιμος. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι «αναδυόμενες» χειρολαβές των θυρών, ο εντελώς ψηφιακός πίνακας οργάνων και ένα πλήθος συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

>Eπισημαίνουμε επίσης τις εντυπωσιακές και μοναδικές τεχνολογίες, όπως οι προβολείς DS Matrix LED Vision, καθώς και την εξαιρετικού επιπέδου άνεση, που αποτελεί ένα βασικότατο στοιχείο για τη DS.

Design

>Ελκυστικό και χαρισματικό με μοναδική τεχνολογία και υψηλή αισθητική, το νέο DS 3 Crossback απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστό στυλ και καινοτόμες τεχνολογίες προσφέροντας ταυτόχρονα μία ασφαλή και απολαυστική οδηγική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

>Η σύγχρονη προσέγγιση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με την DS, τοποθετεί τους πελάτες στο επίκεντρο μιας ψηφιακής διαδικασίας, μέσω των DS Stores και DS Salons, ενώ οι πελάτες μπορούν πλέον να παραγγείλουν το DS 3 Crossback «La Première» on-line, και αν το προτιμούν, να επιλέξουν να παραδοθεί στο σπίτι τους, παραμένοντας έτσι πιστοί στο σλόγκαν της «Spirit of Avant-Garde» επιθυμώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών που αναζητούν την αποκλειστικότητα.

auto_6_2.jpg

>Με επιβλητικό αμάξωμα που αναδεικνύεται από την ιδιαίτερη σχεδίασή του, και τους μεγάλους τροχούς, το urban SUV της DS, διαθέτει προχωρημένο στυλ εκπέμποντας ταυτόχρονα δυναμισμό και γαλλική φινέτσα.

>Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζει την απόλυτη ηχομόνωση στην καμπίνα και την πλήρη απουσία κραδασμών, προσφέροντας άριστη ποιότητα κύλισης.

auto_1_2.jpg

>Στο εξαιρετικά φινιρισμένο εσωτερικό του DS 3 Crossback η παραμικρή λεπτομέρεια έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής ενώ τα υλικά έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ποιότητα και τη φινέτσα. Με στόχο να προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης έχει εφοδιαστεί με πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους, αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα και μεγάλης χωρητικότητας πορτμπαγκάζ.

auto_7_1.jpg

>Και μπροστά, και πίσω, η ευρυχωρία είναι εξαιρετική, με μεγάλο εσωτερικό πλάτος και άφθονο «αέρα» τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια. Ενώ το πίσω διαιρούμενο και ανακλινόμενο κάθισμα σας επιτρέπει να αυξήσετε τον όγκο του πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων και να δημιουργήσετε ένα ενιαίο χώρο φόρτωσης 1.050 λίτρων, αξιοποιώντας πλήρως το μέγεθος του οχήματος.

Τεχνολογία

>Το DS Smart Access σας δίνει τη δυνατότητα να εκκινήσετε τον κινητήρα του DS 3 Crossback σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής My DS App. Προγραμματίστε την πρόσβαση στο εσωτερικό ή στο πορτμπαγκάζ και μοιραστείτε αυτή τη δυνατότητα με έως και πέντε άτομα της οικογένειάς σας τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο όπως και όποτε εσείς το επιθυμείτε.

>Το σύστημα DS Drive Assist είναι ένα βήμα πιο κοντά προς την αυτόνομη οδήγηση. Κάνει τα μεγάλα ταξίδια ευκολότερα συνδυάζοντας τις λειτουργίες διαφόρων βοηθημάτων οδήγησης. Το ενεργό Cruise Control διατηρεί την ταχύτητά σας αλλά και μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, τοποθετώντας ταυτόχρονα και το DS 3 Crossback στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας.

auto_5_2.jpg

>Χάρη στο σύστημα DS Park Pilot, το αυτοκίνητό σας μπορεί να σταθμεύσει μόνο του χωρίς εσείς να χρειαστεί να κάνετε καμία απολύτως κίνηση με το τιμόνι ή με τα πεντάλ.

>Όλες οι ενδείξεις για την τρέχουσα συνιστώμενη ταχύτητα, το ρυθμιστή/προγραμματιστή ταχύτητας, την οδική σήμανση, τα οδηγικά βοηθήματα και το σύστημα πλοήγησης εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο σας. Το σύστημα Head Up Display σας παρέχει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς να χρειαστεί να αποσπάσετε στιγμή το βλέμμα σας από το δρόμο. Χάρη σε αυτή τη τεχνολογία όλες οι απαραίτητες πληροφορίες προβάλλονται σε μία αναδιπλούμενη έγχρωμη διάφανη οθόνη, ακριβώς επάνω από τον πίνακα οργάνων.

>Τέλος σε συνεργασία με τη Γαλλική εταιρεία FOCAL, εδώ και χρόνια συνεργάτη της μάρκας, οι μηχανικοί μας εξέλιξαν αυτό το εκπληκτικό ηχοσύστημα με τα 12 ηχεία και τον ενισχυτή των 515 Watt. Τα ηχεία είναι ιδανικά τοποθετημένα στο χώρο της καμπίνας ώστε να σας προσφέρουν μία απίστευτη ακουστική εμπειρία

Ασφάλεια

>Το DS 3 Crossback είναι εξοπλισμένο με πίσω πλαϊνούς αερόσακους για να σας προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και ασφαλέστερη μετακίνηση.

>Για τη διατήρηση άριστων συνθηκών ορατότητας κάθε στιγμή, το σύστημα των έξυπνων φώτων DS Matrix LED Vision προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινή δέσμη ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που «διαβάζει» μία κάμερα στην κορυφή του παρμπρίζ.

auto_4_2.jpg

>Για την εξασφάλιση της βέλτιστης ενεργητικής και παθητικής ασφάλειάς σας, το αυτοκίνητοέχει το σύστημα επείγουσας πέδησης νέας γενιάς Active Safety Brake. Με τη βοήθεια των αισθητήρων και την τελευταίας γενιάς κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή του παρμπρίζ, το σύστημα εντοπίζει οχήματα και άλλα εμπόδια στην πορεία του αυτοκινήτου σας, ημέρα και νύχτα ενώ ενεργοποιείται αυτόματα από τα 5χλμ/ώρα εώς και τα 140χλμ/ώρα.

Στον δρόμο

> Το νέο DS 3 Crossback διατίθεται με 3 διαφορετικούς τύπους κινητήρων: Pure Tech βενζίνης, Blue HDi diesel και 100% ηλεκτροκίνηση στην έκδοση E-Tense, ενώ διατίθεται, ανάλογα με τον κινητήρα του, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων ή χειροκίνητο 6 ταχυτήτων.

> Εν προκειμένω, ο αγοραστής έχει να επιλέξει σε επίπεδο βενζινοκινητήρων ή τον PureTech 100 με χειροκίνητο κιβώτιο, ή τον PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο, σε diesel τον Blue HDi 100 με χειροκίνητο κιβώτιο, και όπως προαναφέραμε το 100% ηλεκτρικό E-Tense.

auto_3_2.jpg

>Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα προγράμματα οδήγησης με τη βοήθεια του επιλογέα στην κεντρική κονσόλα. Περισσότερα από επτά προγράμματα οδήγησης και πρόσφυσης είναι διαθέσιμα, ανάλογα με το μοντέλο και τα προαιρετικά συστήματα. Τα προγράμματα οδήγησης είναι: Manual, Sport, Normal και Eco.Τα προγράμματα πρόσφυσης είναι: Άμμος (Sand), Λάσπη (Mud) και Χιόνι (Snow).

Κοστίζει

>Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης DS 3 CrossbackChicμε τον κινητήρα βενζίνης 1.2 Pure Tech 100 PS αρχίζει από 21.700 ευρώ, η αντίστοιχη έκδοση εξοπλισμού με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 Blue HDi 100 PS, αρχίζει από 26.400 ευρώ, ενώ η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tense από 42.000 ευρώ.

auto_8_1.jpg

Info

>Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα DS 3 Crossback εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ