Αυτοκινηση

Ράλι Ακρόπολις: Αναπληρωματικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι '21

Αυτό είναι το top 12 της διαδρομής του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι: όσο μας χαροποιεί, τόσο αναρωτιόμαστε πόσες από αυτές τις «στάσεις» θα πραγματοποιηθούν

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC 2021

Αυτό είναι το top 12 της διαδρομής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2021. Το Ακρόπολις περιμένει στη γωνία καθώς επιλέχθηκε ως αναπληρωματικό

Αρχικά να πούμε ότι η σεζόν WRC 2021 θα περιλαμβάνει εννέα ευρωπαϊκές εκδηλώσεις και τρεις εκτός Ευρώπης. Έχει σχεδιαστεί στρατηγικά λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεχή επίδραση του Covid-19 στο διεθνές άθλημα και προγραμματίζοντας την πλειονότητα των γύρων από τον Ιούνιο και μετά.

WRC 2021

Η Εσθονία συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα των 12 χωρών που θα διοργανώσουν αγώνα την επόμενη χρονιά, αφού κλήθηκε φέτος να φιλοξενήσει τελευταία στιγμή μια επιτυχημένη εκδήλωση επανεκκίνησης τον Σεπτέμβριο μετά το lockdown. Ήταν η πρώτη εμφάνιση της βαλτικής αυτής χώρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται επίσης το εμβληματικό Ράλι Safari στην Κένυα όπως και η Ιαπωνία, οι οποίες χώρες συμπεριλήφθηκαν αρχικά στο φετινό πρόγραμμα αλλά ακυρώθηκαν λόγω πανδημίας. Η Ισπανία επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους, ενώ η Κροατία να μπαίνει για πρώτη φορά στον θεσμό.

WRC 2021

Το ημερολόγιο εγκρίθηκε από τη FIA, τον κυβερνητικό οργανισμό του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και ο διευθύνων σύμβουλος της WRC Promoter, Jona Siebel (που αντικατέστησε τον Ιούλιο τον απερχόμενο Oliver Ciesla), δήλωσε αυτό από πλευράς σχεδίασης απευθύνεται τόσο στους αγωνιζόμενους κάθε επιπέδου, όσο και στους οπαδούς των ράλι.

WRC 2021

Αυτά είναι τα λεγόμενα που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC και η πρώτη μας αντίδραση ήταν χαρά, ενθουσιασμός και ανυπομονησία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα τα πάντα αλλάζουν και ότι σε πολλές χώρες (και εντός της Ευρώπης αλλά και εκτός) έχει ξεκινήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

WRC 2021

Μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους δυο μήνες υπήρξαν πολλές αλλαγές, ακυρώσεις και γεγονότα τα οποία επηρέασαν τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μεγάλο βαθμό. Το ημερολόγιο αυτό για την επόμενη χρονιά φαίνεται όντως ενθουσιώδες και ελπιδοφόρο, ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να το δούμε με επιφύλαξη και λίγη (ή πολλή;) απόλυτα δικαιολογημένη αμφιβολία.

WRC 2021

Τέλος, μέσα σε όλο αυτό το αβέβαιο κλίμα και τις ραγδαίες εξελίξεις, η είσοδος της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Ράλι Ακρόπολις, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο γενικότερα και ως αναπληρωματικό στο ημερολόγιο WRC του 2021 ειδικότερα, ίπταται, και εξαρτάται τόσο από την διάθεσή και αποφασιστικότητά μας να επαναφέρουμε τη χώρα μας στα διεθνή αγωνιστικά δρώμενα, όσο και από την πορεία του ιού αυτού που έχει επηρεάσει και ορίσει τις ζωές όλων μας.

Fingers crossed!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ