Αυτοκινηση

Mini Countryman: Πιο όμορφο, πιο λειτουργικό και πιο οικολογικό

Αισθητική ανανέωση με φινέτσα, καινοτόμες τεχνολογίες και ένα υπέροχο ταμπλό

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki_1.jpg

Στόχος της ανανέωσης είναι να αυξήσει το κύρος του νέου Mini Countryman στην πολυτελή compact κατηγορία.

Τι είναι

> Το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο μέλος της οικογένειας Mini που ανεβάζει τον πήχη στους τομείς της διασκεδαστικής οδήγησης και της εξατομικευμένης φινέτσας με το ιδιαίτερο στυλ της πολυτελούς μάρκας.

> Στην αναβαθμισμένη του έκδοση, έχουμε αισθητική ανανέωση, ελκυστικό νέο εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνολογίες αναβάθμισης λειτουργιών και συνδεσιμότητας

> Παραμένει το αυτοκίνητο με το πιο όμορφο ταμπλό στην αγορά!

Γνωριμία

> Στόχος της ανανέωσης είναι να προάγει το κύρος του νέου Mini Countryman στην πολυτελή compact κατηγορία.

auto_2_1.jpg

> Η στιβαρότητα, το ευρύχωρο, ευέλικτο εσωτερικό με πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης ALL4 το καθιστούν ένα χαρισματικό όχημα παντός εδάφους που θέλεις να οδηγήσεις όχι μόνο σε καθημερινές διαδρομές αλλά και σε μακρινά ταξίδια περιπέτειας σε συνθήκες off-road.

> Σημαντικό ρόλο στον στόχο αυτό αποτελεί η plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου καθώς και στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες Mini Connected.

> Επιπλέον, οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι περισσότερες από ποτέ με νέες προτάσεις προαιρετικού εξοπλισμού και τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της μάρκας.

Design - Τεχνολογία

> Με τη σχεδιαστική ανανέωση του εμπρός τμήματος προστέθηκαν προβολείς στο βασικό εξοπλισμό του νέου MINI Countryman: τώρα, η τελευταία έκδοση αυτών των φώτων  υιοθετεί μία υψηλής ποιότητας σχεδίαση με έμφαση στην τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται.  Οι χαρακτηριστικές, ελαφρώς ασύμμετρες στρογγυλεμένες γραμμές των προβολέων τονίζονται από μία συνεχή λωρίδα φωτός που λειτουργεί ως φως ημέρας και φλας.

> Με τη νέα σχεδίαση του προφυλακτήρα, η πίσω ποδιά συνεισφέρει με το δικό της τρόπο στην ιδιαίτερα δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση του νέου Countryman. Όλες οι λειτουργίες φωτισμού βασίζονται τώρα σε υψηλής ποιότητας τεχνολογία LED, στάνταρ, ενώ η δομή της πηγής φωτός αντιγράφει το μοτίβο της Βρετανικής σημαίας (Union Jack).

> Στο πίσω τμήμα διατίθενται τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων. Εναλλακτικά, η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση της μεταφορικής ικανότητας. Με την αναδίπλωση του πίσω διαιρούμενου καθίσματος σε διάταξη 40/20/40, ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 450 σε 1.390 λίτρα.

auto_3_1.jpg

> Το εσωτερικό του νέου Countryman έγινε πιο ελκυστικό με μία πλουσιότερη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, που περιλαμβάνει τώρα σπορ δερμάτινο τιμόνι σε όλες τις εκδόσεις. Στο νέο Mini Countryman, ο συνοδηγός μπορεί επίσης να προσαρμόσει το ύψος του καθίσματος ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα διατίθενται προαιρετικά, με λειτουργία μνήμης για το κάθισμα του οδηγού.

auto_1_1.jpg

> Επίσης, προαιρετικά, ψηφιακός πίνακας οργάνων διατίθεται για το νέο Countryman. Η οθόνη σε σχέδιο Black Panel πίσω από το τιμόνι έχει διάμετρο 5-ιντσών. Η γκάμα συστημάτων ήχου και πλοήγησης έχει αναμορφωθεί. Οι επιλογές Connected Media και Connected Navigation Plus, που διατίθενται εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης, συνοδεύονται από μία έγχρωμη οθόνη αφής 8,8-ιντσών που βρίσκεται στο κεντρικό όργανο, τυπικό χαρακτηριστικό της μάρκας.

auto_5_1.jpg

> Το νέο MINI Countryman εφοδιάζεται με κάρτα SIM μόνιμα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο, που επιτρέπει τη χρήση της κλήσης έκτακτης ανάγκης - Intelligent Emergency Call – με αυτόματη ανίχνευση της θέσης του οχήματος και της σφοδρότητας του ατυχήματος, και των Mini TeleServices.

Στον δρόμο

> Το νέο MiniCountryman κινούν κινητήρες με την βελτιστοποιημένη τεχνολογία Mini TwinPower Turbo και σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων Euro6d.

auto_4_1.jpg

> Το Countryman υπήρξε από τους πρωτοπόρους υποστηρίζοντας το όραμα της μάρκας για μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

> Το plug-in υβριδικό μοντέλο Cooper SE Countryman ALL4 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,0 – 1,7 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,0 – 13,1 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 45 – 40 g/km) συνδυάζει μεγάλη απόδοση και σύστημα τετρακίνησης για υβριδικό όχημα και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης.

 > Εκτός από το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το νέο Mini Countryman διατίθεται με τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel τελευταίας Τεχνολογίας MINI TwinPowerTurbo. Μέσα από την εξέλιξή τους, οι κινητήρες καλύπτουν ένα φάσμα ισχύος από 102 έως 190 ίππους  (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 – 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 144 – 107 g/km) ενώ ήδη συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d, που θα ισχύσει το 2021.

> Τέσσερις από αυτούς συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης ALL4, κατόπιν παραγγελίας.

 > Όπως οι βενζινοκινητήρες, έτσι και οι κινητήρες diesel διαθέτουν νέα μίζα γεννήτρια βελτιστοποιημένης απόδοσης.

> Σε επίπεδο μετάδοσης, ανάλογα με την έκδοση, το νέο MiniCountryman διατίθεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic, με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη και με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.

> Προαιρετικά, οι ισχυρότεροι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες μπορούν επίσης να συνδυαστούν με 7-τάχυτο σπορ αυτόματο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, ή ένα 8-τάχυτο αυτόματο σπορ Steptronic. Αυτό επιτρέπει ταχύτατες αλλαγές σχέσεων και πιο δυναμική διαδικασία αλλαγής.

Τετρακίνηση

> Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 διατίθεται προαιρετικά και για τις τέσσερις εκδόσεις κινητήρων – στάνταρ χαρακτηριστικό στο plug-inυβριδικό μοντέλο.

> Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 βελτιώνει αισθητά την ελκτική πρόσφυση, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία. Εναλλακτικά, αντί της μετάδοσης ισχύος στους εμπρός τροχούς το σύστημα αυτό διατίθεται προαιρετικά και για τις τέσσερις εκδόσεις κινητήρων του νέου Countryman. Χάρη στον γρήγορο και ακριβή ηλεκτρικό έλεγχο, το σύστημα κατανέμει την ισχύ μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις ανάγκες, σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

auto_6_1.jpg

> Το νέο Cooper SE Countryman ALL4 εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, στάνταρ. Η λειτουργία του βασίζεται στην ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ του 3-κύλινδρου βενζινοκινητήρα που κατανέμει την ισχύ στους εμπρός τροχούς και ενός ηλεκτρικού, σύγχρονου μοτέρ που επενεργεί στους πίσω τροχούς.

> Οι δύο κινητήριες μονάδες αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 162 kW/220 hp. Η τελευταία τεχνολογία eDrive που διατίθεται για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group περιλαμβάνει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 9,6 kWh, παρέχοντας στο νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 55 - 61 χλμ.

Εξατομίκευση με στιλ

> Το πρόγραμμα Mini Original Accessories επιτρέπει στο χρήστη να αναπροσαρμόζει σε μετέπειτα χρόνο, με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, τη λειτουργικότητα, το επίπεδο άνεσης, τη διασκεδαστική οδήγηση και το εξατομικευμένο στυλ για το νέο Countryman.

> Η λίστα αξεσουάρ περιλαμβάνει επιλογές όπως σχάρα ποδηλάτου, μπαγκαζιέρα οροφής, κάλυμμα χώρου αποσκευών και πατάκια παντός καιρού, καθώς και προβολάκια θυρών Mini LED από το πρόγραμμα Mini Yours Customised και προϊόντα John Cooper Works σχεδιασμένα για διασκεδαστική οδήγηση.

Κοστίζει

>Η τιμή εκκίνησης του νέου MiniCountrymanαρχίζει από 27.546 ευρώ για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και από 27.667 ευρώ για τις πετρελαιοκίνητες.

Info

>Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Mini Countryman εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ